• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Nyhetsbrevet den 31 Juli - Var den värt att vänta på?


Hej,

31 juli redan och sommaren snart över. Hoppas det var en sommar värd att vänta på, för er i Sverige alltså? Här i Thailand är det ju mest som vanligt bortsett från att det blivit lite svalare, regnar lite mer och är ganska turisttomt. Turisttomt är väl något som vi tycker olika om.

Min gamla hemort Hua Hin kammade hem 7-platsen som bästa plats att pensionera sig på. Jag är inte överraskad. Fram mot 65 kan jag mycket väl tänka mig att flytta tillbaka. Staden får dock ta och sluta växa. Kompisar tyckte för 15 år sedan att det var by-känslan som var så bra, sen vart de lyriska när första biografen kom, nu är det ju en stad med alla bekvämligheter - är det det som gjort den så pensionärsvänlig?

Ett axplock från veckan som...

Komentarer: 1   



Full flygplanspassagerare fastbunden av medresenärer


Passagerarna ombord på ett flyg från Zürich till Bangkok blev tvungna att binda fast en full och våldsam schweizisk man i Söndags.

Personer som var med på Thai Airways flyget TG971 berättade för schweiziska tidningen Blick att en full man började skapa problem runt 23:30, när en flygvärdinna försökte lugna ner honom så blev han aggressiv, förolämpade personalen och andra passagerare.



”Han var helt galen. Han klättrade över säten även fast det var personer som satt där. Barn och kvi...

Komentarer: 0   



Köpa simkort för att ringa billigt till Thailand


Hej

Vilken operatör ska man välja för att ringa billigt från Sverige till Thailand?

Skype är ju klart det billigaste men vi har problem att ringa med Skype eftersom mottagaren har väldigt dålig täckning ute i landet.

Komentarer: 6   



Thailand och Myanmar godkänner nya visumregler


I tisdags så skrevs ett avtal under av bägge länderna som tillåter medborgare med normalt pass att resa utan visum upp till 14 dagar.

Avtalet skrevs under utav ländernas utrikesministrar och börja gälla den 11 augusti. Målet med avtalet är att öka turismen, handel och stärka banden mellan Thailand och Myanmar.



”Detta visar handlingskraftigt samarbete mellan våra två länder och avtalet kommer att gynna turismen, handel och andra ekonomiska faktorer. Men avtalet kommer enbart gälla fly...

Komentarer: 0   



Hua Hin på plats 7 över städer som är bäst för pensionärer


Hua Hin och Chiang Mai har fått platserna sju och åtta i en lista över världens bästa städer att leva i för pensionärer som flyttat utomlands.

På första platsen kom för andra året Algarve i Portugal, som är populärt på grund av låga levnadskostnader och en bra bostadsmarknad.



Efter Algarve så kom Puerto Vallarta i Mexico, Coyo i Belize, Languedoc i Frankrike, Abruzzo i Italien, Medellin i Colombia, därefter Hua Hin och Chiang Mai.

På plats sju så beskrivs Hua Hin som en kuststad full med hote...

Komentarer: 7   



Arbetstillstånd för non-immigrant F?


Är man undantagen kravet på arbetstillstånd om man innehar ovanstående visum? Om ja, kan man då jobba fritt, förutom arbeten endast för thailändare då? Behöver man intyg på att man är undantagen?

Skickat från min D5803 via Tapatalk

Komentarer: 0   



Koh samui, koh phangan, koh tao


Hej.
Jag och min sambo ska resa bort en månad 18/1-18/2
Vi tänkte hålla oss på/runt dessa öar. Vi vill inte förboka så mycket boende. Tror ni det blir svårt att boka på plats?

Andra tips, förslag och måsten mottages tacksamt.

Komentarer: 6   



koh samet i oktober, dykning med tonåringar?


Har flyg till Bangkok slutet på oktober, har hört att det är egentligen regnperiod men att östra sidan är ändå OK om man vill dyka och ha lite strand och sol? Koh Samet? Verkar bara finnas ett dykcenter där dock? Någon som har varit där och vet mer? Boendeförslag till 2 vx + 2 tonåringar, basic men nära dykning? Andra rekommendationer?

Klem
Anna

Komentarer: 1   



Vägarbete kommer skapa trafikstockning in till Pattaya


Trafikstockning och långa bilköer är att vänta om man planerar att köra till Pattaya mellan 17 – 30 Augusti. Ett stort vägarbete kommer göra att en del av södra Sukhumvit Road stängs av i två veckor.

Nya dräneringsrör för den nya Sukhumvit-Central genomfartstunneln kommer att installeras nästa månad. En 300 meter lång del av motorvägen kommer att stängas av nära Soi Siam Country club, flera små omvägar kommer att öppnas för att försöka få trafiken att flyta.



En omväg kommer att gå från Redemptorist Vocational...

Komentarer: 1   



Visum för 3 månader.


Hej Thai experter!
Jag och min fru har planer på att åka till Thailand och stanna 3 månader men nu är jag lite osäker på det här med visum .
Snälla hjälp mej vad är det för visum vi behöver och var ansöker vi om det och vad kostar det och framför allt hur länge brukar det ta att få det.
Jag bugar och bockar på förhand för er hjälp.

Komentarer: 5   







Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 811

Vilka är online

Total:60

Registrerade:6
Gömda:3
Gäster:51

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], jimmyfogelqvist, Majestic-12 [Bot], rogga_rigga, Röda Sten, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Danishman 31 jul
JAGjag00 30 jul
florian 30 jul
jockedeklart 29 jul
adamhoglund 28 jul
filifjonkan 28 jul
Bengan L 27 jul
jawa 27 jul

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 105080
Totalt antal trådar 11437
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7297


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons





Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss