Tom yum taalee nam sai, tom yum soppa med bläckfisk och räkor utan kokosmjölk
2pers
Detta behövs 1kaa-rot, 1vitlöksklyfta,1st citrongräs, 4st charlottenlökar, 3st limeblad, 5-6chilifrukter färska, 3st rostade torkade chilis,1st bläckfiskfile, 10tiger räkor
och 1msk röd thai chilipasta. 4 delade körsbärstomater. fisk sås namplah.
skär upp 4-5skivor av kaa roten ca 2mm tjocka.
skär upp citrongräset i korta stänger krossa dem lätt i än mortel.
skär upp charlotten löken i klyftor.
mortla o krossa chilin med vitlöken.
skala tiger räkorna behåll gärna det lilla skalet på slutet av stjärten för att det ser vackert ut.
skär upp bläckfisken i rektanggulära skivor och mönstra räffla dem så de krullar ihop sig när de tillagas, blir fina att se på .
dela tomaterna.
rosta de torkade chilifrukterna
koka upp 3 glas vatten i en kastrull lägg i kaa-roten, citrongräset, mortlade chilin med vitlök, lökklyftorna, chilipastan, tomaterna koka upp låt sjuda 5-10min. i med räkorna o bläckfisken rostade chilin koka 2min. lägg i limebladen pressa i limen skvätt i fisksås ca 1msk. sjud 1min. lägg upp i skål.
klart att servera, severas gärna med ris.
lycka till