• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Söka UT från Thailand, vilka förberedelser behövs?


Hej!
Jag har lite funderingar inför att min flickvän ska söka UT visa till Sverige. Hennes pass är inte giltigt allt för länge så att göra ett nytt pass innan ansökan är något vi tänkt på. Vad är det mer man bör tänka på innan man gör själva ansökan?

Finns det någon checklista över allting man ska skicka in så att vi kan förbereda det nu innan hon åker tillbaka till Thailand och ska söka? På Migrationsverket står det en del, men inte en lista över allting som behövs.

Bör man göra en webbansökan eller skicka in papper till konsulatet i Thailand för att det ska gå så snabbt som möjligt? Aum har frågat några och de som ansökt via konsulatet i BKK har fått sina visum rätt snabbt medan den enda hon frågat hittills som ansök...

Komentarer: 0   Båtar på Phuket beordras stanna vid ön på grund av stormar


Tjänstemän på Phuket beordrar nu båtar som är mindre än 9 meter lång att stanna på ön tillsvidare. Metrologiska institutet i Thailand varnar för stora stormar den kommande veckan.

”Alla båtar måste vara försiktiga och noggrant följa väderleksrapporterna och myndigheternas order tills vidare,” sade Santhawat Riwleung, som är chef för katastrofberedskaps-myndigheten.Redan nu så har badvakterna på Phuket stängt ...

Komentarer: 0   5 turister omkom i tragisk olycka på Khon Kaen Zoo


I söndags förlorade föraren i en trailervagn full med turister kontrollen och kraschade rakt in i en annan vagn i full fart. 5 personer dog och ytterligare 50 skadades, många allvarligt.

Enligt föraren Surachai Lertmai så förlorade han kontrollen över fordonet för att gaspedalen hade fastnat, han smällde sedan in i bakdelen på den andra turistvagnen. Fyra kvinnor och ett spädbarn dog direkt, 50 andra togs till sjukhus varav 12 fortfarande är i allvarligt tillstånd.Polisen har arresterat Surachai eftersom han anses ansvarig för olyckan till dess att vagn...

Komentarer: 0   Billigt boende i bkk?


Hej!

Efter att ha vart i Patong ett tag så känner jag att det nu är dags för BKK. Någon som har tips på ett billigt och centralt boende i BKK under 2mån för runt 600thb/natt eller billigare?

Vi är 2 personer så vill gärna betala per rum och inte per person. Mina krav är i stort sett att det skall finnas säng, ac, kyl, wifi :)

Sen vore det även bra om det fanns möjlighet att boka online då jag förtillfället befinner mig i sverige. :)


Någon som kan rekommendera något? :)
Komentarer: 4   Nyhetsbrevet den 4 juli - Zombieattack


Hej,

Skriver detta på luffen. Det har varit mycket flaxande sedan min far kom på ett överaskningsbesök i lördags. Vi har hunnit med några dagar hos oss i Pattaya, några till i Bangkok och nu hos svärmor i Soidao. Väl här i Soidao blev det en utflykt till gränsstationen vid Ban Laem. Inga stämplar den här gången men fortfarande en upplevelse. Man blir åter påmind om hur bra man har det och hur lyckligt lottad man är. Nu är ju inte detta den värsta stationen men ändå. Aranyaprathet kan vara lite för mycket kan jag tycka men man skall ju inte blunda för verkligheten. Verkligheten kan ju komma ikapp. I Sverige känns det som vi har förspelet till en ny Zombiefilm - regisserad av båda blocken tillsammans är viktigt att lyfta fram. De sitter i en båt och vi ...

Komentarer: 0   Varnar för Thaikonsult!


VARNING FÖR THAIKONSULT!

Jag höjer stor varningsflagga för Thaikonsult!

Trotts att jag löst det största paketet, så har företaget inte gjort ett skit för att handlägga vårt ärende.

V'änner som roddat själva har fått hit sina fruar på några veckor, mitt ärende har stått stilla i ett år.

Direktkontakt med Migrationsverket har ko0nfirmerat mina misstankar, att företaget inte står högt i kurs i deras ögon

(Enda gången Thaikonsult är snabba, är när det gäller att skicka fakturor...)

Komentarer: 19   Stort slukhål mitt på hårt trafikerad väg i Bangkok


Många motorister fick problem när deras framfart blev blockerad av ett stort slukhål som täckte hela vägbanan i torsdags.

Det var på Phetkasem Road i Bang Khae distriktet som det stora slukhålet kom ifrån ingenstans. Som tur var så skadades ingen när vägen kollapsade ner i ett 1 meter djupt hål runt 10 tiden på torsdagskvällen.Klockan 5 på morgonen hade stadsförvaltningen lyckats laga hålet. Troligtvis så hade jorden under vägen åkt ner i ett vattenrör under de stora stormarna som drabbat Bangkok den senaste månaden.

Stadsförval...

Komentarer: 0   Unika trädleopard-ungar födda i thailändskt zoo


Khao Kheow Open Zoo i Chon Buri introducerade I torsdags två trädleopard-ungar som föddes genom artificiell insemination, första gången detta har lyckats i Thailand och andra gången i världen.

De två ungarna, en hane och en hona, föddes den 9 juni men gjorde deras debut i torsdags.Ett forskarlag med både amerikanska och thailändska forskare har arbetat med den nya tekniken att artificiellt inseminera modern Kra Ding med spermier från två andra hanar. Ett tidigare försök med samma metod misslyckade i Chiang Mai under 2014.

Världens f...

Komentarer: 0   Brist på skaldjur och fisk efter nya regler för fiskebåtar


Många skaldjursmarknader kommer att bli tvungna att stänga efter att det blivit brist på fisk och skaldjur. Över 200 fiskebåtar står nu kvar vid land efter att nya regler trädde i kraft i onsdags.

Talay Thai Seafood Market i Samut Sakhon, som är landets största, kommer att hålla stängt på fredagen eftersom inga nya leveranser kommer komma. Många andra marknader och hamnar kommer också vara stängda....

Komentarer: 3   Registrering av Pre-Paid Simkort i Thailand ?


Hej Alla !

Nu är vi ju inne i den månaden då alla kontantkort skulle behöva vara registrerade, annars skulle de endast fungera att ta emot inkommande samtal.

Någon som märkt något av detta ? Var det något speciellt datum man måste vara registrerad ?

Jag har ett som är registrerat och ett som inte är.
(har inte laddat på något på det oreggade, ifall att det slutar fungera, man vet ju aldrig :) )

Någon som vet mera om detta ?

Komentarer: 2   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 811

Vilka är online

Total:17

Registrerade:2
Gömda:1
Gäster:14

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Phonthaisongthaisilk

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Patmark 06 jul
Hans68 03 jul
Tjacke 03 jul
Gaudi 03 jul
edsel 01 jul
Canackaz 30 jun
robhol 29 jun
Lemmy74 28 jun

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 104640
Totalt antal trådar 11383
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7251


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Gilla Thailandsforum på Facebook - Få de senaste uppdateringarna i din logg!!


Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss