Forumsvar skapade

Visar 14 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #482976
    Stolten
   Medlem

   Högsäsongen var bra men sedan kuppen har det torkat upp rejält med utländska turister i Pranburi…

   Mvh, Stolten

  • #478560
    Stolten
   Medlem
  • #478126
    Stolten
   Medlem

   Den mesta mat som är uppfödd, innehåller diverse antibiotika för att djuren lever så trångt att de måste få detta för at inte bli sjuka. Även gifter de får är industriellt i form av majs och GMO sojabönor…

   Speciellt odlade räkor… de pölarna är så infekterade att de inte går att odla i efter 10 år..

  • #476675
    Stolten
   Medlem

   Dom säljer på Platinum Mall i Bangkok för 1200 baht och uppåt för de lite mer avancerade varianterna. Riktigt billigt. Säger att de har deal med fabriken och får dem billigt. I vilket fall så har jag använt dem en hel del och rekar dem varmt!

   Mvh, Stolten

  • #406864
    Stolten
   Medlem

   Håkan XXXX har sökt medborgarskap utan att ha uppehållstillstånd innan. Direkt från non-im b visa. De har tagit tre år hittils men ansökan var enligt honom snart i hamn. Den långa väntetiden berodde enligt honom på att folk på immigration bytts ut i en rasande takt. Han skulle få en helt ny thailaänsk identitet fristående från sin svenska och skulle därmed inte behöva ge upp sitt svenska medborgarskap. Som thailändsk medborgare får han samma rättigheter och skyldigheter som andra thailändska medborgare.

   Mvh, stolten

  • #464174
    Stolten
   Medlem

   Vilken valuta är 25 tusen för poolen? Låter väldigt billigt om det är baht.

   Mvh, Stolten

  • #396785
    Stolten
   Medlem

   [attachment=0:2sckqga5]528050_10150858589514258_603974257_11829097_862268092_n.jpg[/attachment:2sckqga5]Skylt innan korsning i Sam Roi yot

  • #463331
    Stolten
   Medlem

   Jag kollade upp lite om någon i Thailand gjort försök med bergskyla. Det finns en magisteruposats från arkitktoniska fakulteten vid chulalongkorn som behandlar ämnet. De gjorde tester i chayapum men lade rören endast 1 meter under marken. De lyckades med att kyla luften i huset men hade problem med fuktighet. Så vitt jag känner till har de inte gjorts några fler test sedan detta och det var cirka 10 år sedan.

   Mvh, Stolten

  • #461357
    Stolten
   Medlem

   Nille det verkar som att fotografierna du lagt upp inte finns där?

   Mvh, Stolten

  • #461356
    Stolten
   Medlem

   Det var en väldigt trevlig och givande sammankomst. Tack till alla idefyllda deltagare.

   Mvh, Stolten

  • #461341
    Stolten
   Medlem

   Bra initiativ! Jag är på.

   //Mvh

  • #450904
    Stolten
   Medlem

   #hans1977

   Såvitt jag vet så subventionerar inte thailändska staten ngv naturgas, men är inte säker på detta? Lpg är dock ett derivat av råolja och priset på lpg per energienhet skulle motsvara besin eller diesel om det inte vore för subventioner som kan lyftas genom ett politiskt beslut. Naturgas å andra sidan har ett lägre pris per energienhet på världsmarknaden och de lägre priset är således inte beroende av subventioner (så vitt jag vet). Priset på lpg har därför en komponent av politisk risk i sig som ngv saknar. Det har talats imånga år om att lyfta subventionen på lpg men det har fortfarande inte blivit verklighet.

   Mvh, stolten

  • #450890
    Stolten
   Medlem

   Har installerat LPG på en NISSAN Frontier pickup för 3-4 år sedan och det funkar fenomenalt. Driftskostnaden är mindre än hälften jämfört med bensin. Har dessutom en bensintank också ifallatt LPG inte finns tillgängligt (om man åker utanför Thailand t.ex.)

   Värt att tänka på är dock att LPG är subventinerat av Thailändska staten och det har länge talats om att lyfta dessa subventioner. Om detta blir verklighet kommer LPG priset att motsvara bensin/diesel i kostnad per energienhet. NGV däremot har Thailand själva och priset är betydligt lägre än för råolja vad gäller kostnad per energienhet så NGV är ett säkrare kort med mindre politisk prisrisk i Thailand.

   Mvh, Stolten

  • #459043
    Stolten
   Medlem

   #stgrhe

   Hej Göran

   AC reducerar luftfuktigheten vilket gör att den upplevda temperaturen blir lägre. Dock är AC även inverters relativt energikrävande i drift om dessa gömförs med fläkt och speciellt om de gämförs med naturlig ventilation . Personligen är jag inte ett fan av AC kylda hus utan föredrar en naturlig ventilation kobinerat med fläkt. Tycker luftfuktigheten i AC kylda hus kan bli för låg för min smak. Brukar exempelvis känna mig torr i halsen om jag sovit i ett AC kylt rum, men detta är det ju upp till var och en och personliga smak. Vi installerar naturligtvis AC för de som önskar detta men det är inte nödvändigt för att hålla en behaglig inomhustemperatur i mitt tycke.

   Mvh, Stolten

  • #459042
    Stolten
   Medlem

   Vi (Thai Natural Estates) bygger energieffektiva hus på området Mountain Breeze i Sam Roi Yot, 30 km söder om Hua Hin. Vi har bland annat fått en hjälp av thailändska departementet för alternativ energi och följt deras riktlinjer i skriften “Att välja byggnadsmaterial och isolering för energieffektivt boende”.

   Viltigt att tänka på är isolering och ventilation i taket då cirka 80% av solstrålningen träffar taket. Husmodellen vi utvecklat kyls genom naturlig ventilation och nyttjar sol och vindförhållanden på byggnadsplatsen för att skapa ett behagligt inomhusklimatat. Ingen AC behövs för att kyla huset. Har mer info så intresserade kan skriva till mig.

   Mvh, Stolten

Visar 14 svarstrådar

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?