• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Frugan försöker lära sig svenska


Vi köpte en bok med en cd skiva som heter "Lär dig svenska lätt" av Fredrik Ekvall.
Med CD skivan så måste man ha boken framme för att kunna hänga med vad som som sägs. Det går alltså inte lära sig svenska utan boken för att dem säger allt i svenska utan att säga det på thailändska...

Någon som har tips på bra ljudböcker eller youtube videos eller andra tips?
Allt uppskattas.
Tack i förhand!

Komentarer: 1   Risk att få avslag på ansökan om besökvisum?


Hej!
Om några veckor måste jag åka tillbaka till Sverige igen och vi väntar på UT som enligt min bedömning lär ta ett bra tag till, kanske upp emot ett år ytterligare. Aum har inte kallats till intervju än. Jag har bara möjlighet att komma hit en månad i oktober som det ser ut just nu.

Från ett svar jag fick från MiG tidigare när jag mejlade och frågade några saker:
"Under tiden som ni väntar på beslut rekommenderas din flickvän att stanna utanför Sverige. Hon har rätt att kontakta en svensk ambassad för att ansöka om ett visum och ange särskild skäl där för att komma till Sverige under väntetiden, men rekommendationen är ändå att vänta utanför Sverige.

Sveriges Utlänningslag före...

Komentarer: 1   Min blivande fru har ett gammalt äktenskap


Hej.
Min blivande fru har ett gammalt äktenskap sedan 25 år tillbaka. Dåvarande mannen var en Japan som troligtvis inte lever längre. Hon anlitade en lokal advokat för att det skulle bli billigt att göra den skiljsmässan men han verkar inte veta vad han gör.
Först skickade han in massa papper och vi skulle vara i rätten 26 januari för att få igenom skiljsmässan. Då sa dom att man ska tillbaka den 15 april igen. Har någon kunskap eller kännedom om något sådant här. Är det så struligt och hur lång tid kan det ta? Någon som vet någon bra advokat eller byrå man kan ta hjälp ifrån. Detta är i Bangkok

Komentarer: 2   Kan ha bäring på Thai/Svenska äktenskap.


Just nu har två mål kommit upp i Svenska Högsta Domstolen beträffande "Mahr" = Iraks motsvarighet till "Sinsod". Kan kanske ha bäring på Svensk/Thailändska par som gift sig i Thailand och skilt sig i Sverige.

http://www.friatider.se/h-gsta-domstolen-pr-var-om-sharialagar-ska-g-lla-i-sverige

Komentarer: 1   Internationell passförfalskare gripen i Thailand


En iransk förfalskare som thailändska myndigheter kallar “The Doctor” arresterades i måndags av immigrationspolisen efter ett tillslag mot ett hus i provinsen Chachoengsao. Han tros ha lett ett stort kriminellt nätverk som varit verksamma i 25 år.

Hamid Reza Jafary, 48 år, har bott och drivit sin kriminella verksamhet ifrån Thailand de senaste 25 åren. När han arresterade så visade han upp ett brasilianskt pass men under förhör så erkände han att passet var falskt och gav sin rätta identitet. Han gav även namnen på fem pakistanska medbrottslingar som sedan kunde arresterades.

Thailändska myndigheterna har varit på jakt efter Hamid i flera år, men så fort dom börjat närma sig så har han försvunnit. Ett genombrott kom när hans namn nämndes...

Komentarer: 0   Vi söker nu nya kollegor till Bangkok och Hua Hin!


Orange Link är ett thailändskt sälj/kundtjänstföretag med inriktning mot den nordiska marknaden. Vi har 15 års erfarenhet från Svenska, finska och norska marknaden.

Vi har kontor i Bangkok och i Hua Hin. Möjlighet att flytta till Hua Hin finns efter utbildning/kvalificering i Bangkok under ca 5 veckor.

Orange Link Service Company Ltd. är ett BOI-företag och registrerat under thailändska Board of Investment.

Vad gör vi?
Vi utvecklar kundkommunikationen för ledande e-commerce företag och distanshandelsföretag. Vi arbetar med kundservice, telemarketing, livechat m.m. Som samarbetspartner erbjuder vi våra klienter en helhetslösning inom kundtjänst, sälj, logistik och kundhantering.


Komentarer: 1   Elefant dog efter att ha blivit skrämd av nyårsraketer


En elefanthona som underhöll turister i Pattaya dog i lördags efter att hon blivit sjuk på grund utav att hon blev skrämd av nyårsraketer.

50 år gamla Samruai, som jobbade vid Sanctuary of Truth, började visa tecken på att hon var sjuk för över en månad sedan.

Efter att någon kontaktat välgörenhetsorganisationen Fund for Animal så hittade veterinärerna elefanthonan i koma. Hon gavs saltlösning i vatten och antibiotika, man försökte även flytta hem henne till en anläggning i Surin där hon kunde få vård. Tyvärr dog hon samma kväll.

Komentarer: 0   Bästa visumet för 6-7 månader i LOS?


Hej,
Lite bakgrund innan min fråga, jag (45 år) och min man (55 år) brukar tillbringa ca 7 månader i vårt hus i Thailand, vi jobbar säsongsvis men har inget fast arbete. Vi har tidigare använt oss av triple visa och det har fungerat bra för oss. Min man försökte söka O visa men blev nekad av Stockholms ambassaden då han inte hade inkomst från Försäkringskassan (pension), trots att det fanns gott om tillgångar på ett bankkonto. Det nya visumet verkar jättebra fram till dess att vi ser att man måste uppvisa arbetsgivarintyg...
Till min fråga, kan man söka single entry 3 månader, åka ut till ex Singapore och på den ambassaden söka ett nytt single entry och sen söka extention de sista 30 dagarna....
Krångligt, men verkar vara vårt enda sätt att kunna...

Komentarer: 1   Polistillslag mot apotek som säljer steroider i Pattaya


En specialenhet inom thailändska polisen slog i torsdags till mot flera apotek i Pattaya, där de beslagta stora mängder av läkemedel som inte får säljas över disk.

Det var australiensiska ambassaden som klagat hos polismyndigheten över att illegal export av steroider och potenshöjande läkemedel från Pattaya nu är ett stort problem i Australien. Så tillsammans med personal från ambassaden gjorde polisen flera tillslag mot apotek i Pattaya där de fann att många receptbelagda läkemedel såldes. Tusentals läkemedel beslagtogs.


Komentarer: 2   Student söker praktik i Thailand, System & Webutveckling


Tjeena, jag söker företag i Thailand inom:

* Systemutveckling
* Webbutveckling

Så som webbyrå, kontor etc...

Jag studerar just nu till systemutvecklare på Java plattformen
och vi kommer ha en ganska lång LIA (praktik) period nu fram
emot sommaren - hösten.

Praktiken ligger mellan vecka 24 - 45 (22 veckor)
(13 Juni - 13 November 2016)
(Minimum praktik är 10 veckor)

Erfarenhet:

Systemutvecklare Java:
• Agila metoder
o Scrum
o Lean
o XP
• Klientprogrammering
o REST
o Windowsapplikationer
o Gränssnittsdesign
o Cross-Plattform
• Objektorienterad pro...

Komentarer: 1   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 818

Vilka är online

Total:26

Registrerade:2
Gömda:3
Gäster:21

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
neilarnie & chusri 10 feb
DanneB 10 feb
Thommy 09 feb
gittan 09 feb
JakobART 09 feb
kennet 07 feb
Ranger 07 feb
Patrikwebb 07 feb

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 107648
Totalt antal trådar 11807
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7551


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss