• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Svårt att få tid för att ta körkort i Thailand


Efter militärjuntans maktövertagande så har Thailändarna utan körkort förstått att det är svårare att muta Poliserna i trafikkontrollerna, eftersom det numera är vanligt att de har militärer med sig som "överrockar".

Har försökt att få tid för äldsta dottern att ta MC-körkort under höstlovet. Först i Rayong och sedan i Nang Rong (Buriramprovinsen), bägge har i dagsläget c:a tre månaders kötid. Innan militärkuppen kunde man ta körkort samma dag, bara man kom i tid på morgonen.

Att byta ut ett internationellt körkort till Thailändskt eller förnya ett som håller på att gå ut går fortfarande smidigt på dagen. :flower:

Komentarer: 4   Jobb sökes


Tja
Är en glad och social 22 åring med glimten i ögat, hemmahörande i Stockholm. Befinner mig för tillfället i Phuket, Thailand. Har varit här i snart två månader och börjar bli trött på att "slappa".

Har inte svårt för att lösa en arbetsuppgift, individuellt eller i grupp. Har alla knivar i lådan och dem är garanterat vassa dvs är kompetent samt produktiv och är medveten om hur den "Thailändska" arbetsmarknaden ser ut.
Åkt in i Thailand med dubble entry visum, medveten om att ett arbetsvisum krävs, tar det med eventuell arbetsgivare på plats, etc. Inget är omöjligt.

Min Thai är under konstruktion då jag planerar att stanna en längre tid.

Har tillgång till bil och befinner mig i Surin. Slå en ...

Komentarer: 2   Hoi tod - fast utan musslor/seafood?


Tycker att Hoi Tod verkar gott men jag gillar inte seafood.

Hur beställer jag Hoi Tod utan musslor/seafood?

Alternativt: Finns det något sätt att få denna "krispiga pannkaka" som egen rätt utan att blanda in seafood alls? D.v.s finns det någon annan rätt som är likadan fast utan seafood?

Komentarer: 2   Lön för samordnare/tolk på sjukhus


Hej är de någon som har koll på vad man kan tjäna som tolk/samordnare för skandinaviska turister som besökare på sjukhus i Thailand, Bkk och i Phuket?

Är man anställd av sjukhusen eller utländska företag?

Mvh

Fredrik

Komentarer: 2   Resa till Thailand utan giltigt UT


Hej hopp alla som kan,

Är en familj på fyra, Man (svensk medborgare), kvinna (thai medborgare), kvinnans son 8år (thai medborgare, kvinna har ensam vårdnad) samt man och kvinnans son 1år (svensk medborgare).

Kvinna och äldsta son har UT som gått ut i juni 2014, vi har ansökt om förlängt UT (PUT) via nätet och väntar svar. Väntetider är som de är, inga klagomål här. Vi bor all i Sverige och mår bra.

9 Dec 2014 åker vi till Thailand på semester och för att träffa släkt och vänner.

Vi kommer troligen inte få svar på PUT ansökan innan vi åker. det enda besked vi har fått att då kvinna har medsökande barn så gäller inte 5 dagars regeln för att få svar utan man vill göra ett muntlig intervju.

Jag har prat...

Komentarer: 14   Namnbyte


Jag och min sambo funderar på att registrera oss som gifta i Thailand, så jag kan bli inskriven i hennes husbok, och söka mitt visum med inkomst grund som gift.
Måste hon byta till mitt namn eller kan hon och hennes dotter behålla sitt familjenamn.

:bigsmurf:

Komentarer: 2   Resetips: En sjö full med lotusblommor


I nordöstra Thailand vid staden Udon Thani ligger en väldigt speciell sjö där miljontals lotusblommor täcker sjöns centrum. Därav namnet ”Red Lotus Sea”.

Sjön ligger ungefär en timmas åktid ifrån Udon Thanis flygplats. När man kommer fram så finns det båtar som man kan hyra som tar en för en åktur på antingen 45 eller 90 minuter.När båtturen väl börjar så är det inget speciellt, men när man väl börjar närma sig mi...

Komentarer: 2   Thailand som centrum för finansiering i Sydostasien


Thailändska regeringen planerar att göra den thailändska kapitalmarknaden ett centrum för finansiering för Sydostasiatiska länder.

Nyligen blev Laos det första land som börjat sälja statsobligationer i thailändsk valuta på den thailändska börsen, även energibolag från Laos tänker snart utfärda obligationer i Thailand.

Regeringen i Thailand har gått med på att närliggande länder kan utfärda deras obligationer i Thailand utan att ha blivit granskade utav de stora granskningsfirmorna.

Komentarer: 0   Resetips: Kidzania i Bangkok


På femte våningen av Siam Paragon ligger Kidzania. Där barn har roligt samtidigt som de får testa på många olika yrken i en lekfull atmosfär.

Kidzania finns över hela världen och kommer ifrån Mexiko. Det är ett väldigt framgångsrikt koncept där barn får lära sig en massa saker samtidigt som de på ett roligt sätt ska lösa problem som olika yrkesgrupper kan stöta på.Området är...

Komentarer: 1   Uber lanserar ny lågpristjänst i Bangkok


Bara veckor innan priserna för att åka vanlig taxi kommer stiga så lanserar Uber en ny tjänst som kommer vara ännu billigare än dagens taxibilar.

Den nya tjänsten UberX började i förra veckan i vissa delar av Bangkok. Man riktar sig nu mer emot pendlare som inte är intresserade av att resa i lyx.Till skillnad från vanliga Uber så kommer bilflottan nu bestå utav amatörförare som äger bilar som Honda Citys eller Toyota Altis. Alla förare kommer vara registrerade hos Uber.

Startkostnaden för UberX...

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 800

Vilka är online

Total:41

Registrerade:1
Gömda:2
Gäster:38

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
pellet 22 okt
Wish 22 okt
Morénarn´ 22 okt
KM82 21 okt
Holysht 21 okt
jennyl 20 okt
dane.s@telia.com 20 okt
Casper 19 okt

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 98757
Totalt antal trådar 10533
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6661


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons