• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Q märkta grönsaker har mycket höga värden av bekämpnings mel


http://www.bangkokpost.com/news/general ... idue-tests jag tog en titt på bangkok post och fann detta skrämande resultat som kommit fram när en undersökning som gjorts om bekämpnings medel i thailands jordbruk läs och begrunda

Komentarer: 2   Militärjuntan förbjuder ovänliga åsikter om nya grundlagen


När det är dags för omröstningar och val är det vanligtvis mycket debatt och diskussioner, men inte i Thailand. En ny lag började gälla i måndags som förbjuder åsikter om nya grundlagen om dem inte uttrycks på ett vänligt sätt och utan att förvränga fakta.

Militärjuntan har redan hotat med att slänga alla som kampanjar emot nya grundlagen i fängelse, vilket kritiker säger stärker militärens inflytande.De 14 ny...

Komentarer: 4   Bröd i Thailand.


Jag vet inte var i Thailand. Fich frågan var dessa mänskliga bröd bakades.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=argQw6rYh88[/youtube]

https://www.youtube.com/watch?v=argQw6rYh88

Komentarer: 1   Någon som bor i Sattahip och vill Spela Golf?


Hejsan!
Finns det någon som bor i eller nära Sattahip för att spela lite Golf när man är i Thailand?
Jag brukar komma till Sattahip i Februari stannar ca: 7 veckor och November ca 2-3 veckor som det ser ut idag. Kunde vara roligt att ha någon att gå en runda med ibland.

//ItaMar

Komentarer: 2   Nu rekordvarmt, snart rekordblött?


Thailändska väderlekstjänsten spår att detta år kommer att bli blötaste på 30 år. Regnperioden startar om några veckor och kulminerar i september. Ni som bor lite för nära vattendrag och lågmark bör kanske se över vad ni behöver, pumpar, slangar och sandsäckar. Det är inte roligt att få in vatten i huset. :flower:

Komentarer: 3   Militärjuntan arresterar Facebook-kritiker


Under förra veckan så arresterades åtta thailändare som är administratörer för en Facebooksida som heter “We Love Gen Prayuth”. Dom åtalas för att ha brutit mot Thailands databrottslagstiftning, samt att ha uppmanat till revolt.

De åtta thailändarna arresterades i onsdags förra veckan och i fredags så blev de kallade inför militärdomstolen. Thailändska advokater för mänskliga rättigheter representerar de åtta åtalade och försökte övertala domaren att alla förhör redan är genomförda och att de misstänkta inte kommer att fly landet, advokaterna gick även i god för samtliga men domare valde ändå att neka borgen.

Komentarer: 3   Ansökan för barn - på samma online-ansökan?


Hej,

Tjejen har PUT och ska nu ansöka om UT för barnen som är kvar i Thailand hos deras mormor.
Frågan är dock om man måste göra två separata ansökningar för barnen eller om man skriver båda barnen i samma online-ansökan?
Jag tittade lite på det och blev inte själv klok på upplägget.

Tacksam för erfarenheter!

Komentarer: 1   Thailand upplever nu längsta värmeböljan på 65 år


Myndigheterna råder nu befolkningen att stanna inomhus. Medeltemperaturen ligger nu över 40 grader i många delar av landet.

Den varmaste dagen som någonsin mätts i Thailand var den 27 April 1960, då var det 44.4 grader i den norra provinsen Uttaradit, för några dagar sedan mättes temperaturen till 44.3 grader.

Enligt thailändska meteorologiska institutet så är medeltemperaturen över hela landet på farliga nivåer och värmeböljan tros fortsätta.

“Stanna inomhus, syssla inte med fysisk aktivitet utomhus. Bär solglasögon eller huvudbonad med stor skärm, och glöm inte att dricka mer vatten än vanligt,” meddelade skyddsmyndigheter denna veckan.

Komentarer: 3   

Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 820

Vilka är online

Total:32

Registrerade:3
Gömda:2
Gäster:27

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
sascphlounge 03 maj
mengretadå 02 maj
ItaMar 02 maj
åsa 01 maj
hejaheja 01 maj
Roland_T 29 apr
FreshForex05 28 apr
adolfainsley8 27 apr

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 108717
Totalt antal trådar 11962
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7660


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss