Forum Replies Created

Viewing 14 reply threads
 • Author
  Posts
  • #412015
    ronoh
   Member

   Jag antar att jag inte har så mycket att säga om detta ämne, eftersom jag “tyvärr” inte blivit lurad på pengar ännu.

   Jag måste ändå fråga: är det inte bättre och i vissa fall billigare att resa ner till Thailand och träffas i person än att träffa någon på internet och sedan bygga ett förhållande via SMS och e-mail?

   Jag tycker iallafall att det låter klokare att åka ner och lära sig lite mer om personen i vardagen än sporadiska telefonsamtal och lite e-mail som klickar upp.

   Någon mer som tycker det låter vettigt? Varför har dejtingsajter blivit så stort? Jag säger inte att det är fel att träffa någon på internet men det känns ganska onaturligt att bygga en relation på telefonsamtal och e-mail?

  • #428326
    ronoh
   Member

   Jag anser att det är lite små konstigt att folk har spelat upp sig så pass mycket för ett influensa virus. Det finns mycket värre saker runt om i diverse laberatorium.

   Vad är sannolikheten för att ett dödligt virus sprider sig ifrån ett laberatorium???

   Det finns gott om folk i världen som tjänar stora pengar på kaos och oordning.

   Jag är ingen specielist inom biologisk krigsföring, trotts det så måste jag ju konstatera att fördelarna är många för en fattig nation att tex odla igång en massa mjältbrand än att tex köpa skrotfärdiga stridsvagnar ifrån ryssland.

   Men det är en helt annan situation. Den här tråden är ett resultat av att folk eggar upp sig så for någon läser en dödsrubrik i aftonbladet. Media bevakningen har var överdriven. Och allt har handlat om att tjäna pengar(läsare).

  • #430539
    ronoh
   Member

   Jag måste nog hålla med och tror att bägge är den vanligaste anledningen och det är inte fy skam det heller, ett sunt förhållande är relativt svårt att avgöra, men jag är lite inne på det som sades tidigare om ålderskillnad. Det spelar roll för eller senare, jag har sett det på min mormor och morfar där ålderskillnaden är 8 år. Min mormor springer runt och passar på min åldrige morfar, detta har blivit dyrköpt. Den tiden som min mormor hade hoppats på att resa och se världen har hon blivit kvar hemma i sverige och gått runt i radhuset.

   Som tur är så har hon snälla barn barn som tar med henne till Thailand 3 veckor…. :compress:

  • #430535
    ronoh
   Member

   Jo det är nog inga guldpinglor dem grabbarna drar med sig hem heller.

   Om man säger så kan man ju säga att dem flesta som följer med en last gammal förre detta kriminell oftast jobbar i barsvängen.

   Men av dem jag träffar, som oftast par i samma ålder så verkar det som att bägge två verkar vara driftiga och försöka hanka sig fram trotts den kulturella skillnaden. Att det sedan finns gamla gubbar som drar med sig tjejer som är 40 år yngre är inte min ensak och jag kan säga att jag träffar inte allt för många sådana par så jag vet inte vad som är bakomliggande.

   Jag har inga siffror på vad som är en vanlig thai tjej som kommer till Sverige. Men jag kan tänka mig att dem antagligen kommer till Sverige för att dem älskar sin man eller för att dem söker lycka i form av pengar, eller bägge.

   Men det finns nog någon som kan rätta mig…

  • #397363
    ronoh
   Member

   Det där med att pruta ner en sak och sedan skita i att köpa den är ingen vidare hit…

   Gjorde det en gång för några år sedan, kvinnan som trodde att hon landat en kund skrek efter mig på thai:0 något som min flickvän översatte till: varför köpte du inte klockan, den kostar mindre än din flickvän?

  • #429605
    ronoh
   Member

   anställde dem en konsult för att utreda demon statyerna.

   Det låter skrämmande likt luftfartsverket. När man är trött på att lösa verklighetsförankrade problem så börjar man hitta på nya regler och direktiv.

   Tro mig det är en del som bedriver flygplats som aldrig borde släppas in på flygplatser om dem inte har ett boardingpass.

   Jobbar själv på flygplats sedan jag var 19 år.

  • #429114
    ronoh
   Member

   Det finns ju fördelar och nackdelar med allt här i livet.. Säger jag som bara är 2 år äldre än dig KR. Man måste jobba hårt för att uppnå sina mål. Och man måste jobba ännu hårdare som arbetslös för att hitta sitt drömjobb.

   Att skillnaden är stor beträffande sjukvård kan jag hålla med om. Men det är så länge man har en gällande sjukförsäkring i Thailand.. Det har inte jag eller tjejen. När hon blev sjuk i SLE, så fanns det två alternativ

   1. stanna kvar och få vård i Thailand(prislapp ca 200 000 sek direkt för diverse operationer och undersökningar) och fortlöppande över livet. Har en bekant till tjejen som fick samma diagnos, hon är thailändare. Deras familj fick betala 10 miljoner baht fram till dess att hon dog. Ur privata fickor.

   2. Komma till Sverige på det uppehållstillstånd vi hade fixat innan sjukdomsdiagnosen kom. 900 sek max per år. Lite trögare vård men dock minst lika kompetenta läkare. Bra medicin och alltid det senaste bytts ut mot dem gamla pillerna. Hon måste alltså leva i 10 tusen år med denna sjukdom för att tangera den privata sjukdomskostnaden i Thailand för samma sjukdom.

   Allting har både fördelar och nackdelar. KR bra skrivet annars

  • #433186
    ronoh
   Member

   På ett annat thailand forum så florerar det rykten om att han skall ha dött… (MPR)

  • #430262
    ronoh
   Member

   öööh, jag trodde tråden handlade om Sinsod. Men vi kan ju starta en ny tråd om hur man skickar pengar till sina thaisläkter, eller?

  • #430256
    ronoh
   Member

   @Thaisambo wrote:

   en massa text :compress:

   Ja du Thaisambo vare sig det är ett galet perspektiv eller ej så har det låtit ifrån många thailändare som jag samtalat med. Dem flesta är kvinnor.. Helt förtvivlade när deras framtida man lämnar dem i sticket med en unge. Visst det är så här med. Men jag skulle inte tycka att det var konstigt att kvinnan i fråga som blev lämnad med unge och allt för en yngre kvinna skulle ha en liten försäkran i form av Sinsod.. Männen där nere verkar ju spela i en helt annan division när det kommer till mia noi etc..

   Sinsoden skall ju förhandlas mellan det blivande parets släktingar… Glöm inte att thailand håller på traditionerna ganska hårt… Man behöver inte gå runt att dum förklara faranger som betalar en sinsod för en “fallen” kvinna, men jag tror nog att thailändarna gör det ganska duktigt själva. Det är klart att man vill göra saker och ting rätt för sina nära och kära.

   Sin soden är en sak som man förhandlar om och det är i våra västerländska ögon ett köp vid första glimten och det kan jag förstå när det är olika faktorer som spelar in. Men jag har pratat med både thailändare och faranger om ämnet och även pratat med mina svärföräldrar om detta i enrum. Det är ett startkapital för den nybildade familjen. Att pengar sedan tenderar att försvinna(pengar som aldrig borde ha lagts upp ifrån första början), då tycker jag man skall vara lite observant. Som min flickvän sa när jag frågade henne: En thailändare som redan varit gift tar mestadels inte ut någon SinSod. I mina korkade farang öron så låter det väldigt mycket som att man har blivit en förbrukningsvara ända tills en farang kommer in i bilden och tar en ensamstående moder under sina vingar.

   All heder åt dessa faranger, men ur dem thailändares perspektiv som jag talat med så är det inget man betalar singsod vid. Det finns förstås alltid undantags fall.

   Så länge man är lycklig.

  • #430252
    ronoh
   Member

   Sin sod är helt klart en svår fråga för många, kan helt klart hålla med om att det för det mesta är ett spel för gallerian, men det är mycket som är det här i livet. När det är pengar inblandat så blir man ju genast lite mer misstänksam, speciellt när man inte är ifrån samma kultur.

   Sin soden är dyr pga av flera skäl

   1 Är hon oskuld? Eller rättare sagt tror hennes föräldrar att hon fortfarande är?
   2 Är hennes familj rik?
   3 Har hon en bra utbildning eller jobb
   4 Är hon snygg (naturligt snygg, utan operation)?

   Ifall hon har barn sedan tidigare äktenskap så är sin soden inte så dyr, en thailändare skulle aldrig gifta sig i detta fall. Thailändare betalar sin sod också.

   Jag har också hört att ifall thailändskor som varit gifta med faranger inte står speciellt högt, pga vissa rykten där det har nämnts att vi har större “fortplantningsmedel” en del thailändska män tror att underlivet skall vara särgat pga detta. Men det är nog bara rykten.. Har hört detta enbart ifrån tjejer som varit tillsammans med faranger.

   MVH Ronoh

  • #433181
    ronoh
   Member

   Hej jag hittade lite skrivelser ifrån en engelsk blogg om denna fråga

   -Royal succession
   This is the most “taboo” issue in Thailand. This explains why all the public debates (if there are real ones) are totally biased.

   And this is probably the issue the most difficult to understand for foreigners.

   However, it’s the key issue for the future of the country.

   Basically, the King is 80 years old (december 2007). He’s going to pass away. This is not politics, nor disrespect, just nature…

   Unfortunately, he has several health issues (read here).

   Thanks to the “lese majeste crime”, the Junta and thai authorities have instrumentalized the image of the King, as a leverage (or as a shield…).

   Therefore, the thai society can’t speak about it. The taboo is total.

   Who will succeed this great monarch ? King Bhumibol has been ruling the country for 60 years (!). He’s seen as a living god.

   Yes indeed, for us, descendants of the French Revolution and The US Declaration of Independence, it’s difficult to understand. We have the Queen of England, and some Prince in Monaco… Quite a different level…

   Anyway, on the paper, the succession is simple : the Crown Prince.

   The risk is high that the death of the King could “wake up” the figthing between many factions.

   This is from my point of view the greatest risk for the future of Thailand.

   And the problem is : no place for chance here.

   It will happen. The only uncertainty is… when.

   http://thaicrisis.wordpress.com/why-any-foreigner-should-worry/

   Jag tycker inte att det är respektlöst heller att spekulera kring händelsen av monarkens död. Det är som sagt helt naturliga ting att vi människor dör tyvärr…

   Kanske är det någon som har något att skriva kring den eventuella händelsen utav en vakant kungatron?

   MVH Ronoh

  • #429934
    ronoh
   Member

   Ja du om du har en hyfsad utbildning typ 4 årig universitet tror jag att man ligger på minst 15000 baht som ingångslön.

   Det är mycket pengar för en “vanlig” thaifamilj. Om bägge två tjänar totalt 30000 baht så skulle jag vilja kalla det för medelklass.

   Men som sagt så uttalar jag mig inte så mycket om den thai politiken eftersom jag inte har möjlighet eller rätt med den fakta och avsaknad av rösträtt som jag har om Thailand.

   Du borde nog kolla upp vad thailändarna verkligen tycker och få så många olika intryck som möjligt, åsikter kan variera beroende på plats och status som den du har kontakt med har.

   Jag vet vad min flickvän tycker. Hon har bott i Sverige i 2 år och har sett vad vi tycker om våran monarki, Jag kan säga att hon ser kungen som den enda positiva kraften i detta land. Tro mig jag har hört bägge sidorna och jag blandar mig inte i detta, men en intressant fråga som jag själv har burit på under en ganska lång tid är: Vad händer om kungen dör? Kommer dom andra maktfaktorerna att kämpa för att ta “maktandelar”?

   MVH RONOH Sorry att det blev så offtopic jag startar därför en ny tråd om detta…

   http://www.thailandsforum.se/forum/vad-hander-om-kungen-dor-kommer-dom-andra-maktfaktorerna-at-t5208.html

  • #429932
    ronoh
   Member

   Intressant måste jag säga… Härligt med lite egna erfarenheter. Prostituerade kvinnor har väl ingen hög status precis tyvärr i detta land. Men dem är trots allt människor dem också. Har du kontakt med henne fortfarande? :bounce:

   Jävligt nyfiken… Det verkar ändå som att medlen rättfärdigar ändamålen i detta fall som tas upp. Fast jag måste tillägga att den lönen hon får för att jobba på hotell inte är speciellt låg ifall du jämför med standard lönen i Thailand.

   Jag vet folk som tjänar strax under 6000 baht utan att dem ihuvudtaget skulle kunna tänka sig att gå och sälja sin kropp.

   Förklara gärna lite mer om hennes situation. Det är oehört intressant att höra.. :cyclopsani:

  • #429601
    ronoh
   Member

   :salute: Tack göran 🙂 . Jag visste inte att ämnet redan behandlats…

   Jag läste i artikeln följande: “Grips du av polis i Thailand misstänkt för ett brott ska polisen alltid, enligt internationella överenskommelser, kontakta den gripnes ambassad inom 24 timmar. Under den tiden, skriv aldrig under några som helst dokument, särskilt inte sådana du inte kan läsa och förstå själv.”

   Hur ofta tillämpas denna överenskommelse?

   Måste vara extremt tuff situation för någon som besöker landet under kortare visit. Dom måste ha känt sig rejält utlämnade.

   Personligen har extremt vagga kontakter på regeringsnivå i Thailand eftersom jag brukade (när jag besökte min flickvän och hon fortfarande jobbade på Andin lt co)äta middag varje helg tillsammans med min flickvän och hennes chef, ibland dök chefens man upp, han var stor byggherre och hade goda kontakter med personer som satt i den thailändska regeringen hävdade han. Han sa till mig att ifall jag skulle råka illa ut i Thailand så skulle jag kontakta honom. Jag har fortfarande kontakt med dem och vi käkar alltid middag med dem när vi befinner oss i Thailand. Om man hamnar i knipa så räcker inte alltid pengar menade han, man måste även ha kontakter och vissa att man respekterar det “system” som gäller där nere.

   Han var kanske den mest korrupta mannen som jag ätit middag tillsammans med. Men han var en jävel på att dricka…..

Viewing 14 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?