• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Bor på Koh Lanta och söker sysselsättning. Erfarenhet:admin.


Hej

Jag är en tjej på 36 år som tillsammans med min man (som har fått jobb) har flyttat ner till Koh Lanta och känner att jag också vill ha något att sysselsätta mig med, det behöver inte vara 100% men vill ha något att göra på dagarna/kvällarna.

Jag har lång erfarenhet utav administratörsjobb, jobbar inom offentlig förvaltning i dag i Sverige, har även tidigare arbetat inom fastighetsbranschen som administratör/uthyrare.
Har genom åren hanterat allt ifrån personalredogöring, fakturering och budget till reception och posthantering.

Även en sväng i restaurang och krog verksamheten har jag hunnit med.

Är serviceinriktad, strukturerad, flexibel och social. Målmedvetenhet och initiativförmåga är även det några star...

Komentarer: 0   Varför så surt?


Tycker att det verkar sitta mest bittra surgubbar och krafsa i detta forum. Så fort man skriver nåt kommer en nedlåtande eller sur kommentar.

Så himla töntigt. Jag ser framför mig en överviktig lätt alkoholiserad man i 60- års åldern som jobbat inom verkstadsindustrin i hela sitt liv och har minst två kraschade förhållanden bakom sig, passar inte in någonstans i Sverige och den som alltid gnäller på fikastunderna. Har på ålderns höst hittat en thaitjej på nätet som behöver ekonomisk support och sedan blivit expert på Thailand. Köpt en buffel och byggt en lada för sparade slantar och upptäckt att oj det var inte så billigt i Thailand. Stackars thailändare att behöva ta hand om såna gubbar...ha ha...nu blir det nog liv i luckan.

Komentarer: 9   Kontantkort till mobiltelefoner måste nu registreras


Alla som har ett kontantkort måste nu registrera sig, annars kommer SIM-kortet stängas av om sex månader.

Efter den första februari så har man sex månader på sig att ta sig ner till närmaste 7-eleven för att registrera sitt SIM-kort. Ta med ditt pass till t.ex. 7-eleven, Tesco Lotus eller Big C, för att göra klart registreringen, det finns även många fler ställen att registrera sig hos.

Komentarer: 1   Thai Airways har stora problem med ekonomin


Thailands regering kommer inte tillåta att Thai Airways går i konkurs, men företaget måste genomgå en stor förändring.

I måndags hade juntaledaren Prayuth ett möte om hur dom ska hantera det nationella flygbolaget Thai Airways.

En rehabiliteringsplan från Thai Airways har godkänts av regeringen där flygbolaget ska dra ner på kostnaderna, öka intäkterna, sluta flyga olönsamma rutter, omstrukturera deras tillgångar, och sälja flygplan som inte används.Thai Airways tillåts inte gå i konkurs f...

Komentarer: 0   Rånarliga gripen i Pattaya


Fyra män som misstänkts ha genomfört flera väpnade rån i Pattaya och Banglamung har nu arresterats. Polisen varnar för att fler liknande ligor fortfarande är aktiva.

Banglamung polisen lyckades hitta gänget och arrestera en 21-årig man, en 19-åring och två 16-åriga pojkar. Polisen beslagtog pistoler och motorcyklar som tillhörde gängmedlemmarna.De gripna erkände sig skyldiga till 12 väpnade rån, det som stals användes för att köpa droger och festa med vänner.

Antalet rån har på senaste tiden ökat på Patta...

Komentarer: 0   Borgmästaren på Koh Tao förbannad på brittisk media


Efter att en 23-årig brittisk kvinna hittades död på Koh Tao förra veckan så började brittisk media att spekulera om vad som hänt.

Efter att det fastställts att det inte finns några konstigheter runt kvinnas död, så gick Koh Tao’s borgmästare ut och anklagade brittisk media för att ha skrivit för mycket negativt om ön.”Turister som aldrig varit på Ko...

Komentarer: 0   Armégeneral varnar Thaksin’s son


Generalen Udomdej Sitabutr varnar nu Panthongtae Shinawatra, som är son till förra premiärministern Thaksin, att han inte ska skriva problematiska kommentarer på social media.

Panthongtae skrev ett meddelande på Instagram i fredags efter att hans faster Yingluck blev avstängd från politiken i fem år. Meddelandet löd ”Är ni redo? Är ni redo thailändska folket?”, tillsammans med en bild på en knyten näve.Generalens varning går till Panthongtae och andra ledar...

Komentarer: 1   Flygande kameradrönare blir olagliga att använda i Thailand


Nästa månad kommer det att bli olagligt att flyga drönare utrustade med kamera. De påstås vara en risk för nationella säkerheten och inkräktar på folks privatliv.

Under det nya regelverket så kommer användandet av kameradrönare delas in i två områden.

Första användningsområdet kommer vara för utbildning, sport, och forskning. Drönare kommer i dessa fall få användas och ha ett förutbestämt flygområde.

Komentarer: 3   Extraavgiften för taxi från flygplatsen kan fördubblas


Transportmyndigheten håller nu på och kollar om det är lämpligt att man dubblar extraavgiften som man får betala när man tar en taxi från flygplatsen.

Taxichaufförerna vid flygplatsen Suvarnabhumi har på senaste klagat över deras inkomst är alldeles för låg. De hade hoppats på att t.ex. kunna ta extra betalt för bagage, men de förslagen tilläts inte av transportstyrelsen.Extraavgiften kommer bli 100 baht om förslaget går igenom, utvärderingen kommer vara klar den 29 januari och det kommer ta två veckor till efter det t...

Komentarer: 0   Reseguider i bråk i Pattaya


Polisen i Pattaya blev kallade till en restaurang för att undersöka vad som hänt i måndagskväll. Där fann de Somjit som arbetade som reseguide för kinesiska turister.

Somjit som hade tydliga märken efter att blivit slagen i ansiktet, sade till polisen att han tidigare under kvällen varit i slagsmål med ett annat gäng reseguider, för att han spelat för hög musik på restaurangen.Slagsmålet fortsatte ut på gatan och en stund senare så dyker det upp en bil, föraren tar fram en pistol och öppnar eld mot Somjit och hans vä...

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 806

Vilka är online

Total:123

Registrerade:8
Gömda:4
Gäster:111

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Alexa [Bot], bekken, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], herminatorn, mabl1, sibonille, Thaikonsult, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
desheikh 27 jan
ilikeasia 26 jan
Lasse S 26 jan
druttis 26 jan
Ric78 26 jan
Gerry 24 jan
Netranger21 24 jan
Staffe 24 jan

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 100819
Totalt antal trådar 10900
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6901


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons