• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Sevärd video


En video som visar att det behöver inte ligga kriminalitet bakom om man råkar ut för något.
Det kan även vändas till det positiva.

https://www.youtube.com/watch?v=54uzEouACYs

Komentarer: 1   Nyhetsbrevet den 21 November - Thailändskt hunger games


Hej,

Intressant vecka. Dels Amerikanarna som greps för att ha stulit och skicka kroppsdelar, dels förbudet mot både nya Hunger Games filmen samt frihetshälsningen från dito.

Direkt när jag läste om kroppsdelarna, som var från små barn, drog jag kopplingen till surrogatfarmerna som uppdagades för några månader sedan. Min bävan var att man skulle hitta Japanens DNA i någon av dessa delar. Får kalla kårar av blotta tanken. Nu visade det sig att delarna hade stulits från ett museum, hoppas end of discussion. Antagligen inte.


Komentarer: 0   Fakta om Koh Lanta


Invånarantalet på Koh Lanta är ca 20,000 och den största av Koh Lanta öarna heter Koh Lanta Yai där Yai betyder Stor.

Koh Lanta Yai är ca 27 km lång och 8 km bred. Omgivningen på Koh Lanta innehåller mangrove träsk, korallstränder och skrovliga berg.

Koh Lanta ligger i Krabi distriktet och är en av 52 st öar. Det är bara 12 stycken av öarna som är bebodda men det är bara på Koh Lanta Yai som turisterna finns. Kanske bara för att de flesta vackra sandstränder finns här, då främst på den västra kusten av ön.

Platsen för den största bosättningen på Koh Lanta Yai heter Ban Saladan och ligger på den norra sidan av Lanta Yai. Det är också här som färjorna från Krabi (2 ggr / dag) och Phi Phi kommer. På Ban Saladan hittar man ...

Komentarer: 0   Fakta om Koh Phi Phi


Phi Phi-öarna (Koh Phi Phi) är en ögrupp i södra Thailand mellan den större ön Phuket och fastlandet.

Koh Phi Phi Don är den största i ögruppen och den enda som är bebodd. Koh Phi Phi Leh är en annan ö som är lika väl besökt tack vare sina paradisstränder och bra snorkling. Där finns inget boende men guidade turer från Ko Phi Phi Don kan anordnas. Resten av öarna i gruppen heter Bida Nok, Bida Noi och Bamboo Island.

Koh Phi Phi Leh var bakgrunden för filminspelningen av Beach (2000). Efter filmens premiär ökade turistantalet på Phi Phi-öarna dramatiskt.

Efter tsunamikatastrofen 2004 får bara ett visst antal turister befinna sig på ön samtidigt då de inte finns tillräckligt med boende för alla. Har man inte bokat boende innan ma...

Komentarer: 0   Fakta om Phuket


Phuket (Tidigare känt som Jung Ceylon, Tha-Laang eller Talang) är en ö och provins i Thailand. Den omges av provinserna Phang Nga och Krabi. Phuket City är provinsens huvudort. Flygplatsen Phuket International Airport är belägen på öns norra del.

Phuket är Thailands största ö, belägen i Andamansjön vid Thailands sydvästkust. Ön är huvudsakligen bergig och en bergskedja sträcker sig från norr till söder längs öns västra del. Bergen utgör en del av en större bergskedja som sträcker sig 440 km från Kra-halvön. Öns högsta punkt är Mai Thao Sip Song (Twelve Canes), 529 m ö.h. Skog täcker 70% av ön. Västkusten har flera sandstränder medan stränderna på östkusten kan vara mer leriga. Nära öns sydspets ligger Laem Promthep (Brahma's Cape), en omty...

Komentarer: 0   Råttjakt i Trang, tio baht för varje död råtta


Problemen med för många råttor samt fattigdom i Trang gav myndigheterna en ide om hur de kan slå två flugor med en smäll. Betala folket för att döda råttorna.

Mängden små gnagare i Trangs södra delar har ökat explosionsartat den senaste tiden, så hälsovårdsmyndigheten gick ut med att i november så är det jaktsäsong på råttorna. Varje råtta oavsett sort eller storlek ger en belöning på tio baht.I en undersökning så kom man fram till att i Trangs 26 samhällen så har mängden råttor gått ...

Komentarer: 0   Student gripen för att ha gjort Hunger Games hälsning


En student blev anhållen av Pathumwan polisen igår eftermiddag för att ha gjort tre fingrar hälsningen vid Paragon Cineplex.

Natcha Kongudom som studerar vid Bangkok University, skulle igår gå på bio tillsammans med en politisk aktivistgrupp för att se den senaste Hunger Games filmen som hade premiär.

Gruppen hade planerat att gå till Scala biografen men var tvungna att istället gå till Siam Paragon som då direkt ställde in föreställningen.

Natcha gjorde gesten framför en affi...

Komentarer: 1   Visum fråga allmänt


Hej,
Jag reser till Thailand januari 2015 ich skall stanna 2 månader. Min fråga är om jag måste lämna landet efter 30 dagar för att förnya visumet?
Jag är gift med en thailänska sedan maj 2014 och jag är 52 år.

Tacksam för svar :-)

Komentarer: 3   Tuffare för företagare?Komentarer: 2   Reparation av AC, bluff eller vanligt fel?


Under kort tid i huset så har två AC krävt reparation.
Vid båda tillfällena har orsaken varit en kondensator på 32 Mikrofarad. Påstås det.
Nu är min undran, är det så att detta är ett vanligt fel på Mitsubishi AC eller är det så att det har varit ett enklare fel och sen påstår de att orsaken var en kondensator för att de ska kunna ta mer betalt?
Jag frågade vad kondensatorn kostade men det visste de inte. Märkligt.
Reparationen kostade 1900.
Om det nu är så att detta är ett vanligt fel så kan man ju köpa hem en kondensator i reserv. Var köper man en sån? Nån som vet?

Är ngn som har erfarenhet av detta?

Komentarer: 1   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 801

Vilka är online

Total:71

Registrerade:5
Gömda:2
Gäster:64

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Horrg, Majestic-12 [Bot], robbank, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Christine76 21 nov
ninafors 20 nov
mimmi67p 20 nov
qrackii 19 nov
Kennet A 19 nov
cgw123 19 nov
Benny.B 18 nov
el4558 17 nov

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 99442
Totalt antal trådar 10659
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6730


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons

Gilla Thailandsforum på Facebook - Få de senaste uppdateringarna i din logg!!