• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Personerna bakom ris-fiaskot riskerar att bli stämda


Juntaledaren Prayuth gick i helgen ut med att de personer som kan anses som ansvariga för förlusten på 680 miljarder baht kan tvingas att täcka förlusten ur egen ficka.

Handelsdepartementet håller nu på att räkna på hur stor förlusten blivit för det misslyckade försöket av den tidigare regeringen att köpa thailändskt ris över marknadspriset för att tvinga upp det globala priset.

...

Komentarer: 0   Mulltoa


Hej
Min FV:s familj behöver en ny toalettlösning...
Vad finns det på marknaden i Thailand?
Någon som har sett någon mulltoa ?

Komentarer: 2   Soldater gripna, misstänks ha kidnappat ukrainskt par


En ukrainsk affärsman tros ha anlitat fem soldater för att kidnappa ett ukrainskt par.

Totalt tio person har gripits, fem soldater och fem civila, för att ha kidnappat det ukrainska paret och hållit dom inspärrat under en natt och försökt kräva 15 miljoner baht.Kidnapparna släppte Maryna Iermanova fri medan de tog hennes man Igor till banken för att ta ut pengar. De räknade inte med att kvinnan direkt begav sig till polisen för att be om hjälp.

Igor hade bara 1 miljon baht på sitt konto, så kidnapparna ringde upp Maryna och b...

Komentarer: 1   Strandförsäljare tillåts återvända till Phukets stränder


Massöser och diverse försäljare blir återigen tillåtna på Phukets stränder, men med flertalet restriktioner.

Under ett möte i stadshuset i fredags så meddelade Phukets guvernör att han håller på att framställa en plan för att tillåta strandförsäljare igen.

I planen står det att solstolar även i fortsättningen inte kommer att tillåtas på stränderna.

...

Komentarer: 0   Buddhismens förfall


Ett väldigt bra och upplysande reportage som Aljazeera gjort om förfallet inom buddhismen i Thailand och de kriminella munkar som missbrukar och utnyttjar sin ställning i samhället. Penningtvätt, droghandel, bordellverksamhet, humantrafficing, illegal spelverksamhet, pedofili.........osv. Listan kan göras lång, det är bara några av exemplen på den kriminella och avskyvärda verksamhet som pågår dagligen i de thailändska templen.

Militärregeringen har uppmärksammat det växande problemet och beslutat att något måste göras, deras förslag är att införa en ny lag som ska gälla inte bara munkar och buddhister utan även icke-buddhister, därmed finns kanske religionsfriheten inte länge till i Thailand om det även ska gälla alla som vistas i landet. Det har in...

Komentarer: 0   tips om boende


Jag har en en fråga angående boende i Thailand ? Om man bestämmer sig för att stanna en längre tid i Thailand , ska man försöka fixa boende redan innan man åker genom nätet eller är det bättre att leta på plats ?

Letar efter så bra pris som möjligt .

Komentarer: 6   Ryska turister avbokar sina semestrar i Thailand


Många ryssar ställer nu in sina semestrar utomlands på grund av den ryska rubels kollaps. Hotellrumsbokningar från den ryska marknaden har sjunkit med 70% hittills. 50% mindre ryssar tros anlända till Thailand denna högsäsong.

Den thailändska turistindustrin kommer att få det svårt framöver, ryssar var den tredje största gruppen turister som kom till Thailand och mycket resurser har lagts på att göra turistdestinationer ryssvänliga.Men nu verkar det som at...

Komentarer: 4   Svensk 24-åring hoppat från balkong i Bangkok


Tidigare i veckan så spreds en efterlysning av en svensk kille på sociala medier. Samma kille begick under fredagsnatten självmord genom att hoppa från 13:e våningen.

24-åringen hade tidigare i veckan vandrat runt på Khao San Road, där träffade han en engelsman som erbjöd svensken att bo hos honom till dess att familjen från Sverige anlände och kunde ta med honom hem.Innan han hoppade ut från balkongen så hade han klagat över sin familj som ville att han skulle åka hem till Sverige igen.

Polisen har inspektert rummet och inte hittat något...

Komentarer: 0   Film Munk ceremoni för skydd av hus


Buddist Munkarna gör ceremoni för att skydda hus, en ceremoni som så gott som alla hus genomgår nån gång, oftast när det byggt ett nytt hus.

Länk till fil.
https://www.youtube.com/watch?v=WQcAoM_7bOs

Länk till min youtube kanal.
https://www.youtube.com/channel/UCP9MbD ... ZSVctPNUFA

Komentarer: 1   Norsk man knivhögg sin norska vän i Pattaya


En expatrierad norsk man som bor i Pattaya blev knivhuggen i huvudet av sin norska vän efter ett bråk angående pengar.

Polisen anlände till Park Lane Jomtien Resort strax innan klockan 03:00 i fredags. Där fann dom Bjorn, 58 år gammal, som blödde kraftigt från ett djupt sår i huvudet.Han sade till polisen att han blivit huggen i huvudet av sin så kallade vän Arne, 57 år gammal. Båda männen bor i byggnaden och har känt varandra i nästa 3 år.

Polisen gjorde ett besök hos Arne som var oskadd och satt lugn och f...

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 803

Vilka är online

Total:65

Registrerade:4
Gömda:4
Gäster:57

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], cannoth, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Sanneholmkvist 22 dec
kungola 21 dec
Lappen2 21 dec
axiom202 21 dec
Lasse H 21 dec
Enargalegni1 21 dec
Noda 21 dec
cpf757 21 dec

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 100106
Totalt antal trådar 10773
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6802


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons