• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Nyhetsbrevet den 27 nov


Hej,

Hoppas alla får en mycket trevlig helg. Här kommer ett axplock från veckan som gått.

- Galen rysk man arresterad i Pattaya.
galen-rysk-man-arresterad-i-pattaya-t14533.html

- Resetips: Koh Lanta Noi - En bortglämd ö bortom turiststråken.
resetips-koh-lanta-noi-en-glomd-o-bortom-turiststraken-t12234.html

- Gammal Goding: En massa funderingar och en story.
Komentarer: 0   http://blogg.jankallman.com/


Av en händelse kom jag i kontakt med denna bloggen. Läste lite här på forumet och såg att många före mig varit i kontakt med denna skribent som beskriver Thailands kultur, politik, ger råd om restauranger samt verkar vara ganska välinformerad om olika upptåg i Bangkok. Det verkar som att bloggen varit nerlagd under några månader men nu sist jag var inne och dessutom kommenterade fick jag svar ......Vill därför uppmuntra er som varit i kontakt med denna bloggen tidigare att kommentera . Jag vet inte hur det funkar riktigt med frilans journalistik men beundrar dock människor som vågar beskriva, klaga öppet och eventuellt dra in lite pengar på sitt arbete......Kanske postat i helt fel forum men då får Admin klaga.....Tack för mig. Ser fram emot att vi bombarderar JK med...

Komentarer: 7   Söker en Partner till vårt mäklar kontor i Hua Hin.


Jag söker en partner/delägare till vårt Scandi mäklar kontor i Hua Hin.
Vi har haft en väldigt bra utveckling de senaste åren och vi har byggt upp en stark good will ibland Svenskar och Scandinaver i Hua Hin.
Då jag även bygger nya hus så hinner jag inte med det dagliga arbetet med att visa hus, ta in object, följa upp, annonsera och sköta hemsida, det är frustrerande-

Därför söker jag nu en partner/delägare till vårt företag som är ett av fem i en stark grupp här i Hua Hin.
Vi ställer stora krav på dig för att du skall passa in i vårt framgångsrika team. Du bör leva i en stabil relation, ha en ordnad ekonomi, Thai körkort för bil och moped, gilla att jobba mycket och ibland länge. Kunna hålla tider, gilla att skapa nya kontakter, var...

Komentarer: 1   Galen rysk man arresterad i Pattaya


En rysk man arresterades under torsdagsnatten i Pattaya efter att han blivit vild och slagit sönder sin lägenhet sedan hotat folk på gatan i enbart sina kalsonger.

Aleksander Ushakov, 36 år, bodde i Beach House Complex i Jomtien och gick omkring i område iklädd enbart kalsonger och betedde sig väldigt hotfullt, tillslut valde husets ägare att ringa polisen.Polisen märkte tydligt att mannen var påverkad av droger och vägrade lugna ner sig. I 30 minuter försökte polisen lugna ne...

Komentarer: 0   Några frågor om PUT


Hej alla!

Snart har tjejen varit i Sverige i 2 år och hennes UT håller på att löpa ut, har kollat på mig hemsida och då kan man tidigast söka 1 månad innan så vi kommer börja processen om ca 2 veckor.

Har några frågor som dykt upp som jag undrar om någon har erfarenhet av.

1. En fråga på formuläret som man ska fylla i är om min flickvän varit utanför Sverige i mer än 3 veckor. I somras var hon där i 4 veckor. Ska man "ljuga" och skriva nej eller är det bäst att skriva 4 veckor och sedan förklara varför. Är ingen speciell anledning förutom att hon passade på att vara med familjen så länge som möjligt under sommarlovet.

2. Vi är fortfarande inte gifta, vi har bott tillsammans och planerar att gifta oss fra...

Komentarer: 1   NU är det den Thailändska kycklinguppfödningen under lupp


Denna artikel i Dagens Industri hänvisar till en undersökning som Swedwatch står bakom. Den kommer militärjuntan inte att ta emot med någon större glädje. kritisera Thailand gör man inte "ostraffad".
http://www.di.se/artiklar/2015/11/25/us ... -kyckling/ :flower:

Komentarer: 0   Luften i Bangkok minst förorenad bland världens stora städer


Bangkok är bästa staden att leva i för dina lungor i jämförelse med andra stora städer som Amsterdam, Los Angeles, Tokyo eller Sydney.

Mer än tre miljoner människor dör varje år i förtid på grund av luftföroreningar. I en ny undersökning från Airport Parking and Hotels som ges ut av tidskriften Nature så har Bangkok minst luftföroreningar av de 28 städer som testades.

Undersökningen jämförde städernas Air Quality Index (AQI) och temperaturen under oktober månad i år, data baseras på föroreningar som är skadliga för människor och naturen.

Komentarer: 8   Hyra hus Ban Phe


Hej på er!

Vi tänkte hyra detta hus i Thailand Dream Village i Ban Phe: http://www.blocket.se/goteborg/Ban_Phe__Perfekt_for_seniorer___barnfamiljer_45617437.htm?ca=5&w=3&direct=1

Vi åker dit i mars. Problemet jag har är att vi måste betala hälften nu och resten 30 dagar innan avresan. Jag såg att åtminstone en annan by med husuthyrning gör på samma sätt med betalningen.

Är det någon som har hyrt hus där? Vad tror ni om trovärdigheten, jag kan inte hitta något misstänkt när jag söker på nätet? Skulle ni betalat på detta sättet eller vad? Det verkar ju ha bott otaliga på just den här...

Komentarer: 6   Koh Lanta eller Khao Lak ???


Hallå vänner!
Nu är jag/vi igång igen med en Thailandsresa.Vi har ju verkligen ingen stor erfarenhet av Thailand, har varit på Koh Samui för flera år sen (då var vi 8 st som reste tillsammans),på Raily Beach för fem år sen (då var vi 4 st som reste). Den här gången tänkte vi resa bara vi två, och på en charter. Vi vill bo nära stranden, kunna ta en longtail båt ut till ngn annan ö, inte så långt till lite shopping och samtidigt bra boende.Vi pratar välbehövd VILA i två veckor.
Vi funderar på Koh Lanta eller Khao Lak.
Snälla..... kan inte ni som rest många ggr dit, ge oss tips

Komentarer: 6   400 kilo skräp togs upp från havsbotten vid Phuket


Efter att en film som visar stora mängder skräp på havsbotten utanför stranden i Karon spridits på sociala medier deltog Phukets vice guvernör, flera tjänstemän och över hundra dykare i en kampanj att städa upp havsbotten under måndagen.

I vanliga fall så anordnas en städdag den 3 december varje år för att städa havsbotten vid Karon. Men efter att vice guvernören sett filmen som visade hur illa det låg till så valde han att flytta fram städningen.“Efter att vi sett filmen så förstod vi att vi måste agera fo...

Komentarer: 2   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 816

Vilka är online

Total:41

Registrerade:4
Gömda:2
Gäster:35

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], elve99, Google [Bot], Google Adsense [Bot], modasty, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Maria/Dares 28 nov
robin coster 27 nov
nachbarin3 26 nov
Selan 25 nov
suporn77 24 nov
Kleinfeld 24 nov
Singha711 23 nov
Micke Mörlin 23 nov

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 106971
Totalt antal trådar 11673
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7467


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss