• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Regeringen lovar bredband över hela landet


I torsdags så lovade regeringen att se till att tillgång till billigt internet ska finnas i alla byar i Thailand inom två och ett halvt år, detta är en del utav den nya digitalekonomi-strategin.

Enligt vice premiärministern för ekonomiska frågor MR Pridiyathorn Devakula, så kommer regeringen försöka göra internet tillgängligt för så stort antalet thailändare som möjligt till en låg kostnad.Planen är att skapa ett offentligt och privat samarbete för att utveckla bredbandsinfrastrukturen i landet. Statliga myndigheter borde omvandla värdet av deras fiberoptiska kablar till kapital f...

Komentarer: 0   Miljarder med baht ska investeras i att öka mängden bufflar


Eftersom antalet bufflar i Thailand minskar kraftigt så kommer nu regeringen investera 5.8 miljarder baht i en skyddsfond för att rädda det kulturellt viktiga djuret.

Historiskt sett har bufflarna varit viktiga djur i Thailand. De flesta mindre jordbruk använder fortfarande bufflar för att sköta tunga jobb, men det senaste årtiondet så har antalet minskat i en skrämmande fart, om det fortsätter som det gjort den senaste tiden så kommer det inte finnas några bufflar kvar om fem år.Runt 2 miljoner bufflar levde i Thailand år 2000, idag räknar man ...

Komentarer: 3   17 år senare på tredje försöket


Jag har precis spårat mina biologiska rötter på min mammas sida. Jag kom via AC i aug -75 tillsammans med en mindre grupp barn som hämtades samtidigt av sina svenska adoptivföräldrar.

Inblandade personer var; Mrs Nyiom socialchef på womens & childrens hospital, och hennes make som översatte handlingarna mr Vira, Monica Holmgren AC person i Bkk som tog över från Henny Bröking danska, och Kerstin Sterky på AC i Stockholm.

Min första sökresa 1997 åkte jag runt i 7v och bodde hos olika familjer som Nyiom skickade mig till. Hon berättade till sist vad hon visste om mina bioföräldrar vilket gjorde det möjligt för mig att ställa kontrollfrågor i mitt senaste lyckade sökförsök.

År 2002 efter tv programmet "Barn till varje pris&qu...

Komentarer: 3   MrPancake32: Bildtråd


Har funderat lite på hur ja ska börja den här tråden..
Vilken av alla bilder ska bli min första?
Är ju som sagt väldigt motorintresserad så tänkte därför att: hmm kanske kul grej att öppna med lite bilder på diverse bilar.
Men sen slog de mig.. Vissa kanske trillar in i den här tråden när dom tar ett sned steg i trappen eller dylikt och kanske inte läst min andra tråd där jag berättat om min resa.
Den tråden hittar ni för övrigt här: http://thailandsforum.se/forum/mr-pancake-min-resa-min-upplevelse-t13690.html


Så därför är de ju kanske lämpligt att öppna upp med en liten presentation? Komentarer: 1   Sjukförsäkring


Jag är 68 år och pensionär.Ämnar flytta till Thailand och gifta mig.Kan jag lösa en thai sjukfösäkring elle vad gäller?

Komentarer: 2   Orientering i Thailand


Vi är en liten grupp orienteringsälskare som skulle vilja veta om någon här råkar ha erfarenhet om att orientera i Thailand. Finns det ens orienteringskartor där eller hur ser situationen där ut ? Vad är de bästa ställen? Eller finns det några tävlingar eller andra evenemang som man kunde delta i?

Vi skulle vara mycket tacksam för all info för google hjälpte inte så mycket med detta. Särskilt alla personliga erfarenheter är mer än välkomna.

Hanne
Föreningen 3plus3

Komentarer: 2   Fler kanaler i Bangkok kommer användas för båttransport


Fler än 10,000 familjer som bor längst med Bangkoks kanaler kommer att bli tvungna att flytta, så att vattenvägarna kan rengöras och förbättras.

Kanalen Lat Phrao kommer bli den första utav nio kanaler som kommer att rengöras i en ny 12-års plan för att återigen kunna använda kanalerna för transport, men först måste myndigheterna ta ner 100-tals med hus och plåtskjul som satts upp längst med kanalerna.

Militärjuntan har godkänt att Bangkoks stadsledning börjar med planen och förflyttar de som bor längst med kanalerna snarast möjligt.


Komentarer: 2   Fullmakts?


Hej! Jag har en sambo som är Thailändska,Hon har tänkt o åka till Thailand med våran dotter som är svensk medborgare Behöver hon en fullmakt av mig för att resa med vårat barn till och från Thailand?
Sen undrar jag också om det finns någon regel för passets giltighetstid vid inresa till sverige för thailändsk medborgare med put? :salute:

Komentarer: 0   Trafikpolis försökte plantera droger på reporter


En frivillig trafikpolis i Pattaya blev lite överraskad när han upptäckte att personen som han planerat att anklaga för droginnehav visade sig vara en reporter.

I söndagsnatt så åkte den 25-åriga reportern Tiwagon runt på sin motorcykel för att leta efter nyheter. Han stoppades då i en poliskontroll i södra Pattaya.

Tiwagon förhördes utav en trafikpolis men nämnde aldrig att han var reporter. Efter en stund dök det upp en frivillig trafikpolis som påstod att Tiwagon hade slängt ett paket med illegala droger en bit innan poliskontrollen, fast inga droger visades upp för trafikpolisen som genomförde förhöret.

Komentarer: 2   Tysk turist påkörd av vattenskoter vid Phuket


En 55 år gammal turist från Tyskland skyndades till sjukhuset i lördags efter att han blivit påkörd och träffats i huvudet utav en vattenskoter.

Tysken Erich Helm och hans fru njöt av deras semester på Paradise Beach fem kilometer från Patong. Medans frugan solade på stranden bestämde sig Erich för att ta sig en simtur. Området där Erich simmade är ett så kallat vattenskoter fritt område, men det stoppade inte ett gäng på sju franska killar som hyrt vattenskotrar i Patong och sedan skitit i reglerna för vart dom får åka.En...

Komentarer: 2   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 806

Vilka är online

Total:47

Registrerade:4
Gömda:2
Gäster:41

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Merlins, Shovel78, Stef49

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Leo Sattler 05 mar
andruvan 04 mar
mars74 03 mar
Mernelius 03 mar
hanneee 03 mar
robertocordero29 03 mar
linktoy99 03 mar
agnean 03 mar

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 101936
Totalt antal trådar 11045
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7036


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss