Hem › Forums › Att bo i Thailand › Kultur, Samhälle & Politik, › Thai medborgare
- This topic has 4 replies, 2 voices, and was last updated 18 years, 8 months ago by
Rosarin.
-
AuthorPosts
-
-
5 March, 2008 at 3:54 pm #384992
Hej!
Pratade just med en kompis som sa att de har gatt ut pa thaitv-nyheterna pa natet i kvall och diskuterat thailandskt medborgarskap.
De sa bl a att aven om foraldrarna ar utlandska men deras barn ar fott i thailand, sa blir barnet thailandsk medborgare.
De sa att man bara behover birth certificate, namn pa sjukhus samt barnmorska.
Kanner nagon till nagot mer om det har?
Rosarin 🙂
-
5 March, 2008 at 4:09 pm #407643
Section 7. The following persons acquire Thai nationality by birth:
(1) A person born of a father or a mother of Thai nationality, whether within or outside the Thai Kingdom;
(2) A person born within the Thai Kingdom except the person under Section 7 bis paragraph one.
Section 7. bis. A person born within the Thai Kingdom of alien parents does not acquire Thai nationality if at the time of his birth, his lawful father or his father who did not marry his mother, or his mother was:
(1) the person having been given leniency for temporary residence in Kingdom as a special case;
(2) the person having been permitted to stay temporarily in the Kingdom;
(3) the person having entered and resided in the Thai Kingdom without
permission under the law on immigration.In case the Minister deems it appropriate, he may consider and give an order for each particular case granting Thai nationality to any person under paragraph one, in conformity with the rules prescribed by the Cabinet.
The person who is born within the Thai Kingdom and has not acquired Thai nationality under paragraph one shall be deemed to have entered and resided in the Thai Kingdom without permission under the law on immigration unless an order is given otherwise according to the law on that particular matter.
http://www.ibiblio.org/obl/docs3/THAILAND’s_Nationality_Act.htm
-
5 March, 2008 at 4:21 pm #407644
undrade just ocksa ifall de hade andrat lagen …..
-
5 March, 2008 at 4:28 pm #407645
Öersättningen är lite svårtolkad , jag tolkar det som att om båda föräldrarna är utlänningar så måste båda föräldrar vara lagligt bosatta i Thailand.
-
5 March, 2008 at 4:50 pm #407646
@Gunnar wrote:
Öersättningen är lite svårtolkad , jag tolkar det som att om båda föräldrarna är utlänningar så måste båda föräldrar vara lagligt bosatta i Thailand.
Haller med dig, det var min forsta tanke ocksa nar jag laste igenom ditt inlagg.
Vi far val se vad som hander.
Tack i alla fall for utforlig info *ler*./Rosarin 🙂
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.