Forum Replies Created

Viewing 4 reply threads
 • Author
  Posts
  • #487838
    Krabileif
   Participant

   Det har vi, självklart.

  • #483609
    Krabileif
   Participant

   Itt korta svar baserades på att alla inkomster/ avkastning kommer från Sverige. Antingen är man utflyttad och begränsat skattskyldig och betalar SINK på inkomster, etc.
   Ellar så är man obegränsat skattskyldig, och har man då inga inkomster från Thailand, så utgår ingen Thailändsk skatt.
   Har man inkoster inThailand och skatterättslig hemvist i Sverige, så blir det så struligt som Thaisambo beskriver.
   Lite användbar info hittar man på sparsamskatt.se, vill man gå djupare i ämnet så får man grotta i dubbebeskattningsavta, helst med ngn som hjälper till att tolka det.

  • #483606
    Krabileif
   Participant

   Jag har fått uppfattningen att enl. dubbelbeskattningsavtalet, så utgår ingen Thailändsk skatt på inkomster och avkastning utanför Thailand. Sen beror det på din svenska skattestatus, är du begränsat skattskyldig så är ju ränteintäkter skattefria, i Sverige, men utdelning och vinster på svenska värdepapper skattar man för i 10 år efter utflyttning.

  • #476681
    Krabileif
   Participant

   Knappast troligt att avbokningsavgiten understger dom 500 som är differensen.

  • #461612
    Krabileif
   Participant

   Köpte en 5,5 m RIB båt i Phuket för fyra år sedan. Då menade man att den inte behövde registreras. Kunde gå som dinge. För två år sedan blev det tydligt att även en dylik båt behövde registreras. Jag bytte båt till en 7,5 m som tar sjön bättre och den registretades via båtfirman, Max Marine, snabbt o enkelt.
   Dom hjälpte mej även med kaptenslicensen, behövde läkarintyg på att jag såg och hörde, 5 min och 60 Thb hos en läkare, sen sedvanliga passkopior och ett par passfoton. En vecka senare hade jag fina stämplar på mitt bevis, som en ny chef på hamnpolisen, kommit fram till att det var löjligt göra om det varje år, så dom utfärdade det på 5 år till samma pris.
   Det visade sig dock besvärligare för nye ägaren att få min gamla båt registrerad, trots att alla importpapper fr båtföretaget var i ordning. Gick tydligen till slut, men tog tid. Beror säkerligen på handläggarens egna tolkningar och sinnesstämning. Så det är lite oförutsägbart, men verkar inte svårt för icke Thai få kaptenslicens, åtm inte denna gång

Viewing 4 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?