Forum Replies Created

Viewing 11 reply threads
 • Author
  Posts
  • #450748
    diq
   Member

   På Koh Maak trivdes jag för där var det fler fast boende än turister så det var ännu oförstört. Allt stängde tidigt och det var äkta thaiflow.

  • #450782
    diq
   Member

   Jag skickar med Swedbank utan att betala mottagarbankens kostnader eller vad de kallar det. Lägger bara på 200 baht som är den egentliga kostnaden i min tjejs bank. Swedbank tar 50 kr, den kostnaden kommer man inte ifrån.

  • #429372
    diq
   Member

   555555555 Har sett detta hos mina vänner i Thailand men har då bara sett det i dörröppningar. Så för mig så har det varit logiskt att knyta så att det blir enkelt att gå in och ut, till läggdags knyts det upp igen. Rolig tråd!

  • #417592
    diq
   Member

   Någon som har lust att berätta hur man fyller i dessa papper? Kan hända att jag är lite trög men det borde vara många här som fyllt i dessa papper förut! Ett klistrat exempel vore nog bra för nya medlemmar på forumet.

  • #411502
    diq
   Member

   Jag lyckades hitta en taxichaufför som pratade engelska(!) för ca 1,5 månad sen och han berättade att han aldrig tjänade under 35000 i månaden. Så en liten undran: Varför finns det inga kvinnliga taxichaufförer??? De brukar ju kunna engelska och skulle nog få rätt bra dricks…

  • #411514
    diq
   Member

   @leo wrote:

   eftersom det aldrig går att koppla säkerhetsbältena i baksätet

   Detta fenomen är väldigt konstigt tycker jag! Åker jag inte ensam så är jag hård på att den som sitter fram med bälte betalar! Jag betalar hellre än att riskera svåra skador…

   Sen detta med AC, thailändarna verkar gilla det. Själv så skyndar jag mig alltid att handla på tex 7 eleven. Vissa taxichaufförer verkar för övrigt knäcka extra som ismaskin!

  • #436294
    diq
   Member

   Tack för svaren!

  • #436291
    diq
   Member

   Jag hittar bara skattsiffror på import där…Någon som hittar siffror om exportskatt???

  • #435727
    diq
   Member

   Kan inte vara med, ska till Pattaya. Synd! Men jag ar kvar en manad till sa det kanske gar fler tag!

  • #435007
    diq
   Member

   Jag fyllde i denna idag med hjälp av dem i Göteborg. Local Guarantor är en anhörig i Sverige även om man betalar resan själv.

  • #434910
    diq
   Member

   Om man köper visa i Sverige då, måste man till Stockholm och hämta det eller kan man få det skickat? Vad kostar det?

  • #399194
    diq
   Member

   Har tjuvläst några månader nu…Stort tack till jjonsson för mycket skratt och glädjetårar i massor i Jupatråden! Tack till alla andra också för god ton. Sara, jag känner likadant! Nu förstår jag att jag är född på fel ställe. Thaitime is the right time!

   Richard är mitt dopnamn men DIQ kan alla uttala så därför har det blivit så…
   Född 1980 i kalla Östersund, har svensk pappa och finsk mamma. Vit som en magnecyl alltså. Jag kan nog titulera mig som “Världens yngsta gubbsjuka”. Jag var blott sex år gammal när jag såg en thaitjej första gången och sa då till mamma: En sån ska jag ha när jag blir stor! Lillgammal eller bara klarsynt? Döm själva.

   Jobbar som guldsmed till vardags och entre’värd på en rockpub som fritidsintresse på helgerna. På vardagsjobbet arbetar jag med flera thailändare och det är mycket värt när man ska lära sig språk. Frågar de om ett svenskt ord så frågar jag vad det blir på thai så det går sakta framåt…

   Kom äntligen till Thailand i september 2008 första gången, med en thailändsk jobbarkompis som tolk. Nu åker vi dit igen 5 december och hem 30 januari. Vi bor hos hans släkt i Bang kapi. När jag kom till Bangkok så kändes det som att komma hem! Kände verkligen igen mig när jag läste här på forumet att många (skulle gissa på 99,9%) gråter på flygplatsen när man måste lämna…

   Nej nu får det vara slutpratat, fråga om ni undrar nåt.

Viewing 11 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?