Forum Replies Created

Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #459044
    Chrerl1900
   Member

   Många namn, samma bluff, hon (han?) kallar sig idag även Kristin Andersson och hennes syster (Kanjana?) är sedan 10 år gift med en hyvens kille som heter Leif. Inte mycket annat man kan göra än att nobba sådana här typer. Möjligen kan man meddela banker om de olika bankkonton med Swift Code, som används som vårt IBAN (International Bank …), som används. Här följer två exempel på sådana konton, i Siam Bank (Thailand)

   1. 532-255-564-2 Swiftcode SICOTHBK
   2. 868-2175-083 Swiftcode (SICOTHBK)

   Bankkonton kan inte hittas på hur lättvindigt som helst, då ju bedragerskan/bedragaren/bedragarna vill ha pengarna. Banken finns, och den är thailändsk. Banken i sig kan vara som vilken bank som helst men det kan även vara så att den blir irriterad över ifall dess rykte fläckas i kanten så att den mister kunder, i synnerhet internationella kunder med en del pengar på fickan.

   Men, har man blivit lurad så har man. Jag blev det också, skyller inget på något annat än min egen dumhet men om något har jag fått en värdefull lektion av bedragarskolan. Jag väljer att se det som ‘lärpengar’ för kunskap som sannerligen blir värdefull inför liknande försök.

  • #411933
    Chrerl1900
   Member

   Året är 2012, det är maj månad, och jag är tacksam för att jag hittade denna sida. Faktiskt blev jag kontaktad av en tjej, vilken uppgav att hon heter Kristin Andersson och bott 12 år i Sverige men nu bor hos sin pensionerade mor i Thailand. Bra story, med foto och allt. Fick dessutom en present skickad till min adress. Hon har till och med en ‘syster med familj’, som är “oroliga” för henne här i Sverige. Blev kontaktad av en man som heter Leif Johansson och som är gift med denna syster (Kanjana?), vilken hälsade mig välkommen till familjen och som inbjöd mig att ställa ytterligare frågor om det skulle uppstå oklarheter. Snygg historia för att lura en naiv och blåögd svensk man (gubbe) som jag. Är 49 år, singel, och blev mest förvånad när jag blev kontaktad.

   Foton finns på “glad Kristin”, “ledsen Kristin”, “arbetande Kristin”, “Kristin ute på gården på landet i Thailand”. Skickligt! Det här är en organisation som har hittat sätt att göra lätta pengar på att skoja. Om det sedan verkligen är samma “Kristin” på fotot som författat de texter – egentligen på förhand skrivna standardvarianter – är knappast troligt. Därtill svarar hon inte på frågor som kan verifiera hennes svenska medborgarskap eller om hon har svenskt pass eller ej. Det är dock ett tips, att alltid vända sig till Sveriges Ambassad i Bangkok eller något av dess konsulat, för verifikation och rådgivning. Detta – och resten – berättar jag om, för de som – liksom jag – börjat tvivla om vad som är rätt eller fel. Nåväl, bestäm som ni vill. För min del har jag backat ur, och fortsätter leva utan bitterhet. Har jag skadat någon, är det i så fall mig själv och ingen annan. Kan jag leva med. Nedan avslutar jag med ytterligare bakgrund och detaljer, som kanske eller kanske inte hjälper någon annan. Hoppas dock det hjälper många.

   Som sagt, är – trots allt – tacksam för att ha fått svar på många av de funderingar som började dyka upp. Bland annat har jag hittat en exakt kopia av ett av hennes mail här. Betalade hennes biljett, och tyckte att det var okej med tanke på det otroliga steg hon tog för att åka till en kärlek hon ej mött innan här i Sverige. Att man hjälper till med pengar är egentligen inget nytt i sådana här, inte heller att man får ett åtagande att hjälpa familjen i Thailand. Men allt började bli väldigt konstigt, när hon berättade att hon ej släppts in i flygplanet för att hennes pass giltighet var mindre än sex månader. Efter att måst omboka biljetten och betala försäkringar och vad vet jag mer, bad hon (ödmjukt) om hjälp med ytterligare en ‘liten’ summa om drygt 4000 SEK. Jag började ta kontakt med Svenska Ambassaden i Bangkok samt konsulatet i Chiang Mai och, ja, inget verkade hänga ihop längre. Några dryga 4000 sek blev det givetvis ej. De cirka 8000 kronorna för flygbiljetten hamnade på ‘blåskontot’. Det överlever jag men uppriktigt ledsen är jag inte för pengarna, utan för att jag faktiskt blev kär i någon som verkade för bra för att vara sann. Och som visade sig vara det också, vad man nu avser med att vara ‘bra’ förstås. Man kan välja att alltid vara misstänksam eller fortsätta tro på kärleken! Jag väljer självklart det senare.

   Ha det gott i era liv!

Viewing 1 reply thread

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?