Forum Replies Created

Viewing 14 reply threads
 • Author
  Posts
  • #396812
    CNX14
   Member

   “Våga inte”? 😛

  • #478811
    CNX14
   Member

   Säkerhetsbälten. Hur kommer det sig att de inte är fungerande i 90% av alla taxibilar?

  • #396811
    CNX14
   Member

   Det stämmer ju förvisso.

  • #481357
    CNX14
   Member

   Tack för översättningarna! Trodde det var nån humorgrej först, såg det på FB genom en thaivän och bilden hade fått tusentals uppvotes.

  • #481220
    CNX14
   Member

   (Allt gick bättre än väntat, men jag måste nog sammanfatta en FAQ framöver som inte går att misstolka)

  • #481219
    CNX14
   Member

   Hittade nu enkelresa för 1300 kr, så jag beställer en enkel biljett till Phom Phen på det (utresa inom 90 dagar) och kör på single entry, det blir bara så mycket enklare.

   Vidhåller att det vore grymt om alla regler och vanligaste tillvägagångssätt kunde sammanställas på ett bra sätt här på forumet.

  • #481217
    CNX14
   Member

   Tack igen för ett så utförligt svar, all den här informationen borde sammanfattas i en sticky.

   Jag ska kolla på ombokningsbar biljett också, men jag tror biljettpriset och ombokningsavgift inte direkt lönar sig monetärt.

   Låt säga att det ser ut så här;

   Huvudbiljett Stockholm – Bangkok
   11 mars – 14 september

   Utresebiljett för andra entryn, Chiang Mai – Hua Hin (eller nåt, kanske Kuala Lumpur)
   10 juni – 15 juni

   Visumet blir utfärdat mellan den 5e och 10e mars, så täcker då inte utresedatum, men det skall alltså inte spela någon roll.

  • #480699
    CNX14
   Member

   TIll er som bott där en stund, hur märks det i vardagen? Eller är det först när man har med byråkrater att göra det aktualiseras, eller är det alltifrån killen som läser av elmätaren till..? Vilket är omfånget och inverkan livet?

  • #480667
    CNX14
   Member

   @ella7710 wrote:

   Mina Thailändska efternamn är Suriyong och Kirdsaeng – någon som vet något om dessa efternamn? Är de vanligt förekommande? Ungefär som våra svenska “Andersson” och “Svensson”, ni vet?

   Lite info om efternamn, som var nytt för mig och kanske kan hjälpa dig;

   Last names became legally required of Thai citizens in 1913:[1] before then, most Thais used only a first or individual name. The names generally convey positive attributes. Under Thai law, only one family can use any given surname: thus any two people of the same surname must be related.

   As a measure of the diversity of Thai names, in a sample of 45,665 names, 81% of family names were unique, and 35% of given names were unique: the people with shared family names are thus related, and the diversity of given names is conventional.[2]

   http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_name

   Om de inte har haft regelbunden mantalsskrivning, motsvarigheten till kyrkböcker, etc. så kommer nog släktforskning längre tillbaka än 1913 bli kanske snårigt har jag en känsla av. Lycka till!

  • #423676
    CNX14
   Member

   Kunde inte se att den här var postad tidigare;
   http://www.thai-language.com/id/589868

  • #480588
    CNX14
   Member

   Någon som kan fördjupa problemställningen för oss som är nya på thailändsk politik?

   Vilka är de två eliterna? “Gammeladel” och nyrika företagsledare?
   Varför stödjer polis och militär Thaksin-sidan?
   Är tronarvingen (som inte verkar vara så populär?) på en av eliternas sida öppet eller förmodat?
   Det här “People’s Council” har ju oerhört dålig klang i mina öron (YMMV), vilken politik skulle drivas och vilken typ av människor är det man vill sätta där?

   Det är bara några av mina frågor, men det finns säkert ännu mer relevanta saker kring krisen och vad som gett upphov till den och denna långa rad av kupper och försök till kupper. Om det redan finns en tråd som går igenom detta så peka mig gärna till den, har haft svårt att läsa mellan raderna i all rapportering (och ibland verkar journalisterna själva ha svårt att definiera kärnan djupare).

  • #396805
    CNX14
   Member

   Inledningen till en samling… länk här

   edit: Moderators urval nedan

   [img2:3bgkbdlb]http://i.imgur.com/2Jvqzah.jpg[/img2:3bgkbdlb]

  • #480518
    CNX14
   Member

   Mer god information och tips, tackar. Det där med att fota lägenheten borde man väl egentligen alltid göra, även i Sverige (speciellt om man hyr i andrahand).

   Tänkte på en annan grej, sophämtning… hur funkar sånt?

   Och om man väljer att hyra omöblerat (speciellt i Chiang Mai som inte verkar ha något IKEA), någon i området som vet var man hittar vettiga möbler till resonliga priser? (behöver ju inte vara teak direkt)

   Edit: Efter jag kollat på nätet så verkar de flesta hyreslägenheterna ha de där elaggregaten för att värma duschvattnet… el och vatten i så nära kombination gör mig lite nervös. 🙂 Är det verkligen så ovanligt som det verkar med bostadshus utan central varmvattenberedare?

  • #480511
    CNX14
   Member

   Tack för de utförliga svaren och tipsen!

   Känns som en god strategi kanske är att köra guesthouse i ett par veckor medans man letar då (måste ändå få en bättre känsla för i vilken del av staden jag vill bo och rör mig mest), och jag ska nog även utvärdera om inte 3G på telefonen och sedan tethering till datorn kan räcka hastighetsmässigt.

  • #478807
    CNX14
   Member

   @Shovel78 wrote:

   Alla jävla ryssar

   När jag och polaren dirigerat minibussen runt i en halvtimme (föraren kunde _ingen_ engelska, så våra kommandon hörsammades inte direkt och vi hittade inte själva) så kom vi till slut förbi det första ryska parets hotell varpå de skrek stop! När de lämnade bussen muttrade de чертовы шведы [jävla svenskar]. 🙂

Viewing 14 reply threads

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?