• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Resetips: Koh Nang Yuan - Liten vacker ö när Koh Tao


Koh Nang Yuan är en ö väldigt nära Koh Tao. Ön är känd för mycket bra dykning och en bra strand för snorkling. Ön är väldigt vacker och liten så man kan enbart ta sig runt genom att gå.

Det går många dagsturer till Koh Nang Yuan ifrån öarna Koh Tao, Ko Pha Ngan och Koh Samui.
På ön finns det bara ett hotell som erbjuder boende samt en restaurang. Easy Divers har även ett kontor, dom erbjuder dykskola samt båtturer till bra dykområden.En annan intressant aktivitet på ön är att man ...

Komentarer: 0   Brittiskt kvinna avliden hos plastikkirurg


En ung brittisk kvinna dog på torsdagskvällen medans hon undergick en behandling hos en plastikkirurg i Bangkok.

Tydligen så ska den 24-åriga britten ha avlidit när hon fått bedövningsmedel för att genomföra en höftoperation. Dödsfallet hände hos SP Cosmetic Surgery Clinic som har varit verksam i tio år och har en giltig licens för att genomför denna typen av ingrepp.Doktorn som är ansvarig är 51-åriga Sompop Saensiri, han har blivit anhållen av polisen för förhör medans det inspekteras om klini...

Komentarer: 0   Nyhetsbrevet den 24 okt - Efter regn kommer solsken


Hej,

Då har regnet kommit tillbaka. Ösregnar och duggregnar. Dagar som dessa saknar man en torktumlare. För en stor familj som oss fylls ju tvättkorgen ganska snabbt. Samtidigt torkar ju inte tvätten.

Bild

Ja, lyxproblem kanske...

Något lite roligare jag vill tipsa om är det stora svenska eventet på Central World i helgen. Thaisvenska Handelskammaren som arrangerar. Mycket svenskt OCH en möjlighet att vinna 300,000 thb.

Svenskt event på Central World i Bangkok i helgen
Komentarer: 0   Resetips: Kham Sam Roi Yot Nationalpark


Khao Sam Roi Yot betyder bergområde med 300 toppar, och det stämmer ganska bra in på parkens landskap. Men mest känd är parken för sina grottor, stora och lyses upp utav kollapsade tak.

Större delen av parken består utav kalkstenskullar med träskmark emellan dem. Två väldigt vackra stränder med vit sand finns även längs med parkens kust.

Parken har en känd historia, det var antagligen här som kungen Mongkut samlade flertalet Europeiska gäster för att se en total solförmörkelse år 1868. Kungen var väldigt intresserad utav astronomi och hade själv räknat ut när och var man som bäst kunde uppleva solförmörkelsen.


Komentarer: 0   Det stora problemet med lånehajar i Thailand


Efter att en kvinna i förra veckan tände eld på sig själv på grund utav att hon lurats utan en lånehaj så har myndigheterna tvingats att försöka göra något åt det allt för stora problemet.

Det har inkommit väldigt många klagomål angående lånehajar som tar extremt hög ränta, upp mot 20% i månaden. De flesta anmälningar har enbart hamnat på hög.

Att hitta någon som är villig att låna ut större summor till höga räntor är väldigt lätt i Thailand. Oftast hittar man människor som står och delar ut flyers på trottoarerna samt reklam på stolpar överallt.

Tidigare regeringar har försökt med olika åtgärder att förhindra att de som lånar råkar illa ut. Detta genom att försöka få banker att återfinansiera de osäkra lå...

Komentarer: 0   Svenskt event på Central World i Bangkok i helgen


Jag tänkte bara tipsa dig om ett stort Show-case som Thai-Swedish chamber of commerce håller i på Central World i helgen.

Man kan bland annat få se på när två svenska top-kockar lagar mat och sedan smaka svenska specialiteter, chansen vinna ett presentkort på 300.000 baht på IKEA och hälsa på Svenska företag som är medlemmar i Thai-Swedish chamber of commerce.

Bild

Här finns två länkar till helgens aktiviteter:

https://www.facebook.com/EmbassyofSwede ... =1&theater


Komentarer: 0   Slutet för vattenskotrar på Phuket


Nu har det bestämts att vattenskotrar inte längre får parkera på Phukets stränder. Samtliga kommersiella verksamheter som utgår ifrån stränderna kommer förbjudas.

Viceamiralen för thailändska flottan samt polischefen och viceguvernören för Phuket samlades för ett möte angående hur det nya regelverket för stränderna och taxis fungerar. De var alla överens om att vattenskotrar inte har rätt att fortsätta hyras ut på allmänna stränder, enbart på privat område ska de kunna fortsätta med sin verksamhet.De sade även att so...

Komentarer: 1   Nytt lyxköpcentrum på Phuket


20 miljarder baht kommer investeras i att bygga ett nytt köpcentrum på Phuket med en en kilometers lång fasad längs med en av huvudgatorna.

Det är företaget The Mall Group som ligger bakom monsterbygget. Dom har tänkt att det nya köpcentrumet ska bli större och bättre än deras flaggskepp Paragon.I köpcentrumet kommer det förutom butiker finnas ett femstjärnigt hotell, utställnings och konferenscenter, en nöjespark samt en mataffär. Företaget har köpt en massa mark bredvid Phra Phuket Keaw Road, bakom Billion Plaza.


Komentarer: 0   Returbiljett vid D-Visa?


Hej,
Jag har läst/hört någonstans men kan inte hitta var, att man INTE längre behöver uppvisa en returbiljett vid ansökan om D-Visa (för Thai till Sverige). Utan det räcker med att man kan uppvisa någon form av ekonomi, bankmedel, konto etc.
Detta skall alltså vara rätt så nytt!


Någon som vet? (Ange gärna källa)

Mvh

Komentarer: 0   Muntlig utredning för medsökande barn


hej igen alla

Frugan har sökt förlängt UT (PUT) och har medsökande barn på 8 år. Senaste kommunikation från MV är att frugan och sonen är inkallade på muntlig utredning för sonen. Pratade med damen på MV och hon meddelar att det enbart gäller utredning för sonen alltså inte muntlig intervju för mig och frugan. Hon säger att hon kommer ställa 5 enkla frågor till sonen och sedan skall det troligen tas beslut om fru och son får förlängt UT (PUT).

min fråga: ngn som vet vad för frågor de ställer till sonen?
Kan tänka mig att det kan gälla om han trivs här osv.

tacksam för svar.

Komentarer: 3   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 800

Vilka är online

Total:119

Registrerade:6
Gömda:3
Gäster:110

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Herr Chang, NilHam, tranqelino, wivie, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
ferdinardkings 24 okt
HuaHen 23 okt
kenneth00 23 okt
hassan123 23 okt
pellet 22 okt
Wish 22 okt
Morénarn´ 22 okt
KM82 21 okt

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 98792
Totalt antal trådar 10544
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6665


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons