Forum Replies Created

Viewing 2 reply threads
 • Author
  Posts
  • #481266
    Singhaaa
   Member

   Här kommer fortsättning på det som redan har hänt på plats….

   Resan fortsätter öster ut. Jag och tjejen håller lite kontakt med några sms per dag inget annat. Vi grabbar har det trevligt i en vecka men vi är också alla överens om att det är något vi saknar. Kanske är det sällskapet med tjejerna och thaibefolkningen överlag? Nu är det bara turister överallt. Kanske bara det är att det var ganska bekvämt i Pattaya med allt vad den staden har att erbjuda?
   Vi är i alla fall överens. Vi åker tillbaka till Pattaya efter drygt 1 vecka.
   Jag smsar och säger att vi kommer tillbaka till Pattaya. Svaret blir något utav ett antiklimax. Hon skall åka hem till sin by just de datum vi kommer tillbaka…. Jaja tänker jag detta kanske är lika bra och känner att situationen löser sig själv ganska så smidigt, men så fel jag hade.
   Vi bokar om ytterligare 1 gång och kommer då tillbaka 1 dag tidigare vilket resulterar i att hon är kvar och vi träffas sent på eftermiddagen/kvällen. Vi fortsätter där vi tidigare hade slutat och hon missar bussen hon skulle ta tidigt på morgonen därpå.
   Jag sa att det inte alls var säkert att jag var kvar när hon skulle komma tillbaka för att vi hade lite andra planer.
   Känslan jag fick av henne då var att hon började bli lite orolig över att jag kommer att vara i Pattaya de dagar hon är borta. Frågan blir ju såklart varför hon är orolig? Svaret är att hon är orolig över att jag ska träffa någon annan. Det gör jag inte eftersom jag inte hade någon avsikt att träffa någon från början så tycker jag att detta räcker gott och väl.
   Vi är kvar i Pattaya och förblir kvar ganska så länge.
   Hon kommer tillbaka och hinner knappt vara i staden särskilt länge innan hon undrar om inte vi kan ses igen och det har jag inget emot. Hon säger även då att hon har bestämt sig för att inte jobba mer så länge jag är kvar så vill hon vara med mig och frågar om det är ok om hon sover hos mig den drygt kommande veckan.
   Vid det här laget så måste jag erkänna för mig själv att jag faktiskt har börjat ändra mitt synsätt på situationen något……. Jag har börjat få känslor!
   Men det är fortfarande på de villkor jag hade tidigare. Jag åker hem och hon är kvar. Det kan aldrig bli något och även om det blir så kan det heller aldrig fungera, är realist på gränsen till pessimist oftast.
   Så jag tar det för vad det är en trevlig tid och jag får nu chansen att faktiskt fördjupa mig en aning i deras kult vilket kanske var ett av målen med resan. Jag är väldigt öppen som person, nyfiken, lätt för att anpassa mig och har även väldigt stor respekt för andra människor. Så jag är väldigt nöjd över hur det hela utvecklar sig. Vi gör nu helt andra grejer än tidigare, äter på lokala thaiställen, träffar hennes kompisar. Jag besöker hennes rum för att se hur hon bor när hon jobbar. Träffar även hennes syster.

   Jag blir mer och mer såld på thaikulturer för varje timma som går utav återstående dagar.

   För första gången i mitt liv känner jag att jag hör hemma någon stans. Folk här har den respekt och värderingar som jag många gånger saknar hemma i Sverige. Man respekterar varandra på ett helt annat sätt och man värderar familjen högre än något annat. Man värdesätter socialt umgänge på ett helt annat sätt.
   Allt känns klockrent jag som är en person som har svårt att sitta stilla, blir rastlös direkt och hatar att vara själv trivs som fisken i vattnet. Varför har inte jag upptäckt det här landet tidigare? Kanske för att jag fortfarande är väldigt ung i mångas ögon, dock inte mina egna längre….

   På grund av uppväxt har jag mer eller mindre tvingats in i ett vuxenliv utan att ha haft någon barndom eller ungdom. Jag har inte haft möjlighet att uppleva eller göra allt som ungdomar gör för att jag har varit mer eller mindre tvungen att ta en väldigt stor ansvar tidigt i livet. Min uppväxt har absolut inte varit dålig på något sätt men den har format mig något enormt och gjort mig väldigt olik många andra personer i min ålder. Jag har gått igenom en hel del tunga och psykiskt påfrestande händelser. Är helt van vid att klara mig själv, aldrig be någon om hjälp, aldrig tala om mina problem med någon.
   Detta har nu den senaste tiden fått mig att omvärdera hela mitt liv. Varför är vi så rädda för att be varandra om hjälp? Varför pratar vi inte med varandra om saker och ting? Känslor varför är det något dåligt i vårat samhälle? Varför är folk så rädda för att öppna upp sig för varandra? Varför planerare vi 1år, 5år, 10 år framåt i tiden?
   Kanske är det detta som fick mig att helt och hållet falla för landet direkt. Min bild av landet kanske är helt felaktig också jag kanske målar upp en dröm i mitt huvud. Men för stunden är jag väldigt lycklig i den drömmen i alla fall.

  • #481263
    Singhaaa
   Member

   @Anders99 wrote:

   Singhaa, två reflektioner:

   1) Det är inte speciellt svårt eller konstigt med processen att skaffa turistvisum till sverige. Det finns tom tjänster att köpa som hjälper till om man är villig att betala en slant.

   2) Ditt förhållande/situation med denna tjej låter allt annat än enkel och okomplicerad, något som brukar ha en förmåga att sitta i om man blickar framåt. Fråga dig själv om det är värt det. Fråga också dig själv om du skulle kunna ha ett liv tillsammans med en tjej från sverige om hon jobbar/jobbat som prostituerad/eskort.
   Thailand är fullt av underbara och intressanta människor, merparten av dom jobbar inte i bar i Pattaya. Utforska lite mer är min poäng…

   Med vänlig hälsning,
   Anders

   1) Nej det tycker inte jag heller…

   2) Är väl mer eller mindre de frågor jag redan ställer mig själv dagligen. Är väl tack vare det jag valde att skapa denna tråd för att få ventilera mig lite och försöka tänka mer logiskt på situationen.
   Hade du frågat om jag kunde leva tillsammans med en tjej från sverige eller något annat land som jobbar/jobbat med prostitution så hade nog mitt svar varit ett rakt NEJ. Men av någon konstig anledning reagerar jag inte så starkt som man kanske borde göra på just denna biten. Kan ha med min egna personliga utveckling att göra också… Har/är väl inte direkt guds bästa barn själv och har nyligen gått igenom en fruktansvärd tung tid i mitt unga liv. Vilket fick mig att omvärdera allt, precis allt.

   Tycker precis som “ella7710” skriver att det är trevligt att det är en bra stämning. Dock vet jag inte hur orolig jag själv egentligen är över situationen utan det är nog mer bara att jag vill ha information och ventilera mina tankar.
   Sen att jag är så satans nyfiken på allt är kanske inte riktigt till min fördel…. Ångrar hellre något jag gjort än något jag inte gjort…… Och man ska ha testat allt minst 1 gång…. Är motton som ibland ställer till en del problem.

  • #481260
    Singhaaa
   Member

   @Nille wrote:

   Hej och välkommen som skribent på thailandsforum. Bättre sent än aldrig!

   Nej, det är ännu ovanligare att man åker och gifter sig direkt i thailand än i sverige. I alla lägen är det ingen bra ide. I Thailand är det heller inte nödvändigt. Massor av par lever i synd av olika anledningar. Sök på Sinsod (hemgift) här på forumet.

   Eftersom ni båda är unga och din flickvän säkert befarat sig över att vara tvungen att fara till sverige med en gammal gubbe (allt över 35 får väl räknas dit tyvärr) så hör hon nog klockorna slå. Att både hon och du har känslor är väl inget konstigt. Förstod inte om din flickvän var prostituerad men utgår lite från det.

   Har du kontakt med henne?

   Tackar.

   Jag har fortfarande kontakt med henne, nästan lite för mycket, och det är stora delar av historian som inte är skriven än. Det blev för långt för att skriva i ett inlägg.
   Självklart blir det svårt för er att göra en bedömning om det är dags att springa åt andra hållet eller inte. Just ville jag bara ha ett svar på om det var en kultur grej att gifta sig snabbt. Vet att jag reagerade när jjonsson skrev i sin story om att det var dags att gifta sig och jag tyckte att det verkade som det gick väldigt fort. Lyckades därefter inte hitta så mycket info om just tiden innan man gifter sig.
   Från början tänkte jag bara gör en frågetråd i samlevnads delen. Men när jag väl började skriva så kände jag att jag vill och behöver (för egen del) berätta så mycket som möjligt. Kanske för att jag själv ska kunna få någon form av perspektiv på det? Kunna se det som står på skärmen och ta in det i huvudet och tänka igenom det istället för att bara köra på magkänsla.
   Eller kanske för ni får möjligheten att svara på helt andra sätt när ni sitter på all fakta och inte bara ska svara på 3 snabba.

   Har läst runt här och på andra ställen om just Sinsod och giftermål överlag. Låst att många verkar gifta sig utan pappersbiten och att du då fortfarande inte är “riktigt” gift. Kan man ha en ceremoni där det inte finns några papper på att jag är gift så är jag la kanske så dum att jag inte tänker mer än 2 gånger. Något samtal om pengar (sinsod) har inte kommit upp alls.
   Fick dock frågan om jag ville gifta mig “thai way or my way”…. Detta är inget som kom upp på tal efter 3-4 dagar utan det är något som har kommit upp nu när jag har kommit hem.
   Från början var det inga problem för henne att vänta med att gifta sig 1-2 år. Vi pratade istället om att hon kunde hälsa på mig här i Sverige först och se vad jag har för liv. Något som hon var lite tveksam till först då jag beskrev Sverige. Dock ändrade det på sig också ganska så snabbt med motiveringen att hon vill vara med mig.
   Jag kollade och läste en hel del då om turistvisum och förklara då för henne hur det gick till och att jag gärna hjälp till. Hon tyckte att det verkade väldigt invecklat och svårt så då blev hon lite skeptisk till Sverige igen.
   Efter några dagar så dök frågan om att gifta sig upp igen då och denna gång fick jag känslan av att vi inte alls diskuterade några 1-2 år och att leva ihop först. Så då fråga jag henne varför det var så skulle ske så snart. Svaret som jag fick var att hon hade då pratat med en äldre kompis om det här med visum. Kompisen hade då sagt att det gick mycket lättare och snabbare om man var gifta. Skrämde mig lite det där svaret men hon lugnade mig då med att det var för att hon ville vara med mig och att detta var det lättaste sättet……

   Som sagt det finns fruktansvärt mycket mer att berätta kring hela historian och det kommer mer och tydlig fakta kring vad som har hänt och inte hänt. Just nu behövde jag bara slänga ut de mest akuta frågan för att lugna paniken som uppstår med jämna mellanrum. Och få någon form av fakta kring det jag inte kan hitta själv. Av det jag skrivit nu så blir jag inte alls förvånad om ni tycker att jag ska springa åt andra hållet istället.

   Kanske inte var jätte tydlig kring om hon var prostituerad eller inte. Var lite det som var poängen också att ni skulle få tänka lite själva men det ställer kanske bara till problem för mig…. Men Nille du har dragit rätt slutsats iaf. Hon går inte på gatan utan jobbar i bar och riktigt så naiv är jag inte så jag tror att hon bara sitter där och pratar med folk…
   Sen så är hon väldigt öppen med det också och berättade ganska tidigt i våran historia om hennes jobb och liv. Detta är något hon fortsatt med även nu när jag kommit hem. Att det påverkar mig gör det självklart, vore konstigt att säga annat. Men att jag skulle vara så förstående som jag ändå är förvånar mig själv väldigt mycket. Hon berättar vad hon gör och inte gör, något hon tyckte var viktigt för att man ska vara ärliga mot varandra. Att det väldigt sällan är till hennes fördel att berätta allt verkar inte spela henne så stor roll.

   Känner att detta blev väldigt rörigt men det är ungefär så det känns nu så det kanske bara är bra att det är rörigt så ni får samma känsla.

   För övrigt så flyttade hon idag från de rum hon bodde i tidigare till ett nytt med sin äldre syster (38 år). Systern har jag redan träffat och kommer att återkomma i historien. Detta på grund av att de igår kom på en av de andra tjejerna i rummet med att ta droger.

Viewing 2 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?