• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

transport


Skall transportera ett tuk-tuk liknande fordon från Roi-Et till Rayong. Den är 120 cm bred och 320 cm lång. Någon som vet vem som har ett lämpligt fordon som kan utföra en sådan transport?

Komentarer: 0   Kundcentermedarbetare


Vi på Diakrit söker nu fler kundcentermedarbetare till vårt Call Center!

För deltidsanställning krävs thailändskt medborgarskap. Du kan själv vara med och påverka hur mycket och när du ska arbeta, perfekt arbete för dig som t.ex studerar och är halvthai/halvsvensk! Timlön.

Vi kommer även anställa en heltid, vilket även du som saknar thailändskt medborgarskap är välkommen att söka.

Heltidslön från 50 000 b / månad.

Mer information hittar du här:
https://www.smartrecruiters.com/DIAKRIT ... edarbetare

Ser fram emot din ansökan! Komentarer: 0   Tourist Visa Multiple Entry


Hej. Vill bara dela med mig om info på den nya Tourist Visa Multiple Entry. Dubbel och tripple entry kommer att försvinna och ersätts med TVME. Det ställs högre krav på dokument. Under sex månader får man resa ut och in hur många gånger man vill och varje gång får man stanna i max 60 dagar. Man kan börja ansöka fr o m 13 november.

1 Passport original with validity no less than 9 months.

2 Copy of passport.

3 Two photographs, size 3.5cm. x 4.5cm. and front view, MUST be taken within the last 6 months and MUST NOT be your homemade photographs

4 A bank statements showing deposit account (CASH ONLY) with an amount of atleast 57 000 SEK (200 000 baht) in the past 3 months. Document must be original in English, stamped and signed by autho...

Komentarer: 1   Nattklubb sparkar vakter som misshandlade två turister


Ett filmklipp som visar hur fem säkerhetsvakter brutalt misshandlar två australienska turister i Patong på Phuket har snabbt spridits över sociala medier.

Det var under onsdagskvällen som två australiensiska turister blev brutalt misshandlade utanför nattklubben White Room på Bangla Road i Patong.

Efter att filmklippen snabbt spridit sig över internet så har nattklubben uttalat sig om hur chockade de är över vad som hänt och att de direkt sparkade de fem säkerhetsvakterna.

Komentarer: 0   Rysk man arresterad i Pattaya efter att ha döda en hund


Polisen i Pattaya har arresterat en man som döda en hund för tre månader sedan. Han kommer att åtalas enligt Thailands nya hårdare djurskyddslagstiftning.

30-åriga Alexander Ponomarev arresterades i onsdags efter att djurskyddsföreningen Pac-Pattaya anmält honom till polisen för att brutalt ha dödat den 7 år gamla hunden Rot Thang.Incidenten ägde rum den 9 J...

Komentarer: 0   Nyhetsbrevet den 9 okt - Och regnet bara öööööser ner!!


Hej,

I skrivandes stund har jag regndropparna i ena örat och det smattrande tangentbordet i det andra. Inga tvivel om vilket som är mest rogivande men man måste ju göra vad man måste. Dessutom har veckans sista dag bara börjat så det kommer nog smattra på i båda öronen en bra stund till innan det är över.

Hoppas du överlevde nyhetsbrevet som inte kom förra veckan.

Man kan lätt säga att regnet kommit till Thailand. Jag var orolig för att efter den långa torkan att svärmor skulle få svårt att fylla upp sin vattenreserv till nästa vända men icke sa nicke, nästan full nu. Väldigt skönt.

Här i Thailand är ett hett samtalsämne just nu turismen. På många platser är den all time low och för många som är i turistnäri...

Komentarer: 0   Norsk turist misshandlad och rånad i Pattaya


En 50-årig norsk man blev misshandlad och rånad av en motorcykeltaxiförare under onsdagsnatten i Pattaya.

Efter en väldigt sen kväll med mycket drickande så hyrde norrmannen en moppetaxi för 200 bath som skulle köra hem honom till sitt hotell från Pattaya Walking Street. Men istället körde motorcykelföraren runt i Pattaya i cirka 30 minuter innan han gav norrmannen en armbåge i ansiktet så att norrmannen fall av motorcykeln.Därefter sparkade motorcykelföraren norrmannen fle...

Komentarer: 0   Visumhjälp


Hej
Jag funderar på att skriva mig i Thailand nu när jag blir 50 (early retirement visa)men behöver en hel del hjälp.
Jag har en fastighet (tyvärr) i centrala Bangkok så den delen är "ok" men nu upptäckte jag (eller tror jag upptäckte) att han med detta visum behöver få sitt visum stämplat på plats (eller liknande) vart 90e dag.
Min tanke var att resa runt i världen kanske 6-7 månader per år ,tillbringa några manader hemma och resten i Thailand men det går naturligtvis inte om man måste vara där vart 90e dag
Någon som vet om detta stämmer och iså fall om det finns någon annan typ av thailandsk visum jag kan söka som passar mig bättre

Komentarer: 5   Byte av namn och registrera giftermål i Thailand


Nu när vi åker till Thailand i mitten av november, tänkte vi passa på att byta frugans namn i Thailand samt registrera vårt giftermål.

Vilka dokument behöver vi ha med oss på engelska? Är vigselbevis, personbevis på engelska från Skattemyndigheten? Om vi gör detta kan det innebära att hon måste byta pass redan i Thailand, eftersom hon tänkte plocka ut nytt id-kort med nya namnet.

På ambassadens hemsida står det:


Namnbyte efter giftermål / skilsmässa i Sverige

1. Vigselbevis / domstolsbeslut i original och personbevis som är stämplad och underskriven av skatteverket skall legaliseras hos , svenska utrikesdepartementet och thailändska ambassaden i Sverige.

2. Dessa ska sedan ö...

Komentarer: 9   Ansökan om triple entry - ambassad + betalda resor


Hejsan allihopa!

Imorgon åker jag till ambassaden för att ansöka om triple-entry visa.
Planen är att flytta ner till Bangkok i ca 9 månader och därefter åka vidare.

Jag radar upp frågorna för att göra det lättare med svaren.

1. Måste jag ha två stycken utresor bokade? Behöver veta det ganska direkt eftersom jag måste boka dessa resor ikväll.

2. Stämmer det att man kan förlänga varje entry med 30 dagar till på plats? Dvs att man får totalt 3*90 dagar?

3. Är det något annat jag ska tänka på när jag ansöker? (Jag har ansökt om turistvisum tidigare då jag stannade i ca 60 dagar).

Bor du som läser detta i Bangkok nu så får du gärna skicka iväg ett privatmeddelande om du vill träffas och hit...

Komentarer: 7   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 814

Vilka är online

Total:46

Registrerade:5
Gömda:3
Gäster:38

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Google Feedfetcher, Majestic-12 [Bot], Tapani, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Akiram 08 okt
Roocky 08 okt
travell 08 okt
Knackwurst 07 okt
Sparfest 07 okt
nakonsawan66 07 okt
fluffy666 07 okt
Johan87 07 okt

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 106341
Totalt antal trådar 11584
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7396


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons
Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss