• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

34 taxiförare gripna för att ha nekat passagerare i Bangkok


En grupp med polisofficerare från turistpolisavdelningen arresterade 34 taxiförare runt Sukhumvit Road på onsdagskvällen och på torsdagsmorgonen. Anledningen var att de hade nekat passagerare, vilket är olagligt.

Polisgruppen som leddes utav polischefen Artchayon Kraithong, fokuserade på områden runt början utav Sukhumvit Road, mer specifikt soi 3 till soi 5.

Inom ett par timmar så hade 34 taxiförare gripits och lämnats över till polisstationen i Lumpini där anklagade för att ha brutit mot lagen. När förarna förhördes om varför de brutit mot lagen så kom de med de vanliga förklaringarna om att de hade dåligt med bensin, var nära att missa deras deadline när de måste lämna tillbaka taxibilen, och rädsla för trafikstockning. Polisen svarade ...

Komentarer: 0   Registrering av äktenskap i Thailand


När vi nämner Personbevis, så finns olika varianter. Familjebevis där Frun finns med, eller är det ett
personbevis, där enbart jag framgår. Vad är det som gäller?

Skall det vara på Engelska eller på Svenska? På Ambassadens hemsida, står inget krav, att det skall vara på Engelska.

//makma

Komentarer: 3   Nordells Restaurang Chiang Mai till salu!


Restaurangen är till salu!
Ge ett godtagbart bud på allt i den och övertagande av kontraktet!
Dubbla kök med dubbla gasspisar,1 år gammal frysbox,kyl 4 mån gammal,en massa köksutrustning,stor lokal utmed vältrafikerad gata nära många hotel och välbesökta Night bazar.Sovrum med dusch ovanför,hyra 11500 baht månaden,el och vatten tillkommer,parabol med platttv,wifi,bar,glassbuffe mm.
bud över 250 000 baht.
Facebook:Nordells Restaurang Chiang Mai

Komentarer: 4   Fem skjutna när restaurangägare gick bärsärk över kattskit


Fem personer blev skjutna utav en restaurangägare på Koh Larn. Anledningen var att en av de skjutna lagt kattskit framför mannens hus.

Khun Wanchai, 50 år, som äger restaurangen Jaroenchai Seaview Resort, har länge varit i bråk med sin granne över att grannens katter under en lång tid skitit överallt i bostadsområdet.Bägaren rann över när Khun Wanchai kom hem i onsdags och hittade en hög med skit som med avsikt lämnats framför hans hus. I ett vansinnesutbrott gick han in i sitt hus och hämtade sin hagelbössa och gic...

Komentarer: 0   Bagageförvaring Don Muang


Hej,

Då jag inte hittar några aktuella trådar om det som ämnet handlar om samtidingt som jag av rutin lärt mig att Don Muangs webplats sällan uppdateras undrar jag om det är någon som nyligen förvarat sina väskor där och om således denna information http://donmueangairportthai.com/en/549-luggage-storage-services stämmer?

Tack på förhand

KIO

Komentarer: 0   Söker arbete i Thailand.


Söker arbete inom:

- Telemarketing

- Entreprenadbranschen (bygg och maskiner)

- Turismen

- Och massa andra intressanta jobbförslag som förhoppningsvis kommer dyka upp som svar i denna tråd.


Jag heter Johan och är nyss fyllda 34 år. Jag är en väldigt social och driven person. Jag är alltid glad och uppåt. Har som policy för mig själv att har man ett arbete så sköter man det till 110% och är alltid närvarande. Jag har en frånvarodag på dom senaste 8 åren, så med mig i ett team kan man alltid vara säker på att jag dyker upp på jobbet! Jag har fram tills nu drivit ett bygg och entreprenadföretag med mina 3 bröder, jag har valt att sälja min del i företaget och är kvar i företaget som anställd fram tills ...

Komentarer: 9   EU hotar med importförbud mot thailändsk fisk och skaldjur


Europeiska Unionen ger nu Thailand sex månader för att drastiskt ändra sin policy angående illegal och oreglerat fiske, annars kommer ett importförbud införas mot slutet av året.

Thailand är en stor exportör utav fisk och skaldjur, med en årlig omsättning av nästa 175 miljarder baht, om EU inför ett importförbud så kommer det slå väldigt hårt mot både fiskeindustrin och den thailändska ekonomin.Den globala mängden fisk håller på att minska, och detta ha...

Komentarer: 2   EU hotar med importförbud på fisk från Thailand


Detta visste faktiskt inte jag. Thailand är verkligen ett export land.

EU kan komma att införa ett handelsförbud mot fisk från Thailand, rapporterar BBC.
Bakgrunden uppges vara landets problem kring hanteringen av olagligt fiske.
Enligt uppgifterna har EU varnat att det tänker stoppa all import av fisk om inte en ”korrigerande skräddarsydd handlingsplan” iscensätts inom sex månader.
"Underlåtenhet att vidta kraftfulla åtgärder mot olagligt fiske kommer att få konsekvenser”, sade Karmenu Vella, EU-kommissionären för miljö, havsfrågor och fiske i ett uttalande.

Thailand, som är världens tredje största exportör av fisk, har redan presenterat en handlingsplan bestående av sex punkter som förväntas få stopp på den illegala...

Komentarer: 0   Var köper man koffeinfritt kaffe i Thailand?


Vet att man kan köpa en kopp på Starbucks men jag är ute efter bryggkaffe för att köra hemma, eller i värsta fall snabbkaffe. Baksidorna med koffein överväger fördelarna, iaf för mig. Har testat längre kaffefria perioder och märker avsevärt mer skillnad än tex under en vit månad. MEN DET ÄR JU SÅ JÄVLA GOTT OCH MYSIGT. Visst koffeinet fungerar men vänta bara tills efter man varit ren en månad, då jävlar fungerar det. Tills slut blir det bara en del av vardagen man inte kan vara utan, utan att bli trött. Sånt gillar jag inte.

Tyvärr är det bara ettor eller nollor för mig. Kunde jag bara hålla mig till EN lagom stor kopp skulle det nog inte vara något bekymmer.

I USA är Decaf kaffe väldigt vanligt nu för tiden, men i Thailand är det mer...

Komentarer: 17   Turist gripen med 5.2 kilo kokain på Phuket


En indonesisk man greps igår kväll när han försökte smuggla 5.2 kilo kokain in till Thailand, till ett värde av 15.6 miljoner baht.

Röntgenmaskinerna på Phukets flygplats visade något som fick tulltjänstemännen att reagera. De tog med den indonesiska mannen till ett rum och började gå igenom hans resväska. De hittade kokainet i tre ihåliga böcker och var inuti sex foliepaket.Enligt ett uttalande under en presskonferens idag så sade en tulltjänsteman att drogerna skulle levereras till Khao Lak, norr om Phuket, där de skulle di...

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 808

Vilka är online

Total:47

Registrerade:6
Gömda:3
Gäster:38

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Ducky, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Håkan, Lung Lennart, Röda Sten, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
ÅkeP 25 apr
patjon 25 apr
xwmicky 24 apr
herrdrax01 22 apr
PREEDA 22 apr
Hantverkare 21 apr
tjippen 21 apr
krillepille 21 apr

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 103197
Totalt antal trådar 11225
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7154


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons
Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss