• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Thailand dokumentär del 8 CEREMONILEDARE BERÄTTAR


Ceremoni ledare berättar lite om sig själv, berättar om ceremonier och att hedra gamla när dom är är friska och lever, även en gammal gumma berättar lite. :idea:

Länk till filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=TiGUxWp0ePg

Länk till Youtube sidan "Åke Guth"

https://www.youtube.com/channel/UCP9MbD ... ZSVctPNUFA

Komentarer: 0   Vi söker två nya säljare till Com7 Thailand


Com7 Thailand söker nu efter två nya säljare eftersom vi avser att utöka verksamheten på kontoret i Bangkok. Com7 Thailand är ett dotterbolag till svenska Com7 AB med huvudsäte i Göteborg.

Vi är återförsäljare till flera av de ledande mobiloperatörerna på den svenska marknaden. För mer info om företaget, välkommen att besöka http://www.com7.se.

Arbetsuppgifter:

Du skall sälja mobila bredband, talabonnemang, mobila växlar samt all, inom branschen, förekommande hårdvara. Dina kunder är uteslutande små- och medelstora svenska företag. Du pratar främst med ägare, VD eller Inköpschef.

Vad krävs för att platsa hos oss?

Vi ser helst att du har ...

Komentarer: 0   Resetips: Smaragd-dammen i Krabi


Smaragd-dammen är inte alltför långt ifrån staden Krabi och det tar bara en kort stund innan du blir kär i platsen. Och om du råkar vill stanna natten finns det möjligheter för camping mitt i den vackra naturen i närheten av dammen.

Smaragd- dammen är i Toong Tiaw skogen , det sista området med låglandsskog i Thailand. Många arter av både växter och djur lever här, som t.ex den sällsynta fågeln Gurney's pitta. Denna regnskog har en enastående mångfald, vandringen är bara milt utmanande eftersom djungelstigar har gjorts och naturälskare kan beundra djungel i sin helhet. Vanligtvis tar vandringslederna omkring en halv dag att genomföra. Den naturstig som är den mest intressanta vandringen för fågelälskare heter Tina Jolliefe Nature Trail.


Komentarer: 0   Rysk man försökte kidnappa kvinna i Pattaya


I onsdags eftermiddag rapporterade en 37-årig rysk kvinna ett försök till kidnappning som hade ägde rum i östra Pattaya. Gärningsmannen var en rysk man som var en vän till hennes familj.

Julia Tikhovskaya fick sällskap på polisstationen av hennes barn och make. Hon berättade att det påstådda brottet inträffat 3 dagar innan hon besökte polisstationen, eftersom hon ville vänta på att sin man skulle återvända till Thailand innan hon ville anmäla brottet.Hon berättade polisen att hon blev tillfrågad av en vän till he...

Komentarer: 0   Militärjuntan försöker blockera Human Rights Watch hemsida


Den thailändska regeringen har blockerat direkt tillgång till den thailändska delen av Human Rights Watch (HRW) hemsida efter att ha fått hård kritik från organisationen.

Om man försöker gå direkt till HRW.org/asia/thailand blir man omdirigerad till en startbild från departementet för informations- och kommunikationsteknik, som läser " denna webbplats innehåller olämpligt innehåll och har stängts av."

Bild

Blockeringen är inte så noggrann. Om man navigerar sig från HRW.org och klickar sig fram genom sidan så är det fortfarande möjligt att ändå komma åt Thailands sida. Verkställighet av blockeringen beror också på enskilda Internetleverantörer.

Under de senas...

Komentarer: 0   om Prayuts prioriteringar av Wallenius Vinklar


Denna artikel kommer i sin helhet från bloggen Wallenius Vinklar, av Håkan Wallenius
Eftersom den nuvarande thailändska regeringen kallas för ”militärjunta” i svensk press i uppenbar iver att få det att låta negativt är det på sin plats att beskriva reformarbetet som pågår för tillfället. Att turister tycker till om solstolars vara eller icke vara på badstränderna kan man förstå men att svensk press ser det som hög prioritering kan man kanske ha åsikter om. Det finns andra prioriteringar för tillfället.

Komentarer: 0   40 ar bor i Bangna soker jobb i Thailand


Till er verksamhet kan jag bidra med min långa erfarenhet från försäljnings- och biluthyrningsbranschen.

Jag har stor erfarenhet från verksamhetsledning med ansvar för personal, budget, ekonomi och daglig drift.
Verksamhetsansvar med ledning från annan ort är heller inga problem.
Jag har erfarenhet från inköp och försäljning, förhandling samt offentliga upphandlingar.
Jag är van att arbeta med kvalitetssäkring och under miljöcertifiering enligt ISO-standard.
Vad gäller mina datakunskaper så har jag jobbat med inköp, installation samt drift och underhåll av dessa på timbasis så detta är ej främmande för mig.

Mina tidigare chefer och kolleger beskriver mig som driftig och noggrann. En problemlösande nytänkare som gillar...

Komentarer: 2   Resetips: Topp 5 golfbanor i Thailand


Med moderna faciliteter, internationellt utformade golfbanor, och en underbar natur, har utbudet på golfbanor utvecklats avsevärt i Thailand . Detta framgår av World Golf Travel Agents Association som nyligen utsåg Thailand till "Best up and coming destination for golf vacations".

Hittills finns det över 230 golfbanor över hela landet. Detta antal förväntas öka till 250 allt eftersom nya golfbanor under uppbyggnad blir klara. Nya investeringar som görs i golfsektorn i Thailand kommer att ytterligare förbättra anläggningarna och göra golfbanorna mer tillgängliga för besökande.

Här rankar vi de fem av de bästa golfbanorna i Thailand:

5. Santiburi Samui Golf Resort, Koh Samui - En fotografs paradis, den här 18-hålsbanan väver si...

Komentarer: 1   Rånad svensk får ekonomiskt stöd i Pattaya


En nybildad stiftelse har hjälpt en svensk turist som blivit bestulen på alla sina pengar av en thailändsk kvinna som han hade tagit med sig tillbaka till sitt hotellrum.

Cherif Hafsaoui, 68 anlände till Thailand den 21 november och planerar att återvända till Sverige senare denna månad. Han bjöd en thailändsk kvinna tillbaka till sitt rum på Eastiny Place Hotel men när han vaknade nästa morgon hittade han inte kvinnan och upptäckte att 30,000 baht i kontanter och hans kreditkort hade stulits.Vid denna tidpunkt hade Hafsaoui ...

Komentarer: 10   Medlemmar ur baht buss-stöldliga gripna i Pattaya


På torsdags morgonen meddelade polischefen i Pattaya att de har gripit två medlemmar ur ett tjuvgäng som riktat in sig på utländska medborgare som åker med baht-bussar.

Polisen Supatee bekräftade gripandet av Arkom, 24 och Usar, 33 men informerade media att tre andra medlemmar i gänget kunde fly innan polisen kom.

Två japanska turister, Masimoto, 51 och Sito var på en baht-buss på väg emot centrala Pattaya då den påstådda stölden skedde. En väska innehållande 4,600 Baht togs från Masimoto och en annan väska som tros innehålla ett värde överstigande 20,000 baht togs från Sito.

Komentarer: 4   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 801

Vilka är online

Total:50

Registrerade:5
Gömda:3
Gäster:42

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: anders.tf, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], humla, Rz-Chackpong, Tapani

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Elakagubben 28 nov
Com7 Thailand 28 nov
Andreas87 28 nov
John.Larsson 27 nov
pressa 27 nov
larses60 26 nov
nærkepøjken 26 nov
sibonille 25 nov

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 99596
Totalt antal trådar 10692
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6743


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons