Forum Replies Created

Viewing 14 reply threads
 • Author
  Posts
  • #473312
    Danne_BKK
   Member

   @Tapani wrote:

   Det har jag misstänkt i hela mitt liv att jag inte har räknats som EN SVENSK vi kom till Sverige från Finland 1955 då var jag 7 månader vi vart Svenska medborgare i början av 60 talet. Jag har jobbat och betalt skatt sedan jag slutade skolan 1971 och var tvungen att göra lumpen i 11 månader för att lära mig försvara riket Sverige men jag räknas troligen bara som en importerad Finländare med ett svenskt pass hos en hel del Svenskar. Det kommer att bli skönt att flytta till Thailand när jag går i pension om några år för där får jag aldrig bli Thailändsk medborgare så jag slipper känna mig som importerad.

   Är nog bra för dig att du inte kan få Thailändskt medborgarskap, det skulle nog ge dig mer personliga identitetsproblem (vem är jag nu?) är jag nu thailändare eller svensk eller rentav av någon annan etnicitet ?

  • #473166
    Danne_BKK
   Member

   @Bkk wrote:

   Jag är ingen större anhängare av läskedrycker, men det kan knappast undgått någon att Pepsi har varit det dominerande märket i Thailand på senare år, t o m vanligare än Coca-cola.

   Plötsligt har ett nytt märke kommit fram på marknaden som kallas “est”. Samtidigt verkar det som Pepsi nästan försvunnit. Här verkar vara politik på hög nivå bakom? Någon som har koll på läskedrycksbranschen?

   Om jag någon gång drack en läsk tidigare var det just Pepsi, men den här “est” är direkt vidrig i smaken. Nästan värre än Big Cola t ex. Men det är mer en personlig reflektion.

   Själv gillar jag Est, har en mer tydlig vaniljton i smaken, bättre än pepsi :thumbright:

  • #470150
    Danne_BKK
   Member

   @Thaisambo wrote:

   Jag befattar mej inte med dessa företag – för mig hör de hemma i samma kategori som till exempel skojarna som höll på med domännamn för några år sen till hutlösa priser. Det är skojare som försöker göra sej en – ofta fet – hacka på att utnyttja människors okunskap. Tyvärr finns företeelsen fortfarande kvar om än inte i samma omfattning som för några år sen.

   Man blir så arg när man hör sånt här hända, man skulle vilja vrida om näsan på dom.

  • #463142
    Danne_BKK
   Member

   Jag vet inte vilken hundras ni har men jag skulle personligen inte tagit med en hund till Thailand av flera orsaker & dom är många!

  • #460200
    Danne_BKK
   Member

   Är det som sagt enbart kåporna som är skadade så tycker jag som Nille, köp nya kåpor/Kåpa själv direkt hos en återförsäljare för modellen innan du lämnar tillbaka hojen.

   Man får säga att du hade tur, med erfarenhet eller inte så lurar alltid farorna där ute i den Thailändska trafiken.

  • #460091
    Danne_BKK
   Member

   Vid kris kan Indiskt snus fungera, använder det själv, är portionssnus och går ofta att finna i Indiska butiker som säljer tobak.

   Mvh / Danne BKK

  • #460042
    Danne_BKK
   Member

   Detta ska jag ta upp med min bank, sedan ska jag överge Swedbank, är sorligt med den försämrade servicen samtidigt som det görs miljardvinster på deras räntor!

  • #459836
    Danne_BKK
   Member

   @Nille wrote:

   För många försök med fel pinkod gjorde att jag förbrukade de 3 försök jag hade på mig och nu måste flyga till Sverige för att besöka Handelsbanken och be om ett nytt Bank-id. Går inte att lämna fullmakt för detta utan MÅSTE göras personligen.

   Jag gjorde en resa till singapore för ca 7-8 år sedan i ungefär samma ärende men det fungerar inte längre.

   Jäkligt säkert men kanske säkrare än vad det behöver vara, man kunde ju fått 3 försök om dagen eller något…

   Har en planerad resa till Sverige i oktober och skall försöka vänta tills dess.

   Jag behöver ett svenkt bankkonto så att skita i det ör inget alternativ.

   Finns det någon svensk bank där detta problem inte uppstår är jag idel öra!

   Välkommen till demensklubben Nille :sunny:
   Själv har jag bytt VISA kort kopplat till Swedbank tre gånger från Thailand och nu senast min internetdosa, ingen av gångerna har jag behövt åka hem för att lösa problemet.

   Första gången slog jag fel kod tre gången hur man nu kan göra det efter att ha haft samma kod i fyra år ”demensklubben here I come”. :cheers:

   De andra två gångerna har plastlegeringen lossnar på det Svenska VISA kortet, tydligen det tropiska klimatet, har bytt två gånger av den orsaken, jag har påtalat problemet och dom säger sig vara medvetna om problemet, så det är tydligen fler utlandssvenskar som har fått byta ut sina VISA kort av samma orsak.
   För en vecka sedan blev min internetdosa vattenskadad efter att jag smart nog ställt en ishink bredvid dosan, kul när det händer nått.

   Hur som helst, två gånger har jag fått nya VISA kort skickat med DHL (pris ca 500kr) som jag sedan fått kvittera hos DHL på Don Muang.

   När det gäller Internetdosan kunde banken skicka direkt till Svenska ambassaden i Bangkok.
   Jag skickade också kopia på mitt pass och svenska körkort till min Bank i Sverige via Email.
   Nu hade jag dock en vän som är personlig vän med en av de anställda i min Svenska bank, så hon kunde sedan hämtade ut min dosa på banken för att sedan skicka direkt hem till mig.

   Så mitt förslag är Nille att du ber din bank eller fråga dem om dom inte kan skicka ett nytt ID till Ambassaden i Bangkok, där du sedan kan kvittera ut handlingen.

   Håller tummarna för en smidig lösning för dig Nille!
   Mvh / Demensblubben :sunny:

  • #459900
    Danne_BKK
   Member

   @Spiritfish wrote:

   Är det ingen som läser vad hon skriver. Hon vill ha silver.

   Till Cosmonova. Ja ringarna blir billigare i Thailand. Dock om du tänker överaska din tjej så rekommenderar jag dig att köpa dom i Sverige. Kan tänka mig att det blir svårt att smita undan på eran semester för att snabbt köpa ringar. Bättre och göra det i lugn och ro hemma i Sverige där du kan hitta på en någorlunda normal undanflykt.

   Jag håller med, köp Era silverringar hemma i lugn & ro, då vet du också var du får! :sunny:

  • #459486
    Danne_BKK
   Member

   @Misslyckad_relation wrote:

   Hej!
   Min tjej (sambo) lämnade mig efter bara en månad i Sverige.
   Vem betalar returbiljetten om/när uppehållstillståndet (familjeskäl) dras in?

   Jag vill absolut inte betala hennes biljett hem och själv
   har hon inga pengar eller jobb.
   Är det nån som råkat ut för detta?
   Kommer myndigheterna att kräva MIG på pengar för hennes hemresa
   när hon utvisas?

   Drömmen förvandlades till mardröm när hon kom hit efter ett års väntan. 🙁

   Börjar hon jobba svart och dessutom med illegal verksamhet så är det mindre roligt om det visar sig att hennes adress är kopplad till dig. Så kontakta myndigheten idag!

  • #459745
    Danne_BKK
   Member

   @leo wrote:

   En god vän var på IKEA igår. Inget av det han tänkt att köpa fanns i lager, men han bestämde sig ändå för att äta där. Så här skrev han om den upplevelsen: ” the texture of the meatballs was like Thai fish balls…a bit rubbery.”

   SvD hade häromdagen en artikel om fenomenet:

   http://www.svd.se/naringsliv/ikea-haller-fast-vid-egen-mat_6817051.svd

   Det strömmade in kommentarer från stora delar av världen, de allra flesta handlar om negativa upplevelser av den nya matordningen. Märkligt att IKEAs ledning inte ser till att lyssna på kundernas önskemål, men de läser kanske inte SvD, hoppas att de läser detta forum istället.

   Deras nya satsning på egna matvaromärken är hittills ett totalt misslyckande, ibland kan jakten på mer pengar slå tillbaka. Reaktionen runt om världen talar sitt tydliga språk!

   Personligen tycker jag det är sorligt att se IKEA Food Market, ekar tomt förutom mängder med pastapåsar med en tryckt älg på paketet ( är ju löjligt) sedan deras restaurang med svala köttbullar och mer eller mindre kall potatis, man kan undra hur många stjärnor kökschefen har i sin CV? Tomma glasdiskar som ger en öst-statskänsla…nej inte kul.

   Sedan tycker jag deras matsal liknar mer en skolmatsal, mysighet och värme lyser med sin frånvaro enligt min åskit.

   Inte mycket gott att säga om IKEA i dagsläget tyvärr!

  • #458980
    Danne_BKK
   Member

   @gosatta wrote:

   Ditt Thai visum säger jag inget om men ditt Laos visum löser du lätt vid gränsen, antningen är du lat å låter en resebyrå fylla i papper, ta kort å växla dollar till dig, lite dyrare men smidigt, eller så fixar du dina passfoton, 20 – 30 US eller vad det nu kostar å fyller i papperna själv vid gränsen. Lätt som en plätt!

   Hoppa över dollarn, det är meningslöst att växla in dollar som turistbesökare i Vientiane, fyller ingen som helst funktion.

   Du kan använda Thai Bht i Vientian men bäst är att enkelt och smidigt ta ut lite Lao-valuta i någon av Bankomaterna i Vientiane. De pengar som sedan blir över vid utresa växlar du sedan smidigt tillbaka till Bth vid gränskontrollen

   Se upp för visumbedragare utanför gränskontrollen på den Thailändska sidan strax innan gränskontrollen.
   Så kallade visumagenter som försöker blåsa turister på tusen Bht och mer för att fixa Laovisum som du själv kan göra för 1300Bht, tar dig bara 5 min att fylla i blanketten.

  • #458873
    Danne_BKK
   Member

   Känner igen känslan i mycket av det du beskriver Jonsson (panikångesten som man kände krypa i kroppen strax efter att man sålt allt, var det rätt beslut) även om det är några år sedan nu, skulle tro att vi är flera som gör det!
   Vet inte vad det är, men tiden tycks gå fortare i Thailand, lite skrämmande.

  • #458660
    Danne_BKK
   Member

   Jag instämmer att det en sorlig start för IKEA i Bangkok, men kommer förmodligen att bli bättre när Mega Bangna står färdigt i Maj (får hoppas på det). TV-reklam har man väntat med anledning av översvämningarna. Är man på IKEA på en normal vardag så är det väldigt tomt och ödsligt (det ekar), när man sedan beskådar de två serveringarna vid UTGÅNGARNA så får man en Öststadskänsla stora utrymmen men inga varor i montrarna.

   Utbudet i livemedelsbutiken är under all kritik, varor ska dock vara på väg och sägs nu anlända i slutet av januari, vi får väl avvakta och se om det stämmer. Ett mindre parti Julskinka han de i alla fall få på plats i Bangkok strax före Jul.

   Men det blir bara IKEA:s egna varor i framtiden, vilket naturligtvis är mycket tråkig utveckling.
   Själv köper jag hem stora mängder av deras choklad, chokladen är helt ok (tysktillverkad) och långt under priset för motsvarande kvalité i vanlig butik i Thailand.
   Normalt har IKEA tidigare haft både Alladin & Julmust under julen (ett minne blott nu).

   Jag kan inte sluta förvånas över att deras mat i restaurangen är ofta kall eller knappt ljummen vid serveringen, märkligt att man inte kan skruva upp värmen lite på värmeplattorna, dålig kavlitetskontroll!

   Länkar nedan till två sidor där du kan gå med och protestera globalt mot IKEAS foodmarket 🙂
   http://www.facebook.com/pages/Only-IKEA-brand-on-food-No-thank-you/146049462133927
   http://www.facebook.com/pages/Bring-REAL-food-back-to-IKEA-Swedeshop/209890952383467

  • #457800
    Danne_BKK
   Member

   En stark berättelse, och jag förstår att det finns mycket mer i denna historia.
   Tycker som Nille att det är fint att du delade med dig av din upplevelse, finns säkert en och annan som får sig sig en tankeställare som kan vara till hjälp.

   Livet är inte bara rosor även om man önskade alla det – och då främst barns barndom!

   // Danne

Viewing 14 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?