Forumsvar skapade

Visar 14 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #475516
    Rob
   Medlem

   Vi får hoppas att de gör det ännu svårare att få ut garantipension än vad det är idag…
   Att man borde få gå och legitimera sig var 3e månad hos skattemyndigheten skulle vara en praxis i min mening.

  • #474022
    Rob
   Medlem

   Det fungerar bra att helt enkelt kliva in i ett bostadshus och bara fråga om de har lediga lägenheter, om jag vore du skulle jag dock ha is i magen, kanske hyra någon lägenhet/serviced apartment en månad och sen ta den tiden att hitta något annat.

   När du börjar i skolan kommer du få hur många uppslag på boendealternativ som helst, och om du redan då sitter fast i ett boende…

   Själv bodde jag senast i Hua Kwang, för 8500 bath mån fullt möblerad, 35 kvm, balkong, gym, pool. Hamnade på c.a 10 000 bath/mån med el och internet.

   Första boendet skulle jag nog hur som helst hyra på så kort tid möjligt.

  • #472509
    Rob
   Medlem

   Värt att notera är att i Danmark så är prostitution lagligt, samt att en undersökning visar att 1 av 6 prostituerade i Danmark är ifrån Thailand.

  • #472502
    Rob
   Medlem

   Lite skillnad på en Thai tjej som kommer hit med en Svensk man och dess kontaktnät och pengar bostad mm, än en flykting som kommer hit utan några förutsättningar som helst.

  • #472519
    Rob
   Medlem

   Skippa 3D och spara 2-3 tusen. Om det är något inom tekniksfären man kan kalla en fluga, så är det just 3Dn…

  • #472371
    Rob
   Medlem

   Jo precis, en 20-åring kan åka ner och köra ett tag på den här lönen, det förstår jag. Skulle denna annons/lön vara riktad mot Svensk arbetskraft så kommer du ha en enorm omsättning på positionen, du kommer få ner folk som sedan åker hem igen efter 3-6 månader när de inser att jobba en 40-timmarsvecka för 40 000 bath/mån :- samt med 2 veckor betald semester/år inte var så kul.

   I slutet på dagen så får man det man betalar för, så har det ju alltid varit och kommer nog alltid att vara. I ditt läge är det nog värt det att satsa lite mer pengar och få ner det folk som du verkligen vill ha där, istället för att spara in och sedan vara missnöjd och ha en enorm personalomsättning.

   Men visst. Annonsen är ju riktad till en Thai så diskussionen är ju redan efterbliven hehe.

  • #472472
    Rob
   Medlem

   Det är en bra skola om du är inställd på råplugg, dvs 6 timmar i skola samt 2 timmar hemläxa varje dag, gör du inte hemläxan så är du körd på 1-2 veckor och du ligger hopplöst efter i den takt man går frammåt med.

   Observera att detta är en intensivkurs, de lär också ut på ett alternativt sätt, inte samma lärosätt som du hittar på en vanlig skola. Jag tror att deras lärosätt passar vissa väldigt bra och andra inte alls.

   Angående boendekostnad, hur långt är ett rep? jag har bott i enkel betongbungalow för 2000 bath i månaden samt AC bungalow för c.a 8500 månaden. Allt beror på vilken standard du är ute efter, samt hur stort du vill bo.

  • #472315
    Rob
   Medlem

   Sprid lite nakenbilder…

  • #472311
    Rob
   Medlem

   @isildur wrote:

   Vad betyder Pojing ? Mai Dee förstår jag:-) låter enkelt och bra.

   Pojing = Flicka/Tjej/Kvinna
   Mai Dee = Inte bra

   Typ, dålig kvinna, fritt översatt 🙂

  • #472307
    Rob
   Medlem

   @isildur wrote:

   Varför ska jag inte göra en polisanmälan ? Kommer aldrig få en baht av henne och det är jag inte ute efter men om någon aldrig markerar så kommer aldrig något att förändras. Men tillbaks till ursprungs frågan finns det något jag kan göra för att hon ska tappa ansiktet i byn ? nåt enkelt lagligt sätt 🙂

   Åk dit och sätt upp ett plakat som det står Pojing Mai Dee på utanför hennes hus.

  • #472386
    Rob
   Medlem

   Personligen tycker jag att det låter som den ultimata lösningen. Skriv på inbjudan TA INTE MED NÅGRA PRESENTER, vi tar betalt för festen istället.

  • #472297
    Rob
   Medlem

   @Auan wrote:

   Några blir blåsta andra blåser.

   Hon har tagit emot pengar som du givit henne under tiden ni är gifta när hon sedan tröttnat eller kommer på att det var bättre i Thailand eller saknar sin gamla pojkvän eller tror att de finns andra bättre möjligheter lämnar hon dig. Ersättning för året men dig är pengarna du givit henne.

   Utlänningar åker till Thailand lovar en tjej pengar och att de skall gifta mig med henne lever som en kung i baren gör henne på smällen hon kommer till Sverige under 6 månader eller längre tid vid åter resan till Thailand dumpar han henne och reser själv hem. Pengarna hon fått under tiden är det hon har kvar plus ett barn.

   Som man eller kvinna Investera aldrig mera i en annan människa än vad du har råd att riskera gäller pengar lika mycket som känslor.

   Det här går ju inte riktigt att applicera på det här fallet. Hon har ju medvetet sol och vårat killen.

  • #472295
    Rob
   Medlem

   @duffen wrote:

   Vad ska han polisanmäla henne för?
   Vad har hon gjort för lagbrott som går att bevisa?

   Jag trodde hon stal pengarna som skulle gå till bröllopet bland annat? Svenska “Sol och Vårare” torskar ju dit hela tiden. Vad hette den där snubben? Dr Bluff?

   Samt att han torska sina investeringar i Thailand, Gummiplantage etc. Som jag ser det så skedde “brottet” i Sverige och inte i Thailand.

  • #472293
    Rob
   Medlem

   Polisanmäl henne i Sverige istället. Då har hon det på sig nästa gång hon skulle vilja komma hit.

  • #472368
    Rob
   Medlem

   @Nille wrote:

   Man söker en Thailändare först och främst. Lönen är ok för en Thailändare, eller?

   Krav:
   Teknisk bakgrund; gärna inom bygg, vvs, el, data, elektronik
   Datorkunnig; excel, words, email, mm,.
   Pratar och skriver engelska

   Dessa krav är väl inget märkvärdiga?

   Att man ger en svensk möjligheten att söka jobbet tycker jag är generöst. För rätt person finns nog utrymme för lön men då bör man nog uppfylla lite mer än kraven…

   Om du menar Teknisk bagrund inom ett av följande områden : bygg, vvs, el, data, elektronik, så låter det ju givetvis mer rimligt.

   Jag menar, snart kräver arbetsgivarna att man är Byggarbetare och Hjärnkirurg samt Webbutvecklare samtidigt.

   :cheers:

   Nille, kontakta den här killen http://www.thailandforum.se/index.php?topic=24826.msg340936;topicseen#new

   Sen mentaliteten att det skulle vara generöst att ge en Svensk möjligheten att söka jobbet förstår jag inte, det är ni som ska vara tacksamma att en Svensk eventuellt söker jobbet. Inte tvärtom.

   Men jag företräder arbetstagarna, inte arbetsgivarna, och det är givetvis där det skär sig.

Visar 14 svarstrådar

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?