Forumsvar skapade

Visar 14 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #485038
    dalpha
   Medlem

   Den där artikeln är ett luftslott. Det finns inga andra fester på några andra stränder eller allmän plats på Koh Phangan. Dom andra fester som finns ligger på inhägnat område med CCTV, security och sjukvårdspersonal vid eventuell sjukdom/olycka. Alla dom festerna har också tillstånd enligt lagens alla regler. Om det inte finns några fester på Koh Phangan till högsäsongen så lovar jag att äta upp min mössa. Ha ha.

  • #456231
    dalpha
   Medlem

   Ganska gammal tråd också

  • #472928
    dalpha
   Medlem

   Singha är det enda som går att dricka. Det enda som är riktig öl. Leo får funka som substitut trots att jag misstänker att den brygga på industrislattarna, precis som många av dom svenska budgetölen från dom stora bryggerierna. Carlsberg är en ren katastrof och saknar helt likhet med den danska ölen. Känns mer som kolsyrat och smaksatt vatten. Tiger och San Mig är inte värda dom extra bahten dom kostar, och Heiniken går väl an, även om det är omöjligt att bli full på den. Chang är nog det sista jag skulle dricka, men jag måste medge att marknadsföringen har det inte varit något fel på. Turisterna beställer inte öl, dom beställer Chang.

  • #480218
    dalpha
   Medlem

   Gränsen går vid 14 års ålder. Tror det betyder tills dom fyller 15. Våra barn följer aldrig med på några visa-runs och när dom följer med utomlands av andra anledningar är det aldrig något problem med deras overstay.

  • #479062
    dalpha
   Medlem

   Personligen tror jag inte att det bara beror på okunskap. Det finns ju andra länder på jorden i bl.a Afrika, där demokratiseringsprocessen också är i sin linda och där befolkningen är outbildade. Men ingen annan stans demonstrerar befolkningen “mot” demokrati. Jag är inte helt påläst, men vad jag förstår har endast en regering suttit mandatperioden ut sedan demokratiseringen av landet. Rätta mig gärna om jag har fel. Tror alla kupper under åren har färgat befolkningen och man tror att det är så man löser problem i det här landet. Där emot hör det garanterat till okunskap att man inte inser att om man låter demokratin ha sin gilla gång, kommer det till slut bli hanterbart.

   Tyvärr är det väl många faktorer som ligger bakom nuvarande oroligheter, men en sak som definitivt har med saken är att kungen är så gammal. Kronprinsen är ju bundis med Taksin och det är inte många som vill se honom som tronföljare. Många hoppas ju på barnbarnet som den nye kungen. Problemet är att han fortfarande är för ung. Om kungen dör när dom röda sitter betyder det att regeringen självklart godkänner kronprinsen, medan om dom gula sitter så kommer dom se till att hans avkomma får kronan. Om kronprinsen blir kung blir det inte så bra för kungahuset, populariteten kommer minska och royalismen får sig ett nederlag. Detta kanske är något bra? Thailändska folkets relation till sin kung är nästan lite sjukligt. Blir det där emot hans barn som sitter vid tronen kan man räkna med royalism ala medeltida Europa, där barnkungar visades upp som marionetter. Detta är självklart bra för royalismen och omedelbart för Thailand. Men frågan är om det är bra i det långa loppet. Som vanligt är det pest eller kolera.

  • #478802
    dalpha
   Medlem

   Ocharmigt är också alla thailändare som tror att man är en vandrande ATM

  • #478193
    dalpha
   Medlem

   Men det är klart, äter man mat i Thailand “ska” det vara billigt. Sen spelar det ingen roll om vad det är i. :thumbright:

  • #479077
    dalpha
   Medlem

   Smart 🙂

  • #478998
    dalpha
   Medlem

   Inte vidare objektivt, men det kanske var en ledare?

  • #479017
    dalpha
   Medlem

   Farang som skjuter pingpongbollar kanske också är en succé?

  • #478191
    dalpha
   Medlem

   Jag menar för att få dokumentation på produkten. Något som behövs för att kunna exportera en produkt till vissa länder. Thailändska FDA använder samma system som det amerikanska, detta medför vissa standarder och då litar andra myndigheter på att dessa standarder är utförda på rätt sätt. Jag kan dock tipsa den som vill exportera matprodukter från Thailand att se till att få produkterna certifierade i både Thailand och exportland, så slipper du åka på obehagliga överraskningar senare när dom kommer på att produkten du har exporterat innehöll både tungmetaller och arsenik. :study:

  • #478797
    dalpha
   Medlem

   En idé är ju att vi kan tvångssterilisera alla som inte kan uppföra sig, inte tänker som oss och är fula.

  • #479013
    dalpha
   Medlem

  • #478189
    dalpha
   Medlem

   Jag har haft mycket med FDA att göra här i Thailand då jag importerade en del produkter. Ofta hade dom orimliga krav i sitt regelverk när det gällde dessa produkter. Något som vi där emot märkte var att våra produkter som var tillverkade i Thailand hade dom inte något som helst intresse i. Vil kunde i stort sätt skicka in vad som helst utan att dom någonsin dubbelcheckade. Detta var iofs ett par år sedan, så det kanske har ändrats.

  • #479068
    dalpha
   Medlem

   Det går utmärkt att campa på Koh Phangan. Ön består till stora delar av naturreservat och man kan i princip campa vart som helst längst tekkinglederna. Vill man ha mer koll, beställa guide eller orientera sig mer så kan man surfa in på myndigheternas hemsida för nationalparker: http://www.dnp.go.th/parkreserve/asp/style2/default.asp?npid=83&lg=2

Visar 14 svarstrådar

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?