Forum Replies Created

Viewing 14 reply threads
 • Author
  Posts
  • #465767
    sukhoi
   Member

   Men vilket klag och gnäll det blev!
   Man läser ju jämt och ständigt hur de bosatta svenskarna i Thailand beklagar sig över alla fördomar och orättvisor de utsätts för av andra svenskar då de “erkänner” sin fabless för landet, maten, kvinnorna osv, men när de väl får chansen att berätta “sanningen” blir de ännu mer defensiva? Man får ju helt klart känslan av att vissa vill dölja något…

  • #454322
    sukhoi
   Member

   Jag har bara hört bra om Turkish och har bokat vår resa i november med dem.
   En bra sak att veta ang. långa väntetider i Istanbul är att Turkish bjuder på hotell i de fall väntetiden överstiger ett visst antal timmar(10 el 12). Detta är dock något som de inte informerar överdrivet tydligt om.
   Kan dock bli en liten minisemester i Istanbul för den uppmärksamme resenären. :thumbright:

  • #454315
    sukhoi
   Member

   -Har hon sagt något om hemgift än, dvs pengar som föräldrarna ska ha av dig i om ni gifter er?
   -Vad jobbar hon för tider i Bkk?
   – Hur gammal är brodern som hon hjälper ekonomiskt?

   Min kompis träffade en tjej som också hade ett “vanligt” jobb i en restaurang Bkk men familjen boendes i Isaan med bl.a en bror som hon skickade pengar till. Vi tyckte det var skumt när min flickvän ville hälsa på henne i restaurangen men inte fick komma p.g.a massa konstiga och vaga anledningar. När min kompis försökte ringa tjejen under kvällstid i Bkk var det i stort sett alltid omöjligt att få tag på henne. Detta följdes av en massa konstigheter som att hon behövde pengar, SMS-meddelanden med fel namn i, att hon under en hel månad skulle bo i tempel och därför inte kunde nås osv osv.

   För att göra en lång historia kort visade det sig så småning om att tjejen i fråga egentligen jobbade i Bangkoks barer och att “brodern” i själva verket var hennes son som modern tog hand om i Isaan medan hon arbetade. Tyvärr gick inte sanningen upp för min kompis (även om alla andra redan hade förstått) förrens tjejen hade bott i Sverige i ca ett år och då hon, under deras gemensamma semesterresa till Phuket, helt enkelt stack därifrån utan att säga något till honom.

   Jag vet att det finns massor av liknande historier, och att de allra flesta förmodligen kunde ha undvikits om farangen inte hade förnekat all varningssignaler kring tjejens förehavanden.

   M.a.o – var uppmärksam då saker känns konstiga och glöm inte att det finns fler fiskar i havet.

   Lycka till!

  • #454292
    sukhoi
   Member

   Hej Kathy!
   För att ytterligare förvåra för Er tänkte jag dela med mig av mina tips. :drunken:
   Mitt val om jag prioriterade badandet skulle ha blivit Koh Samet. Tycker att stränderna var otroligt fina där, och att de blev finare ju längre söderut man tog sig på ön. Vi var där i vintras och blev positivt överraskade då vi trott att det skulle vara helt överexploaterat vid detta laget, vilket jag inte alls upplevde. Är dock dåligt med butiker osv på hela ön bortsett från den lilla gatan vid hamnen. Av den anledningen skulle jag prioriterat Koh Chang för shopping, och då i området White sand beach. Därmed inte sagt att stränderna är dåliga på Koh Chang, men jag tycker ändå att de var snäppet finare på Koh Samet.

   För den optimala kombinationen av både stränder, shopping och barnvänlighet skulle jag dock valt Phuket, det något skamfilade ryktet till trots!

   Lycka till! :salute:

  • #453412
    sukhoi
   Member

   Tycker ni låter lika struliga båda två. Du oroar dig för att hon har en annan, samtidigt du själv är otrogen… Du oroar dig för hennes spelvanor, samtidigt som du vill lära henne att spela poker och överväger att ta med henne till casino?
   Tvivlar på att dina inlägg är seriösa, men om de är det så håller du, enligt min åsikt, på att bädda sängen som du snart kommer att få ligga rätt obekvämt i.

  • #451993
    sukhoi
   Member

   Mycket intressant tråd!
   Jag och frun som är Thai har funderingar på att bygga ca. 30 lägenheter i svärföräldrarnas hus i Khlong thoei-området i BKK. Svärfar menar att detta skulle kosta runt 2.000.000 baht vilket han grundar på ombyggnationen som hans bror gjorde för två år sedan i grannhuset. Tycker det låter ganska dyrt då huset redan står på plats, men då det idag är en fabrik kommer iordningställande/sanering kosta en del.

   Som utlänning dyker ju dock en hel del funderingar upp, främst ang. investeringar och delägarskap, men även kring kostnader och lönsamhet. 20% avkastning tycker jag låter lite väl optimistiskt om man räknar med kostnader för underhåll, försäkringar, skatter, ev. anställda osv.
   Tänker dock att en del förtjänst kan göras via “merförsäljning” på el, vatten, internet och genom att tillhandahålla service som klädtvätt, matleveranser, moppetvätt osv….

   Hoppas att denna tråden lever vidare och att vi i “byggartankar” kan bolla lite med varandra här… :thumbright:

  • #447503
    sukhoi
   Member

   ” I am an excellent driver.” är ju ett annat känt citat.

  • #447497
    sukhoi
   Member

   @Thaisambo wrote:

   @Skalman™ wrote:

   @Thaisambo wrote:

   det går inte att dra slutsatser från skriverier i någon tidning och på det döma någon ohörd. Det är att se som häxjakt helt enkelt.

   Vad är det för dravel ?
   Det är ingen som hindrar honom från att bli hörd, det är han själv som håller sig undan.

   // Skalis

   Skalis, nu snackar Du strunt!

   Du har troligtvis inget som helst underlag för sanningshalten i uppgifterna som publicerats och har i praktiken ingen aning om varifrån de kommer utöver tidningsuppgifterna. Det är hörsägen.

   Det är inte ens troligt att Du ens har någon som helst möjlighet att kontrollera dem – det vore väldigt långsökt att tro att Du har den möjligheten.

   Därför bör man vara försiktig med återgivande av information i alla sammanhang och att enbart lita till tidningsuppgifter och nyhetsmedia som källa räcker inte. Det borde Du känna till.

   Nu hävdar ju den här människan oskuld, och då får den förväntade förundersökningen försöka reda ut vad som egentligen hänt.

   Det är alldeles för svag substans och alldeles för tidigt att dra några slutsatser. Ta det lugnt och se om det finns något sakunderlag för påståendena. Vi vet ju inte ens när och hur han skulle tagit ut pengar från banken – och kontanthantering i den storleksordningen är mycket ovanligt, det ska förbeställas m m på banken. Den detaljen har stor betydelse för trovärdigheten i övriga påståenden eftersom detta innebär substans i affären.

   Då blir det ju meningslöst att diskutera ämnet ö.h.t eftersom vi inte kan ta för givet att det inte var t.ex. thailändarna som tog pengarna , eller om det ens har funnits några pengar till att börja med. Kanske är det bara något media hittat på? Finns ens bärföretaget? Var Thailändarna verkligen här, eller var det ett fotomontage alltihopa?
   Du har rätt i sak Thaisambo, men det är klart att vi måste kunna spekulera och tro utifrån den info som delges oss!

  • #412931
    sukhoi
   Member

   Hehe…ja, lite spännande är det allt att flyga :compress: . Däremot inte så märkvärdigt att jag känner att jag behöver göra en så stor sak av det att jag, t.ex. som någon skrev här, hellre skulle stanna hemma än att flyga med vissa bolag.
   För mig, som visserligen inte flyger särskilt ofta, är flygningen bara en transport till det som komma skall. Med en bok, en i-Pod och lite sömn så klarar jag mig bra på mina flygningar.

  • #412929
    sukhoi
   Member

   Jag förstår inte riktigt vad vissa förväntar sig av en flygresa! Ser här att många är missnöjda bl.a. med KLM som jag själv flög med för lite sedan. Inte kan jag väl påstå att upplevelsen av själva flygningen var vare sig fantastisk eller minnesvärd, men ska en flygresa vara det? Planen höll tiderna, jag satt skapligt och jag fick mer av både mat och dryck än vad jag orkade få i mig.
   Ursäkta mig om jag har fel, men ibland får jag för mig att det handlar mest om snobberi och att göra sig lite märkvärdig när man klagar på flighters service och dylikt.

  • #446090
    sukhoi
   Member

   @Sailor wrote:

   Foodland har ju en hel del.
   Pinsamt nog har jag glömt vilken soi, men tror det är 7 på Sukhumvith.

   Är det inte Foodland som ligger på soi 9?
   Det ligger i.a.f en affär med skapligt utbud där.

  • #445853
    sukhoi
   Member

   Menar barnen att de skulle bli besvikna för att du träffar någon ny över lag, eller just för att det är en thailändska?
   Det första alternativet är väl ganska normalt då barn vill se föräldrarna tillsammans. Om det är det andra alternativet blir det ju genast jobbigare.
   Hursom… Nu vet vi ju inte hur gamla barnen är, men om de är små så tror jag deras motstånd är en övergångsperiod. Barn brukar enligt mina erfarenheter bli som tokiga i thailändskor. Om de är äldre så tycker jag att de helt enkelt får acceptera pappas val och (kanske med lite hintar ifrån pappa) inse att det är ur deras egna fördomar som problemen skapas.

  • #445459
    sukhoi
   Member

   Jag är inte säker på om detta område räknas till China town även om det ligger mycket nära.
   Precis som Nille skriver finns det en uppsjö av marknader i China town som är fantastiska att knalla omkring på. Den som överväger att köpa dyra teknikprylar bör dock vara försiktig, dels som Nille påpekar p.g.a kopiorna, men även för att bytesrätt och garantier kanske inte alltid ges högsta prio här. :drunken:

   Här är ytterligare en trevlig marknad i China town där man säljer allt och lite till….

   http://www.youtube.com/watch?v=zXprjOtpTlU
   Missa inte den tillhörande texten under själva bildrutan…

  • #445457
    sukhoi
   Member

   Ett ställe som jag tänkte besöka nästa resa och säkert har det du letar efter är HiFi market som bara ligger ett stenkast från Wat Pho med den liggande buddhan. Om du har en karta så kika i korsningen Ban Mo och Phra Phitak ca 500 m. öster ut från Wat Pho och straxt före Old Siam Plaza.

  • #444865
    sukhoi
   Member

   @Nille wrote:

   Göran är inte moderator här längre (på egen begäran) så du får tolka hans svar som en personlig reflektion.

   Jaha, ok. det har jag missat. Tack för info. :salute:

Viewing 14 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?