Forumsvar skapade

Visar 13 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #409865
    Vaxet
   Medlem

   Känner folk som bokade idag och fick den 21:a augusti som besöksdag.

   Förra veckan fick vi den 2:a september, Wikeh1 fick vänta 9 dagar när de bokade i början på denna veckan, och bokning idag gav den 21:a augusti. ????????

   De slår nog tärning på detta callcenter om och när folk skall få komma och lämna in sin visumansökan.

   Vaxet

  • #409861
    Vaxet
   Medlem

   Bingolotto är ordet för dagen.

   Vi bokade besök för väners besök förra veckan och fick den 2:a september.

   Wikeh vet om bokningar gjorda denna vecka som innebar 9 dagars väntan innan man fick besökstid.

   Mycket underligt och defenitivt ovärdigt en svensk myndighet. likhet inför lagen, nä knappast.

   Vaxet

  • #409855
    Vaxet
   Medlem

   Förstår inte att jag som svensk skattebetalare skall behöva acceptera att en svensk myndighet gör det i stort sett omöjligt för familjen att planera svärmors besök p.g.a. extreeeemt långa väntetider för att få lämna in en visaansökning.

   Vaxet

  • #409852
    Vaxet
   Medlem

   Tycker också att detta bokningssystem verkade lovande när det infördes, men nu har jag ändrat åsikt.

   Läste på ett annat forum att tidsbokningarna igår var framme på den 28/8.
   Eftersom vi skall ha gäster från Thailand till Jul så ringde fruvax idag till callcenter och fick tid den 2:a september.

   Mer än 3 månaders kö för att få lämna in ansökan är enligt mig oacceptabelt.
   Eftersom köerna hela tiden växer, kommer det snart vara 4 månader, 5 månader, etc.

   Var går gränsen?

   Vaxet

  • #409946
    Vaxet
   Medlem

   Jomtien, mellan sukhumvit och beachen


   ca 9 000 000 bht för en Rai.
   Tillkommer pris för framdragning av vatten, el och skatt till Landoffice.

   Vaxet

  • #409151
    Vaxet
   Medlem

   Om nu denne person bakom Thaicare hade haft rent mjöl i påsen så hade han självklart förklarat sig och gjort allt för att bevisa detta. Det ligger i sakens natur att en oskylldig person verkligen försöker bevisa sin oskulld.

   Ägaren till Thaicare har dock gjort tvärtom och skyller dessutom allt på affärspartners som han inte ens vet namen på?

   Vaxet

  • #404247
    Vaxet
   Medlem

   Har själv också varit med om att känna detta vacum som det innebär att leva i Sverige, men ha tankarna i Thailand. Men som sagt om villjan finns så löser sig detta så småningom.

   Kul att Nille skrev om telefonräkningar, när jag träffade fruvax första gången och var tvungen att åka hem till Svedala, uppgick första månadens räkning för telefon på 6547 svenska pengar. Opps……………………….värt var enda öre dock.

   Trevlig historia och fantastiskt målande berättad, lycka till!

   Vaxet

  • #408959
    Vaxet
   Medlem

   Isanbo vad är PM?

   Vaxet

  • #409064
    Vaxet
   Medlem

   Kommer att vara mer aktiv på detta forum då jag som jag sa tidigare verkligen gillar tonen här.

   Vaxet

  • #408818
    Vaxet
   Medlem

   Finns ju flera trådar som angränsar till varandra i detta ämne och personligen tycker jag att det är angeläget att frågor om hur “svenskar” säljer Thailandsboende till svenskar i Sverige kommer idagen.

   Dessa svenska kunder har ett enormt underläge då de i stort sett inte känner till något om hur saker och ting fungerar i Thailand.
   Det är därför oerhört viktigt att säljföretagen kan ge precis och korrekt information, men här brister i stort sett alla bolagen.
   Eftersom priserna är betydligt lägre för samma typ av objekt om man som kund köper av lokala bygg/mäklare så är det ändå så att de kunder som väljer att köpa i Sverige av svenskar gör detta för att det känns säkrare.
   Då är det ju oerhört viktigt att säljföretagen just lever upp till dessa förväntningar, men hmmm..här brister det en hel del.

   Har man inget att dölja så är det mycket lättare att bemöta kritik, både ogrundad och grundad sådan. Den här tråden visar ju rätt tydligt att företaget som nämns här har problem med att förklara och få fram ett trovärdigt budskap. Men som sagt, det gäller tyvärr hela branschen f.n. och Thailandmäklarna är inte unika.

   Det är ju dessutom så att kunderna försöker undvika öppen kritik i så stor omfattning som möjligt då de annars riskerar att förlora pengar på sitt köp genom att just deras säljbolag får dåligt rykte och priserna går ner. Ja i värsta fall så kan ju säljbolaget gå i konkurs och då är ju hela summan väck.

   Avtalen som sluts mellan säljare och köpare är ofta enligt thailändsk lag och på engelska sedemera översatta till svenska. Detta innebär att det är Thailändsk rätt som gäller. Vi som bott i Thailand ett tag vet ju hur lätt det är att vinna i en domstol härnere och är man då dessutom inte så insatt i Thailand är risken stor att man kör huvudet i väggen den dagen man vill använda avtalet på grund av förseningar eller andra händelser.

   Som sagt det borde vara lag i Sverige på att alla som köper hus i Thailand av svenska företag måste ha en egen helt fristående Thailändsk advokat i Thailand………puuh. :bom:

   Vaxet

  • #409062
    Vaxet
   Medlem

   Jorå, denne Ken1se är säkerligen samma person som fredag efter fredag drar till med en riktig tangentbordsfylla. :drunken:
   Han har många nick och byter dessa hela tiden, då just hans fredagsinlägg ställer till det lite för honom resten av veckan.

   Är själv aktiv på flera andra forum och jag gillar verkligen tonen på just detta forum. Antar att detta beror på just Nille till viss del.

   Vaxet

  • #408957
    Vaxet
   Medlem

   Nej jag väljer att inte nämna namnen på företagen då jag redan fått emotaga hot p,g.a. att jag skrivet inlägg i ämnet.

   Det ena är dock ett husföretag som bygger egna husområden och det andra är ett bolag som bygger hus med condos och säljer dessa till uteslutande svenskar. Om man synar branschen så är det ännu inte så många aktörer att välja på men fler och fler dyker upp.

   Vaxet

  • #408955
    Vaxet
   Medlem

   Startade ju på ett annat forum (TT)
   en tråd om Svenska mäklar och byggföretag som säljer hus och lägenheter i Thailand.

   Jag och min familj fick efter detta inlägg ta emot hot om både det ena och andra av en svenskt företagsrepresentant.
   Det är ju så att många av dessa företag lever på att kunderna inte känner till hur den Thailändska marknaden är och fungerar.
   Tack vare detta faktum kan de bl.a. ta extra bra betalt för sina produkter och tjänster.

   Det ligger således inte i dessa företags intresse att kunderna lär sig om hur den lokala prisbilden och marknaden ser ut.
   Vi som bor i Thailand vet ju att det är både billigare och ofta säkrare att köpa hus eller lägenheter av lokala mäklare.
   Prisskillnaden kan i vissa fall vara så stora som 50% och det vill man ju som svensk mäklare inte skriva sina kunder på näsan med.

   Jag känner till 2 svenska företag som tar sina kunder på visningsresor som de kallar subventionerade.
   Priset på dessa resor är INTE billigare än om man åkte charter till Thailand själv. Under den knappa vecka som resan pågår ser företagen till att ha så mycket gemensamma aktiviteter att det i stort sett är omöjligt för kunden att göra något annat. MEN, om kunden istället väljer att under 1 dag se sig omkring på egen hand, finns det en klausul i resehandlingen som säger att mäklarföretaget har rätt att påföra en extra kostnad på resan som i praktiken blir ca 70%.

   Vaxet

  • #407635
    Vaxet
   Medlem

   Driver själv företag både i Sverige och i Thailand. Tar Juridisk hjälp i båda länderna och har en hel del erfarenhet i detta ämne.

   En seriös juristfirma i Sverige presenterar med mycket få undantag de personer som arbetar i verksamheten. Ofta presenteras dessa med namn, utbildning, antal år man verkat som jurist och specialområde. Det ter sig självklart naturligt för ett företag som har som enda produkt i sin verksamhet just den kunskap och erfarenhet som deras medarbetare besitter.

   Att som nämnda företag i denna tråd dölja detta gör att jag hör varningsklockor ringa.

   I Thailand finns det en massa “farang” juristbolag. Detta är bolag som vänder sig till oss faranger och erbjuder hjälp i frågor såsom husköp. visafrågor. giftemål och skillsmässor, hjälp att starta företag. arbetstillstånd o.s.v.
   Min erfarenhet av dessa bolag är att många drivs av ägare som inte är jurister utan de anser sig ha det kontaktnät och erfarenhet som krävs för att kunna hjälpa sina kunder. Och många av de uppdrag de får är ju rätt enkla att lösa och kunderna de har behöver hjälp därför att de inte har varit i Thailand så länge och saknar egen erfarenhet av landet. Det finns hur många som helst som har betalat löjliga summor för att fixa sitt visa eller ett arbetstillstånd(bl.a. jag själv) då man inte vet hur man skall göra. När man sedan bott i landet ett tag upptäcker man att man betalat dessa summor helt i onödan.

   Att i Thailand kolla upp sitt juristföretag är ÄNNU viktigare än i Sverige och de företag som har utbildade jurister anställda kommer garanterat att presentera detta och dessa då det är en enorm tillgång och fördel för dessa företag.

   Det aktuella företaget i denna tråd fick möjligheten att presentera sig flera gånger, men tog inte chansen. Det är för mig då alldeles klart att allt inte står rätt till inom detta företag. Som sagt den enda tillgång en juristfirma har är de jurister, anställda eller inhyrda som arbetar i verksamheten. Kan eller vill man inte presentera dessa så är något fel, MYCKET FEL.

   Vaxet

Visar 13 svarstrådar

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?