• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Trading


Hur ser Thailändska staten på att man befinner sig i landet och handlar (daytradar) med kapital i Sverige på en svensk bank på den svenska börsen, fast från Thailand. :scratch:

Skulle ett sådant upplägg vara olagligt enligt Thailändsk lag? Räknas det som ett arbete? Skulle det behövas tillstånd eller är det rakt av förbjudet?

Nu får dom ju vara mer tekniska än James Bond för att avslöja mig men det är ändå intressant att veta vad lagen säger om det.

Tack på förhand.

Komentarer: 0   Hur får man tillbaka passet ?


Hej
Min FV skall nu ansöka om svenskt medborgarskap.
Då skickar hon in ansökan + Thai ID kort + Thai Pass.
När ansökan är beviljad skickar MIG tillbaka handlingarna (med Posten?), hur får hon då ut dom?
Hon har inget svenskt ID kort

Komentarer: 4   Brittisk pedofil gripen i Chiang Mai


En brittisk man greps i sitt hem i centrala Chiang Mai i måndags efter att han sexuellt utnyttjat thailändska ungdomar, filmat dem och sedan lagt upp filmerna på internet.

Simon Jeremy Merrington Briscoe, 64 år, har tidigare gripits och åtalats för liknande brott i Storbritannien. Han flyttade senare till Thailand där han gifte sig med en 28-årig thailändsk man.
Komentarer: 0   Turkisk man gripen, misstänkt för bomben i Bangkok


I helgen så kunde thailändska polisen gripa en turkisk man i en lägenhet i östra Bangkok. I lägenheten så hittade man delar som används för att bygga bomber som den som sprängdes vid Erawan-skrinet i centrala Bangkok. Mannen är inte misstänkt för att ha planterat och utlöst bomben men har antagligen tillverkat den.

Thailändska polisen har efter bomben gått igenom listor på alla telefonsamtal som gjordes runt bombplatsen innan och efter bomben exploderade. Efter att ha spenderat över en vecka med att gå igenom samtalslistorna så hittade man tre turkiska telefonnummer som använde sig utav internationell roaming runt bombplatsen.

Komentarer: 0   Antispam - vid sign-up- fungerar inte


Er antispam där man ska fylla i årets årtal fungerar inte. Skrev in 2015 givetvis - högsta värdet som fick skrivas in var 2011 fick jag som felmeddelande. Skrev in 2011 istället och då fungerande signuppen som den skulle.

Komentarer: 1   Ansöka om uppehållstillstånd efter besöket.


Hej.

Jag och min sambo har planerat att gifta oss här i Sverige innan hon åker tillbaks till Thailand.
Vi kommer behöva eran hjälp så att det här ska gå så smidigt som möjligt.

Gifta sig.
Ja, här skulle jag behöva eran hjälp hur man ska gå till väga och vilka steg man ska ta.
Det här är vad jag vet:
Vi behöver ansöka om hindersprövning hos skatteverket först. Hon har varit gift innan men har skilt sig. Hon har ett barn som är 7 år. Vad är det för papper vi behöver ha med oss här till skatteverket???
Efter att vi har fått godkänt så behöver vi boka tid för vigseln, vi har tänkt oss ett borgerlig vigsel.

Här har jag några frågar angående skillsmässa,bodelning och äktenskapsförord.
Konstig ...

Komentarer: 3   Försäkring på bank i Thailand.


Hej.Jag bori Thailand med retirement visa byggd på ålder 56 samt inkomst.

Har bestämt mig för att stanna.

Jag har konto i Thanchart bank samt i Bangkok bank.

Ingen resförsäkring från Sverige..

Tänkte täckna en försäkring här via nån av bankerna.

Nån som har andra alternativ och stämmer det att det bara går att täckna sjukförsäkring ?

Alltså ingen annan skade försäkring såsom stöld etc.?

Finns det andra Thailändska bolag som kanske är bättre än banken jag har mina pengar från Sverige på.?

Tacksam för alternativa svar.

Må väl ...... :-)

Komentarer: 2   Åk med säkerhet från Phnom Penh - Sihanoukville


Hejsan alla.

Efter 16 års resande till cambodia samlar man på sig kontakter , både bra och dåliga. Vill här rekommendera pålitlig taxi från flygplatsen " pocheton " , till Sihanoukville ja överallt för den delen, kontakta Bunny Lim, på facebook eller mobil +855 16 75 43 88 , +855 88 9090 626, bäst är ju att söka på hans namn på Facebook o skriva meddelande där. Du kan även se hans certifikat m.m. på min website, www.protectchildrenworldwide.com, klicka på blogg, peka på bild i mitten så dyker " best taxi in Cambodia upp". Klicka sen på bilden så förstoras den. Bunny bor med sin familj i Sihanoukville och har upphämtningstillstånd dels på Po...

Komentarer: 1   Forskningsrapport positiv till zoner på Phukets stränder


I torsdags så hade Phukets guvernör ett möte med ett forskarlag från Prince of Songkhla University som hade fått i uppdrag att utreda om vilka strandregler som fungerar bäst för alla parter. Deras slutsats var att nuvarande uppdelning av stränderna fungerade bra.

Forskarlaget rekommenderade att man fortsätter med uppdelningen av stränderna där försäljare enbart har rätt att sälja på 10% av strandytan, och att man enbart tillåter uthyrning av parasoll och strandmattor som turister får ta med sig ner på stranden.

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 814

Vilka är online

Total:41

Registrerade:7
Gömda:3
Gäster:31

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Frasse, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Google Feedfetcher, Linda.Eriksson.e, Röda Sten, Tommera, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Linda.Eriksson.e 01 sep
Tommera 31 aug
fArGo 30 aug
Sebben 30 aug
bettan65 29 aug
jalilkanani 28 aug
Staffan Adolfsson 27 aug
Apartment22 25 aug

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 105741
Totalt antal trådar 11512
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7345


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss