Forumsvar skapade

Visar 14 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #588152
    Frasse
   Deltagare

   Är inte helt säker, men användes inte det pappret i samband med att man sökte UT första gången? Min fru hade i alla fall det när hon skrev in sig i folkbokföringen direkt när hon hade kommit hit. Annar är det som Jimmieboy säger, det är det dokumentet hon behöver från Thailand, det visar ju att hon är ogift, därefter reggas det in i folkbokföringen här, och därefter ska det inte vara något problem med hindersprövningen.

  • #588012
    Frasse
   Deltagare

   Det gick snabbt till beslut för oss, inlämnad ansökan den 2 september, datum för beslut 13 oktober. Så nu har jag en svensk fru!

  • #587952
    Frasse
   Deltagare

   När det gäller pappersexercisen i BKK använde vi en agentur för det, dom skickade sedan alla papper till svågern i Udon. Vi åkte också direkt dit och alla papper låg och väntade när vi kom dit. Ska jag fråga frugan om adressen till agenturen vi använde och vad hon betalade?

  • #587948
    Frasse
   Deltagare

   Vi gjorde detta förra året, se i tråd https://thailandsforum.se/forums/%C3%A4mne/byte-av-namn-och-registrera-giftermal-i-thailand/ (verkar inte kunna lägga in länk till gamla inlägget). Men i korthet behöver din fru ett utökat personbevis från Skattemyndigheten+ert vigselbevis, dessa dokument skall legaliseras av UD, sedan skall de stämplas av thaiambassaden. Det vi gjorde efter det var att skicka dokumenten till en agentur i Bangkok som fixade översättning och legalisering av Thailändska UD, detta kan ni göra själva om ni är i Bangkok. Sedan körde vi alla dokument hos lokala amphur office, så det blev rätt i husboken. Och vips så kunde frugan få thaiid och pass med nya namnet.

  • #587835
    Frasse
   Deltagare

   Då har vi lämnat in ansökan, kommer återkomma med ny info om något dyker upp, 2-5 månaders väntetid enl. hemsidan.

  • #524617
    Frasse
   Deltagare

   Verkar inte kunna beskära bilden på ett bra sätt, tips?

  • #460482
    Frasse
   Deltagare

   Vi är på väg att söka medborgarskap för frugan, hon har i juni haft UT/PUT i tre år, men hon kom inte till Sverige förrän 1 sep 2013. Kan vi söka redan till sommaren eller ska vi vänta tills efter september då hon varit här fysiskt i tre år? Anledningen till stressen är att vi planerar en resa, där det underlättar med att vara svensk medborgare.

  • #492544
    Frasse
   Deltagare
  • #492542
    Frasse
   Deltagare

   Har hon bytt namn i Thailand sedan tidigare? När vi reggade äktenskap och namnbyte, så passerade vi svenska UD, samt Thailändska Ambassaden i Sverige för att legalisera dokumenten innan de översattes i Thailand. Därefter registrerade vi all dokumenten hos Amphuroffice där frugan är skriven.

  • #492526
    Frasse
   Deltagare

   @ocean wrote:

   Tack igen för svar- så bra att få del av den erfarenhet som ni andra har, som varit i ” gamet ” länge.

   För att bli väldigt konkret, är det efter vad jag förstår, nödvändigt med följande:

   -1) Min kvinna tar kontakt med VFS Global för att där få ett turistvisum
   -2) Hon skaffar ett verifierat ( formella krav på verifiering ? ) från sin bank på saldo vid ansökningstillfället
   -3) Hon lägger i samarbete med mig upp en resplan för vistelsen i Sverige. Här undrar jag följande: Går det bra att jag skriver som det verkligen förhåller sig? Ex: 10-13 maj= Bor hos mig( namn,adress ), 14-17= bor hos min dotter ( samma efternamn som mig (!) ,adress ) , 18-21= bor hos min syster i Norge ( samma efternamn som mig (!), adress ), 22-24= åker runt i norska fjällen och tältar och hyr in oss i lediga stugor/ på hotell, men utan att ha beställt något innan som kan dokumenteras, 25-29= hos mig igen.
   Funkar det med en sådan resplan – den innehåller ju inga dokumenterade övernattningsbokningar ?

   -4) När hon fått visum, först då kan hon boka resa, eller är det smart å boka resa först, med avbokningsförsäkring?
   – 5) Ska det anges specifikt att det är ett turistvisum det ansöks för?
   -6) Hur lång tid brukar det ta från hon varit på VFS tills hon får svar?
   -7) Några andra dokument som hon behöver skaffa?

   Hälsningar från ett 4-gradigt gråmulet Bohuslän- är på väg till skogen för att hugga timmer till ett nytt hus- när jag skickar bilder till min kvinna på hur det ser ut här och berättar om vädret ( själv har hon just nu ca +40 i området Hat Yai ), brukar hon alltid säga – Very different, and so much clothes, and You have fire for heating inside your house?

   Behöver hon inte också visum till Norge?
   Edit: Det behövs ju inte, dom är ju med i Schengen, dumstrut på!

  • #431622
    Frasse
   Deltagare

   @annas_82 wrote:

   @jjonsson wrote:

   För att få svenskt personnummer dvs de fyra sista siffrorna.
   Måst man uppsöka sitt lokala skattekontor.
   För att hitta ditt skattekontor:
   http://www.skatteverket.se/kontaktaoss/adresserlokalkontor/ort.4.44571d110de4139990800072.html

   Detta kan göras utan tidsbeställning, om tolk behövs vid besöket bör detta dock meddelas i förväg.

   När jag frågade skattekontoret om pdf eller länk till dokumentet svarade dom så här:

   Blanketten finns bara på skattekontoret. Ni skall fylla i den när ni åker
   dit.

   Med vänliga hälsningar
   NN
   Skatteverket, Servicejouren

   Ingen ide att efter den blanketten på deras Websida med andra ord 🙂

   Hej, Länken du skrivit funkar inte.. den kanske är gammal? Vet du om man kan gå till vilket skattekontor som helst (som tex utfärdar idkort) eller måste det vara huvudkontoret i solna.. dvs om man bor i sthlm. Och hur lång tid tar det? Måste ju även skriva min sambo i Sthlm/sverige… Tack på förhand.

   Man kan gå till vilket kontor som helst i Sthlm eller var man nu bor, det brukar gå ganska fort har jag för mig. För oss tog det ca en vecka.

   ID-kort kan man beställa efter man har fått beskedet om personnummer, finns ju ett antal varianter på vilket man ska välja. Vi valde att göra det hos Skattemyndigheten, men det finns ju även på bank.

   Efter ni har fått personnummer, kan man ju starta SFI, i vårt fall behövdes också registrering göras hos Försäkringskassan, i vissa fall har jag hört att det görs automatiskt, men det är ju värt att kolla upp så att man slipper förseningar senare, vid t ex tandläkarbesök.

  • #492143
    Frasse
   Deltagare

   @PathumThani wrote:

   Jag tror det räcker med giltigt id-kort från tex Skatteverket. Vi kom till Kastrup för nån månad sen, och då räckte det, även för poliserna på tåget i Hyllie.

   Från den 4 januari får du inte gå ombord på ett offentligt transportmedel i Danmark, med destination Sverige, utan att visa legitimation. Om du inte har ett pass går det bra med ett nationellt ID-kort. På det nationella ID-kortet framgår vilken nationalitet man har. ID-kort som utfärdats av Skatteverket eller en bank är inte ett nationellt ID-kort eftersom det inte framgår vilken nationalitet man har – det framgår endast vilket land som kortet är utfärdat i och räknas därmed inte som giltig legitimation. http://www.oresunddirekt.se/nyheter/graenskontroll-vid-inresa-i-sverige

  • #483532
    Frasse
   Deltagare

   @Badger67 wrote:

   @Trucker wrote:

   Idag ID kort beställt, frun anmält till SFI (nybörjarkurs), besked om kursstart kommer i slutet av December/början av Januari… Kunde inte skapa personkonto på banken då hon inte har inkomst.

   Om försäkringskassan sade de att anmälan inte behövs eftersom hon inte har några barn (för barnbidraget), om hon inte åker till annan EU-land eller behöver renovera gaddarna, och då kan man göra det brevledes.

   https://www.forsakringskassan.se/wps/portal/privatpers/flytta_till_arbeta_eller_studera_i_Sverige/flytta-till_sverige

   Du behöver anmäla till försäkringskassan om hon ska använda folktandvården. Gå till swedbank där går det att öppna konto utan inkomst

   Gäller även privata tandläkare

  • #491260
    Frasse
   Deltagare

   Här kan du jämföra de olika skolorna i Stockholm http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Svenskundervisning-for-invandrare-sfi/Att-soka-till-sfi/

   Min fru går just nu 3C PÅ Folkuniversitet vid Sveavägen, och är väldigt nöjd, vilket jag också är med hennes framsteg. Vi pratar i princip bara svenska numera.

  • #491283
    Frasse
   Deltagare

   Vi håller på med samma projekt, se dennna tråden, där kan det finnas info https://thailandsforum.se/forum/byte-av-namn-och-registrera-giftermal-i-thailand-t14429.html

Visar 14 svarstrådar

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka gärna ett meddelande så tar vi tag i detta så snart vi kommer online

Sending
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?