Detta ämne har 38 svar, 30 deltagare, och uppdaterades senast för 7 år sedan av humpe.
-
FörfattareInlägg
-
-
10 mars, 2013 kl. 12:59 f m #392020
Aner
MedlemVad dricker ni här på forumet helst för öl? Tror dom flesta verkar dricka Chang eller föredrar ni Leo eller eller eller?? Själv så är det tiger som gäller :cheers: mums
-
10 mars, 2013 kl. 3:40 f m #472892
bangkokbusen
MedlemI följande ordning
Tiger
Carlsberg
Leo
Chang Export
Chang Classic
…………….
…………….
Lao Kao
Singha
:drunken: -
10 mars, 2013 kl. 3:50 f m #472893
stgrhe
DeltagareFör mig gäller (Importerade ölsorter undantagna):
1. Tiger
2. Heineken
3. Leo
4. Singha
5. ChangÖverkorsade (dricks inte) ölsorter är:
Carlsberg (probably the worst beer in the world), Beer Lao, Chang Export, Issan Beer och den ölsorten med den röda hästen vars namn jag inte kommer ihåg.
Göran
-
10 mars, 2013 kl. 9:07 f m #472894
Dudde
Deltagare1. Leo
2. Chang
3. Vad som erbjudsHar dock aldrig fastnat för Singah.
Om man blandar 3/4 Leo med 1/4 Siam Sato får man något som kan liknas vid Cider.
Damerna brukar älska att hälla i sig det. -
10 mars, 2013 kl. 10:15 f m #472895
Columbo
DeltagareChang
Leo
Tiger
:drunken: :drunken: :drunken: -
10 mars, 2013 kl. 11:21 f m #472896
Auan
DeltagareNy favorit Asahi tycker den har lite pilsner smak över sig.
-
10 mars, 2013 kl. 11:27 f m #472897
-
10 mars, 2013 kl. 9:06 e m #472898
Filipfalk
MedlemJag Dricker:
1 Beer Lao
2 Beer Lao dark
3 Singha
4 Archa
5 Chang
6 TigerMen undviker:
Leo och Cheers -
10 mars, 2013 kl. 9:17 e m #472899
Pogust
DeltagareHåller mig till Chang då den tål att spädas med is utan allt för blaskigt resultat. Har till slut givit upp och insett att i Thailand får man acceptera varm öl ibland som kyls med is… Men som gammal hembryggare uppskattar jag inte industriöl nåt vidare. De tillverkas med billiga råvaror för att nå en så stor marknad som möjligt och konkurrerar med priset om ett billigt rus. Långt ifrån den variation vi är vana vid i Europa, där det finns allt från billig öl till dyrare bättre kvalitet som fokuserar på konsumenter som vill ha en smakrik öl.
Kan det komma mikrobryggerier i Thailand som producerar bättre öl lokalt liksom i Europa och USA? Borde finnas en marknad, i alla fall på turistorterna. Annars vore det skoj att brygga eget även i Thailand, fast det blir nog problem att importera råvarorna. Öljäst och vacumpackad humle kan man väl ta med i resväskan, men säckar med malt blir värre…
—
P-O -
10 mars, 2013 kl. 10:59 e m #472900
Aner
Medlem89 visningar och 8 svar är det inga som dricker öl i Thailand?
-
10 mars, 2013 kl. 11:47 e m #472901
stgrhe
Deltagare@Pogust wrote:
Håller mig till Chang då den tål att spädas med is utan allt för blaskigt resultat. Har till slut givit upp och insett att i Thailand får man acceptera varm öl ibland som kyls med is… Men som gammal hembryggare uppskattar jag inte industriöl nåt vidare. De tillverkas med billiga råvaror för att nå en så stor marknad som möjligt och konkurrerar med priset om ett billigt rus. Långt ifrån den variation vi är vana vid i Europa, där det finns allt från billig öl till dyrare bättre kvalitet som fokuserar på konsumenter som vill ha en smakrik öl.
Kan det komma mikrobryggerier i Thailand som producerar bättre öl lokalt liksom i Europa och USA? Borde finnas en marknad, i alla fall på turistorterna. Annars vore det skoj att brygga eget även i Thailand, fast det blir nog problem att importera råvarorna. Öljäst och vacumpackad humle kan man väl ta med i resväskan, men säckar med malt blir värre…
—
P-OHär i Hua Hin (Villa Market respektive Hua Hin Ham & Bacon) kan man köpa riktigt gott öl från Tyskland och Belgien samt ale från Storbritannien. De kostar i regel mellan 150 och 200 baht per flaska, men det kan det ibland vara värt. Coopers ale från Adelaide finns också både i ljust och mörk variant och den ölen är något billigare och riktigt god.
Göran
-
11 mars, 2013 kl. 3:39 f m #472902
Anders99
DeltagareI Thailand:
Alltid SinghaUtanför Thailand:
Aldrig Singha -
11 mars, 2013 kl. 7:43 f m #472903
carinaake
DeltagareHej min lista
1 Singha
2 Heineken
3 Chang
4 Leo
5 Tiger :salute: :salute: :salute: -
11 mars, 2013 kl. 8:07 f m #472904
Pebo56
Deltagare@Pogust wrote:
Kan det komma mikrobryggerier i Thailand som producerar bättre öl lokalt liksom i Europa och USA? Borde finnas en marknad, i alla fall på turistorterna. Annars vore det skoj att brygga eget även i Thailand, fast det blir nog problem att importera råvarorna. Öljäst och vacumpackad humle kan man väl ta med i resväskan, men säckar med malt blir värre…
—
P-ODet finns en några stællen som t.ex Hopf Brew House i Pattaya.
-
11 mars, 2013 kl. 8:42 f m #472905
Bucknut
Medlem1. Chang Classic
2. Heineken
3. Leo:cheers:
-
11 mars, 2013 kl. 10:24 f m #472906
Leamsing
MedlemChang clasic
vid öl stopp – Tiger
Heineken
Weissbier när andan faller påSing haa e för katöjer säger min fru 🙂 och jag kan nog
hålla med att den är blaskig 🙂 Skål 🙂 -
11 mars, 2013 kl. 10:28 f m #472907
Fiskarn
Deltagare1. Singha
2. chang
Skulle jag hitta en Carlsberg så skulle jag bryta av med en sådan ibland. Vill nog dricka Thai öl i thailand lika väl som jag hellre äter thaislafs när jag ändå är där nere. Men jag vill gärna bryta av med farang mat någon gång. -
11 mars, 2013 kl. 12:18 e m #472908
goodolle
Deltagare@Leamsing wrote:
Chang clasic
vid öl stopp – Tiger
Heineken
Weissbier när andan faller påSing haa e för katöjer säger min fru 🙂 och jag kan nog
hålla med att den är blaskig 🙂 Skål 🙂Singha är den enda inhemska ölen som smakar öl och av de stora märkena som är tillverkad av humle och malt, Resten är risbögsölen ungefär som i Amerika som endast har majsöl i deras största bryggerier , Budd. TEX, allt för att tjäna pengar, sen finns det importerad god öl här i Thai också som Göran påpekar.
Endast riktiga vikingar dricker öl av humle och malt, inget risöl här inte för oss
Carlsberg tillverkas i Vietnam och är också en risöl här o Sydostasien, men men, pengar luktar inte.
Hälsningar goodolle
1 Singha
2 Singha
3 Singha
4 Singha
5 Singha
6 Importerad öl. -
11 mars, 2013 kl. 3:23 e m #472909
scherloff
Deltagare@goodolle wrote:
@Leamsing wrote:
Chang clasic
vid öl stopp – Tiger
Heineken
Weissbier när andan faller påSing haa e för katöjer säger min fru 🙂 och jag kan nog
hålla med att den är blaskig 🙂 Skål 🙂Singha är den enda inhemska ölen som smakar öl och av de stora märkena som är tillverkad av humle och malt, Resten är risbögsölen ungefär som i Amerika som endast har majsöl i deras största bryggerier , Budd. TEX, allt för att tjäna pengar, sen finns det importerad god öl här i Thai också som Göran påpekar.
Endast riktiga vikingar dricker öl av humle och malt, inget risöl här inte för oss
Carlsberg tillverkas i Vietnam och är också en risöl här o Sydostasien, men men, pengar luktar inte.
Hälsningar goodolle
1 Singha
2 Singha
3 Singha
4 Singha
5 Singha
6 Importerad öl.“Allt för att tjäna pengar” skriver du. Ja, vad kan de stora bryggeriernas (och även de små förstås) uppgift vara, om inte tjäna pengar, d.v.s. maximera företagets och därmed aktieägarnas vinst? Det är väl det som är ett affärsdrivande företags främsta uppgift, eller hur? Skulle du inte göra samma sak om du drev ett bryggeriföretag och kunde tjäna mer pengar på att sälja öl med ris som bas än med humle?
Uppenbarligen finns det en mycket stor efterfrågan på dessa risbaserade öl som du – genom att raljera – benämner “risbögsöl”…
Nu står det ju, som tur är, var och en fritt att välja vilken typ av öl man föredrar. Äkta vikingar (?) som du, samt tydligen många katoeyor(!) – föredrar tydligen det, i min och många andras smak, blaskiga Singha medan många andra föredrar beskare “risbögsöl” som t.ex. Chang…
-
12 mars, 2013 kl. 10:23 f m #472910
Pogust
DeltagareLite basic info om ölbryggning:
Öl består av vatten, mältad säd och andra extraktgivare, humle, och jäst.
Vad några tycks ha missuppfattat är att all öl skall bryggas efter den gamla Tyska “reinheitgebot”, dvs bara vatten, kornmalt, humle och jäst. Många öl innehåller andra extraktgivare i mindre mängder för att ge det speciell karaktär. Det man först tänker på är väl veteöl (Weissbier) som innehåller ca hälften vetemalt. Men t ex havregryn, krossad vete och råg, ris, socker mm ingår i öl. Det recept jag har på en kopia av Carlsberg Hof innehåller 20 g vitt socker per liter öl, detta för att få ett lättare öl utan så mycket “kropp”. Ett lättdrucket öl som många gillar, men som upplevs som blaskigt av andra. I andra änden av spektrat finns t ex imperial stout, barley wine, som maximerar smaken. Det är inget man dricker till maten direkt… Däremellan kan vi alla hitta våra egna favoriter, förutsatt att nån brygger dem och de är tillgängliga i butik.Det finns 100-tals sorter av malt, humle, jäst att välja på. Det utslätade industriölet som görs för att passa alla smaker är väldigt tråkigt att dricka när man fått chansen att uppleva vad som är möjligt att brygga. Det skulle vara skoj att kunna mickla lite med det under vintervistelsen i Thailand.. 🙂
—
P-O -
12 mars, 2013 kl. 11:04 e m #472911
stgrhe
Deltagare@Pogust wrote:
Lite basic info om ölbryggning:
Öl består av vatten, mältad säd och andra extraktgivare, humle, och jäst.
Vad några tycks ha missuppfattat är att all öl skall bryggas efter den gamla Tyska “reinheitgebot”, dvs bara vatten, kornmalt, humle och jäst. Många öl innehåller andra extraktgivare i mindre mängder för att ge det speciell karaktär. Det man först tänker på är väl veteöl (Weissbier) som innehåller ca hälften vetemalt. Men t ex havregryn, krossad vete och råg, ris, socker mm ingår i öl. Det recept jag har på en kopia av Carlsberg Hof innehåller 20 g vitt socker per liter öl, detta för att få ett lättare öl utan så mycket “kropp”. Ett lättdrucket öl som många gillar, men som upplevs som blaskigt av andra. I andra änden av spektrat finns t ex imperial stout, barley wine, som maximerar smaken. Det är inget man dricker till maten direkt… Däremellan kan vi alla hitta våra egna favoriter, förutsatt att nån brygger dem och de är tillgängliga i butik.Det finns 100-tals sorter av malt, humle, jäst att välja på. Det utslätade industriölet som görs för att passa alla smaker är väldigt tråkigt att dricka när man fått chansen att uppleva vad som är möjligt att brygga. Det skulle vara skoj att kunna mickla lite med det under vintervistelsen i Thailand.. 🙂
—
P-OBra post! Det intressant är dock att det går att tillverka riktigt goda “industriöl” av lagertyp, den ölsort som det “fuskas” mest med, och exempel på detta är t.ex. tyska Becks och tjeckiska Urquel. Exempel på några lite mörkare sorter är tyska Dortmunder Union och Hakkebeck, det senare ett lokalt och billigt Bremenöl, som är förvånandsvärt gott.
Göran
-
13 mars, 2013 kl. 7:58 f m #472912
Pogust
DeltagareFinns det en ölkultur och en tillräckligt stor marknad för olika smakriktningar så kan man få upp volymerna så att de blir billiga. Det skiljer inte så mycket i råvarupriser, jag tror det är små volymer och distributionskostnader som gör udda öl dyrare i huvudsak.
Tjeckien och Tyskland är ju länder där det underjästa lagerölet utvecklats. Pilsner har fått sitt namn från Pilzen i Tjeckien t ex. De mest använda humlesorterna i pilsner kommer också från Tjeckien (saaz) och Tyskland (hallertau, tettnang).
Om jag minns rätt kostade 1 liter god pilsner 5,5% 3:25 att tillverka för ca 10 år sen när jag höll på hemma. Då snålade vi inte utan köpta de bästa råvarorna. Köpte visserligen en pall malt direkt från mälteriet, det höll ner kostnaden. Vi var några som bryggde tillsammans, gjorde några batcher höst och vår. 300 liter som mest åt gången. Man fick ju så många kamrater då som ville smaka… 🙂
—
P-O -
15 mars, 2013 kl. 12:56 e m #472913
FDR
MedlemChang
Men emellanåt så blir det favoriten Beer Lao. :drunken:
-
24 december, 2013 kl. 4:42 e m #472914
Rasamus
DeltagareÄr det fler än jag som reagerat på att Chang Classic nu är 630 ml och 6%?
-
25 december, 2013 kl. 2:34 f m #472915
Pebo56
DeltagareTrappistes Rochefort är inte fel i mellan åt, en belgisk restaurang inte långt från där jag bor har ett flertal goda belgiska ölsorter.
-
27 december, 2013 kl. 5:05 f m #472916
Hemska Sven
DeltagareUtbudet av ölsorter i Thailand är till landets storlek mycket magert. Kanske inte så lätt att starta nya bryggerier som i Sverige?
Min nuvarande favorit är San Miguel, men jag byter ibland då man tröttnar efter ett tag. Saknar ett som det en aning mörkare och aromatiska Arboga-ölet.
Carlsberg hade ju tidigare ett bryggeri i Thailand som av någon anledning stängdes, det som säljs numera tillverkas i Vietnam.
Annars finns det ett antal tyska fina ölsorter på Big C i Pattaya till det tredubbla priset mot Asean-tillverkat. Man kan ju överraska sig själv ibland med att minnas hur ett kvalitétsöl kan smaka… :flower: -
27 december, 2013 kl. 10:23 f m #472917
moving
MedlemChang , bra styrka , bra smak ….det är en otrolig tur att det bästa ölet har bästa pris…. de andra gay o tjej ölen som cintra leo o tiger …. är bara för folk som inte vet hur ett öl ska smaka… Varför inte stödja ett Thai öl …. när det motsvarar de bästa Svenska ölen
-
27 december, 2013 kl. 2:14 e m #472918
S-a-i-l-o-r
DeltagareChang :thumbright:
Chang
Chang
Chang
Chang :drunken: -
27 december, 2013 kl. 4:27 e m #472919
hanbla
DeltagareChang Classic såklart 😉
Köpte en låda häromveckan på Big C i BKK för 539 baht. När jag öppnade första flaskan kände jag att det smakade lite annorlunda. Då såg jag att det stod 6,0 % alkoholhalt, inte 6, 4% som brukligt. Jag kollade gamla tomflaskor och de hade etiketter med 6, 4% precis som de jag köper på Koh Chang där jag är nu.
Inte för att procenten spelar någon roll, men är nyfiken varför det är så eftersom smaken är olika. Är det nån som vet? -
29 december, 2013 kl. 10:05 f m #472920
janlon
MedlemLeo med is tack.
-
29 december, 2013 kl. 10:48 f m #472921
Jimmieboy
DeltagareSan Mig Light =)
-
29 december, 2013 kl. 11:58 f m #472922
Jofa
Medlem@moving wrote:
Chang , bra styrka , bra smak ….det är en otrolig tur att det bästa ölet har bästa pris…. de andra gay o tjej ölen som cintra leo o tiger …. är bara för folk som inte vet hur ett öl ska smaka… Varför inte stödja ett Thai öl …. när det motsvarar de bästa Svenska ölen
Håller med dig helt och hållet.
Annars tycker jag om vin till maten med det passar inte till thaimat.Jofa
-
30 december, 2013 kl. 6:46 e m #472923
Montnoveau
DeltagareChang.
-
30 december, 2013 kl. 11:34 e m #472924
Pebo56
Deltagare@hanbla wrote:
Chang Classic såklart 😉
Köpte en låda häromveckan på Big C i BKK för 539 baht. När jag öppnade första flaskan kände jag att det smakade lite annorlunda. Då såg jag att det stod 6,0 % alkoholhalt, inte 6, 4% som brukligt. Jag kollade gamla tomflaskor och de hade etiketter med 6, 4% precis som de jag köper på Koh Chang där jag är nu.
Inte för att procenten spelar någon roll, men är nyfiken varför det är så eftersom smaken är olika. Är det nån som vet?Den höjda skatten på alkohol?
-
31 december, 2013 kl. 12:13 f m #472925
Thaisambo
DeltagareOnekligen smart att sänka alkoholhalten vid en skattehöjning för att bibehålla priset till slutkund….
Man spär väl ut ölen med vatten förstås. Det är samma princip som vi haft i Sverige med lågpris falukorv förresten, den blandades ut med potatisflingor och vatten. Jag har ett minne av att det påstods att man även sprutade in vatten i julskinka eftersom den krympte rätt mycket vid anrättning. Fast det skulle visst föreställa någon sorts mörningsmetod påstods det.
Om det där pågår fortfarande vet jag inte, men nu har turen alltså kommit till thailändsk Changöl i Thailand också.
Så här är det:
Systembolaget: Chang Beer (nr 1553) 5,0%
Och även på Flashback undrar man vad som pågår:
Chang beer 5% i sverige, 6,4% i Thailand varför?
Liksom Italien och Tyskland:
Biertest: Chang Beer aus Thailand
Den svagare varianten av Chang är med andra ord uppmärksammad.
-
7 januari, 2014 kl. 11:20 f m #472926
Montnoveau
Deltagare@Thaisambo wrote:
Onekligen smart att sänka alkoholhalten vid en skattehöjning för att bibehålla priset till slutkund….
Man spär väl ut ölen med vatten förstås. Det är samma princip som vi haft i Sverige med lågpris falukorv förresten, den blandades ut med potatisflingor och vatten. Jag har ett minne av att det påstods att man även sprutade in vatten i julskinka eftersom den krympte rätt mycket vid anrättning. Fast det skulle visst föreställa någon sorts mörningsmetod påstods det.
Om det där pågår fortfarande vet jag inte, men nu har turen alltså kommit till thailändsk Changöl i Thailand också.
Svensk kyckling är också full med vatten.
För att inte glömma hästköttslasagne, mulåsna och allt vad vi får i oss utan att veta det.
Pölsan och Isterbanden vill man nog inte veta vad som är i dem… 🙂 -
22 januari, 2014 kl. 8:18 f m #472927
Shovel78
DeltagareDen med alkohol i……….
-
23 januari, 2014 kl. 1:19 f m #472928
dalpha
MedlemSingha är det enda som går att dricka. Det enda som är riktig öl. Leo får funka som substitut trots att jag misstänker att den brygga på industrislattarna, precis som många av dom svenska budgetölen från dom stora bryggerierna. Carlsberg är en ren katastrof och saknar helt likhet med den danska ölen. Känns mer som kolsyrat och smaksatt vatten. Tiger och San Mig är inte värda dom extra bahten dom kostar, och Heiniken går väl an, även om det är omöjligt att bli full på den. Chang är nog det sista jag skulle dricka, men jag måste medge att marknadsföringen har det inte varit något fel på. Turisterna beställer inte öl, dom beställer Chang.
-
23 januari, 2014 kl. 1:40 f m #472929
humpe
DeltagareLeo eller Singa men ingen is i min öl.
Chang funkar inte alls för mig, besk och smakar riktigt illa.
-
-
FörfattareInlägg
Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.