Forum Replies Created

Viewing 14 reply threads
 • Author
  Posts
  • #400442
    Nisse
   Participant

   Jag har svårt att tro att mina farangkompisars thaifruar är mer otrogna än sina män.

  • #476362
    Nisse
   Participant

   @sailingman wrote:

   Är det gratis?
   Eller tigger dom pengar?

   Det är ju välgörenhet så allt du köper får du gratis. Motsvarande summa som det skulle kosta tar de från eget bankkonto och idkar välgörenhet med. :bigsmurf: Sorry, kunde inte låta bli…

  • #475377
    Nisse
   Participant

   Är det någon som vet vilket tempel de jobbar med i Hua Hin? Var har de sitt kontor? Vilken veterinär använder de? Var köper de medicinen? Namn på någon som “köpt” en hund. Svar på dessa frågor borde ju kunna rentvå dem.

   Ja, ja det kanske framkommer efter Nilles besök.

   Tycker inte vi skall måla fan på väggen redan nu.

  • #475429
    Nisse
   Participant

   Det kanske inte hör hit men en kompis till mig hittade flera av sina hus ute för försäljning på blocket via en mäklarfirma i Hua Hin, Paradise Property. Gissa vem som driver firman. Efter några telefonsamtal tog de dock bort objekten. Kanske de bara vill fylla ut sin databas, kanske inte….

  • #464068
    Nisse
   Participant

   De löser detta själva om ni ger dem tid. Thailändare är ju kända för dåligt minne så ge det 3 månader så vet de inte längre vad det handlar om. I övrigt håller jag med Bangkokbusen.

  • #464114
    Nisse
   Participant

   Vill inte dömma eller vara stereotyp men med tanke på alla trasiga mammor och plastpappor (ofta ex prostituerade som plockar första bästa alkoholist) dessa ungar har som föredömmen vore det väl konstigt om det inte blev ordentligt fnurr på linjen.

  • #457569
    Nisse
   Participant

   Tack för alla svaren. Ägandet känns ytterst osäkert baserat på det som kommit fram här.

   Så med ett bra kontrakt och otur kan jag iaf garanteras 30 års leasing?

  • #457576
    Nisse
   Participant

   @bangkokbusen wrote:

   Om den Thailändska majoriteten i ett bolag bestämmer sig för att ta över kontrollen så kan de göra det genom att,

   Anordna ett extra styrelsemöte där bara de deltar och där de skriver ut utlänningen som direktör och firmatecknare och skriver in en eller ett par av sig själva som det. Därefter har de kontroll över företaget.

   Det man kan göra som utlänning är att skriva in 4 olika Thailändare som INTE känner varandra med procenten 48-1-1-1 och ingen av de bör vara direktör utan det bör man vara själv.
   Då har man själv kontrollen och kan ändra när man önskar i delägarlistan ex vid skilsmässa eller bråk med någon av delägarna.
   100% säkert blir det aldrig i ett vanligt nomineebolag men vad är det här i livet?

   Menar du allvar? Är det inte svårare än så? Gäller detta alla bolagsformer?

  • #457575
    Nisse
   Participant

   @stgrhe wrote:

   Att kringå lagen om förbud för utlänningar att äga mark genom att bilda ett bolag med preferensaktier för den utländska partern, strider mot andemeningen i lagen och torde därför inte hålla i en domstolsprocess. De thailändska myndigheterna har tidigare uppmärksammat problemet och, jag vill minnas att det var 2006 eller möjligen 2007, gick de ut med en uppmaning till alla, som ägde mark den här vägen, att inom två år ordna med en registrerad markleasing. Nu hände i och för sig inget efter de två åren, troligen beroende på alla andra stökigheter i landet som tilldrog sig all uppmärksamhet, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att ägarna “sitter säkert”.

   Man kan dock förmoda att något kommer att ske som stopper fortsatt ägande av mark genom bulvanbolag och det finns just nu ett förslag till ändring av affärslagen (Business Code Law) och om förslaget går igenom blir det med all sannolikhet “dödsstöten” för bulvanägda bolag i Thailand, som kontrolleras av utlänningar i minoritet (49%). Förslaget innebär att man kommer att räkna rösträtt i bolagen baserade på ägarprocenten (antal aktier) snarare än som nu använda preferensaktier med majoritets- respektive minoritetsägare.

   Göran

   Tack Göran, mycket matnyttig information du presenterar!

  • #454893
    Nisse
   Participant

   Hur är vädret på Koh Chang i Oktober?
   Vågor, regn, temperatur, mm?

  • #455187
    Nisse
   Participant

   Jag tror det bästa är att du själv skall betala denna skatt och den borde vara ganska förhandlingsbar om du har direktkontakt med myndigheter. Tror det är få som betalar något alls om jag skall vara ärlig.

   Om man hyr på lång tid och har ett företag och försöker göra avdrag bör husägaren ta upp hyresintäkten i deklarationen eftersom husägarens huspapper används för hyresgästens avdrag.

   Vem som hyr ut sitt hus på blocket ser till att få denna avgift betald?

   Skulle förvåna mig mycket om inte Logans stoppar detta i fickan!

  • #453974
    Nisse
   Participant

   Det visade sig att jag hade en månads overstay dessutom… men eftersom tjänstemannen på flygplatsen tydligen missat mitt visum makulerade de hans stämpel och gjorde en ny på immigration här där jag bor 🙂

  • #453965
    Nisse
   Participant

   Jag har ju redan 1 års visa men på det måste jag åka ut var tredje månad och det är det jag vill slippa.
   Förstår att jag måste söka ett nytt 1 års non imm O visa – givetsvis blir det multiple entry

  • #453972
    Nisse
   Participant

   ok, detta var ju ingen rolig information… men tack ändå!

  • #453963
    Nisse
   Participant

   Tack!

Viewing 14 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?