• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Budgethjälp


Hej alla i forumet,

Vi vill starta upp ett företag i Thailand och jag skulle behöva hjälp av någon vänlig själ som är bra insatt i att göra en budget, med så mycket kostnader som möjligt inräknade.

Som exempel:
Lönekostnader (tanken är att anställa mig på ca 100.000 baht i månaden, en thailändare på ca 50.000 och en på 15.000-20.000 i månaden). Mer än lön? Sociala avgifter? Annat?

Hyra eller leasa en lätt lastbil

Hyra lokal

Skatter och avgifter

Elkostnader, telefon och IT, vatten...

Start av företag och registreringsprocess...

Mvh Magnus Evander

Komentarer: 3   Brittisk backpacker våldtagen i Thailand


En brittisk backpacker blev tidigare i veckan våldtagen i Kanchanaburi.

Den 19-åriga kvinnan åt mat och drack alkohol tillsammans med vänner i en restaurang i Kanchanaburi. När klockan var runt två på natten så lämnade hon ensam restaurangen och kom i kontakt med ett gäng killar på motorcyklar.Två killar erbjöd sig att köra kvinnan hem till hennes hotell, vilket hon tackade ja till. Men istället för att köra henne hem så tog dom med henne till et...

Komentarer: 1   Nyhetsbrevet den 29 Maj - Framåt sakta men säkert


Hej,

Äntligen fredag eller vad är det man säger? Här känns det mest som samma sak annan dag. Flackar mycket mellan hemmet i Pattaya och kontoret i Bangkok nu. Det börjar kännas ohållbart. Ja, det har ju aldrig varit någon permanent lösning men ändå. Det blir mer och mer och göra och jag borde vara mer på båda ställena. Så nästa år lär flyttlasset gå igen...

Bild

Och några goda nyheter. I förra veckan började vi jobba på Thailandsforum version 3 igen. Planen är nu bara att bli klar, på vinst och förlust, och bygga alla coola saker sen. Vi har ju utökat personalstyrkan på webbyrån så det ser ut som vi kan lägga lite rege...

Komentarer: 0   Turist omkom i bungyjump-olycka på Phuket


En 25-årig turist från Kuwait dog efter att bungylinan runt hans fötterna lossnade när han hoppade bungyjump hos World Bungy Jump Patong.

Abdullah Adel Kadhmbadman förklarades död strax efter att han anlänt till Patong Hospital. Röntgenbilderna visade att Abdullah hade brutit nacken och flera revben.

När Abdulla hoppade så gick alls som vanligt tills tillbakastudsen då bungylinan släppte, och istället för att landa i dammen under hopptornet så träffade han marken och bröt nacken.”Efter att vi förhört sjukhuspersonalen och undersö...

Komentarer: 0   Återinskrivning i Sverige


Hej , jag har nu bott här nere i två år , Sverige är för mig ett "förlorat land " ett land som jag älskar men förmodligen aldrig kommer att återvända till ... Hade ett samtal med en Svensk kamrat igår om detta med att återvända samt att återinskriva sig , han påstår sig veta att det tar sex månader om du skriver in dig igen ,innan de överhuvudtaget tittar på Din ansökan om återinskrivning , jag vet att det finns de här som gjort detta och är intresserad av vad som är rätt , själv blir jag nog här resten av livet ,men likförbannat vill jag ha reda på om Sverige havererat till den grad att en Svensk måste vänta sex månader för att bli inskriven i systemet igen dvs Sjukkassa , läkarvård mm som alla asylanter idag åtnjuter från dag ETT .. Så skal...

Komentarer: 15   Förra premiärministern Thaksin anklagad för lese majeste


Thailändska utrikesdepartementet har nu återkallat Thaksin Shinawatras pass, och polisen kommer att anmäla han för lese majeste och andra brott.

Lese majeste lagen gör det olagligt att tala illa om kungahuset, och används ofta i politiska sammanhang.

Enligt polisen så bröt Thaksin i en intervju som han genomförde mot lese majeste lagen, samt andra lagar som t.ex den nya databrotts-lagstiftningen.I ett uttalande från utrikesdepartementet så hade polisen bett dem att agera mot Thaksin nu när polisen fastställt att det som Thaksin sade i en intervju k...

Komentarer: 16   Välgörenhet 200 kg nallar - flygplatsen till Hua Hin 30/5


edit: detta kom till mig som epost från Bente, jag återpublicerar bara

Hej vänner!

Det är Bente. Vi har kanske träffats på något möte, jag har berättat vid två tillfällen på Svenska föreningen i HH. Ena gången var det då jag fick presentera mig som författare med mina 3 böcker. Barnen som ingen vill ha och Cykla långt, bland annat.

Bild
Edit: Nallarna på bilden har inte med detta projekt att göra

Andra gången berättade jag om det nystartade Skandinaviska biblioteket.

Det rullar på både med biblioteket och skrivandet, men även hjälparbetet som jag berättade om samtidigt. Det finns ju en hel del slum och många människor som lever fattigt och under sv...

Komentarer: 3   Jan Källmans blogg


Någon som vet vad han planerar och ifall han startar upp bloggen igen?

Komentarer: 22   Tiger attackerade abbot vid tigertemplet


En månad efter att myndigheterna beslutat att inte beslagta alla tigrar som bor i det välkända tiger-templet så blev templets abbot attackerad.

Phra Wisutthisannen blev förd till sjukhus med svåra skador på huvudet och armarna efter att en tiger attackerat och bitit honom. Tiger blev instängd i en bur medans abboten blev opererad för skadorna på hans arm. De som jobbar vid tigertemplet tror att det är på grund av att det är parningssäsong som tiger attackerade.

Abboten har länge försvarat templets behandling av tigrarna medans många djurskydds-organisationer beskyllt templet för att ha varit delaktig i illegal djurhandel.

Komentarer: 0   hyra bostad långvarigt


Hej
Det är svårt att navigera sig fram på uthyrningsföretagen.
Kan någon tipsa mig om några seriösa företag som hyr ut bostad utan att det kostar skjortan.
Jag är pensionär och kan tänka mej att bo från oktober - mars och vill behålla min bostad här i Sverige så det blir ju dubbla hyror 6 månader då.
Lugnt ställe inåt landet med närhet till affärer på gångavstånd vore att föredra
Tack på förhand

Komentarer: 12   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 809

Vilka är online

Total:23

Registrerade:2
Gömda:1
Gäster:20

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
JanneMan 29 maj
benny.aideborn 28 maj
Zingoalla 27 maj
Kurt 27 maj
Miller 25 maj
Bubben 25 maj
bernestalenkrantz01 24 maj
Nero 22 maj

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 103852
Totalt antal trådar 11296
Antal anslag 12
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 7209


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Missa inte våra Nyhetsuppdateringar - Gilla oss