• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Nyhetsbrevet den 31 okt - Korruption på fängelserna


Hej,

Äntligen helg igen, eller hur?

Läser om den thailändska justitieministerns vredesutbrott över den utbredda korruptionen på landets fängelser. Vet ju inte om jag skall skratta eller gråta men man lever väl som man blivit lärd? Varför skulle denna institution vara ett undantag, varför skulle inte de få vara med att tjäna lite extra när alla andra får det? Iaf deras agent inne på fängelset blev mördad... say no more.....

Bild

Nya Justiteministern förbannad på all korruption
nya-j...

Komentarer: 0   Resetips: Söndagsmarknaden i Phuket Town


Varje söndags anordnas en relativt ny marknad, belägen i Phuket Towns gamla stadsdel.

Det var i slutet på förra året som de boende i området bestämde sig för att försöka marknadsföra de vackra byggnaderna och affärerna på huvudgatan Thalang, med hjälp av den lokala ledningens hjälp så lyckades man få tillstånd att ha en söndagsmarknad.

Under de senaste fem åren har mycket byggnadsarbete pågått på gatan. Mest för att bevara de gamla byggnaderna och husen som är gjorda i en väldigt speciell stil jämfört med resterande Phuket Town, man har även tagit bort alla fula hängande elledningar som annars förstör den klassiska stilen av Thalang Road.


Komentarer: 0   Nya justitieministern förbannad på all korruption


Justitieministern Paiboon Koomchaya är riktigt förbannad på alla korruption inom kriminalvården, då både telefoner och droger cirkulerar fritt på avdelningarna.

Det var i måndags som justitieministern fick nog och skällde ut de högsta tjänstemännen för kriminalvården. Tydligen så hade flera farliga kriminella fått sina namn strukna på en lista över fångar som ska flyttas till en högsta säkerhets anstalt.Detta har att göra med en fängelsetjänsteman vid namn Charnchai som nyligen mördats för att han försökt sto...

Komentarer: 0   Vilket visa om man arbetar??


Vilken djungel det är..... :scratch: har läst en väldans massa överallt tycker jag men hittar inte riktigt det jag söker..... Så här är det... Vi e på gång med en ev flytt till Los om vi lyckas få ihop allt med jobb, hus osv... Men! Om nu min man får jobb i Thailand på ett thailänskt företag så antar jag att det kanske är lite lättare för honom med visum, men jag som fru? Vad finns det för alternativ för mig? Vi är svenskar båda två och jag har sjukpension, har boende i form av mina föräldrars hus om det skulle göra nån skillnad :drunken: hoppas på...

Komentarer: 5   Flygplatsen Suvarnabhumi ska byggas ut


Airports of Thailand har nu föreslagit en budget på 66 miljarder baht för att bygga ut Suvarnabhumi Airport.

Det kommer byggas 28 stycken nya flygplansterminaler där plan kan parkera medans de väntar, en till landningsbana och en till passagerarterminal.Efter utbyggnaden så räknar man med att kunna hantera upp emot 65 miljoner passagerare per år jämfört med de 45 miljoner som flygplatsen nu har kapacitet för.

En underjordisk tunnel som går från passagerarterminalen till Suvarnabhumi Airport ska förb...

Komentarer: 1   Ännu en tågkrasch på grund av bristande säkerhet


I morse rammad ett tåg en stor lastbil i provinsen Khon Kaen. Det slutade med att fyra omkomna och 20 skadade.

Det var vid elva tiden i morse som lastbilen körde ut över tågspåren, helt ovetande om det kommande tåget och resulterade i en stor krasch. En tågingenjör, en tågarbetare och två passagerare avled, lastbilsföraren klarade sig utan skador.Tåget åkte ifrån Nakhon Ratchasima och var påväg till provinsen Nong Khai när lastbilen körde över järnvägskorsningen, vid den korsningen finns ingen varningssignal eller några säkerhetshinder alls.

...

Komentarer: 0   Hjälp med O visa som skall förnyas


Hej
jag är i Thailand har visa O som går ut den 5 september 2014 stämpeln i passet säger until 21 november2014
vill förnya mitt ett års Visa här i Thailand Bankok? hur gör jag?
har läst på forumet,
men Jag behöver egen instruktion hur jag ska göra ?? eller måste jag åka tillbaka till Sverige?? ?

jag har alltid haft hjälp tidigare med alla papper, nu singel och vet ej hur jag ska göra
Behöver hjälp!
Lennart

Komentarer: 13   Tapatalk slutat fungera?


Hej! Vet inte om detta är rätt ställe i forumet. Flytta gärna.

Ville bara kolla om fler än mig inte klarar av att läsa detta eminenta forum på tapatalk.
För mig blir det bara en snurrande symbol.

Sitter på en iPhone 6 och kör IOS 8.1.

//Chrips


Komentarer: 7   Resetips: Solrosfälten i Saraburi


Saraburi är ett litet okänt samhälle utanför Bangkok, men på senaste tiden har området blivit mer uppmärksammat av både utländska och inhemska turister.

Det som drar alla besökare är de enorma solrosfälten som breder ut sig längst med vägarna. Det är en underbar och romantisk känsla att gå runt i fälten, ta bilder, eller ha en picknick.Bakgrunden till fälten är att under månaderna november, december, och januari så odlas inget ris, under den perioden är det mer lukrativt att odla solrosor, sp...

Komentarer: 1   Tonåring erkänner misshandel av amerikansk turist


En amerikans turist blev misshandlad så grovt att han fortfarande ligger i koma. En thailändsk tonåring erkänner misshandeln men menar att allt var ett missförstånd.

Det var på fredagskvällen som tonåringen Kitti samt hans släktingar höll på att fisk vid Karon Beach. De lade då märke till den fulla utlänningen Jonathan Lemley som körde ut på stranden och fastnade i sanden.Kitti och hans släktingar närmade sig då Lemley med avsikt att hjälpa honom ut sanden, men utlänningen trodde att thailänd...

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 800

Vilka är online

Total:56

Registrerade:5
Gömda:2
Gäster:49

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: golfpro54, Google [Bot], Google Adsense [Bot], hovra1953, jollit, Sissi71, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Thorssa 31 okt
eva.almqvist 30 okt
Daelias 29 okt
gungan 29 okt
VardagsFilip 29 okt
twinkle45 29 okt
Goldwing 26 okt
Mr Gonzo 26 okt

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 98906
Totalt antal trådar 10567
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6677


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons